Samenwerking SV Aurora en FC Utrecht

200Zondag 2 maart 2017 tekende een Aurora-delegatie de RAC samenwerkingsovereenkomst met FC Utrecht. Het project heeft als doel om talentvolle spelers op te sporen en te selecteren voor de jeugdopleiding van FC Utrecht.

Daar kunnen de talenten zich verder ontwikkelen in een professionele omgeving. Alles met als doel om later door te stromen naar het eerste elftal.
Ferdi Vermeulen nam hiertoe het initiatief tijdens zijn stageperiode bij Utrecht.
Voorzitter Wijbe Douma en Paul Voois, hoofd van de jeugdscouting en coördinator van de samenwerking met de RAC-clubs tekenden dit samenwerkingsverband tussen Regionale Amateur Clubs en FC Utrecht. FC Utrecht ondersteunt RAClubs met een technisch beleidsplan, trainingclinics onder leiding van oud-profvoetballer Koos van Tamelen en Hidde van Boven, trainer Jo13. Daarnaast geeft de technische staf van FC Utrecht technische informatiebijeenkomsten voor jeugdtrainers van aangesloten verenigingen. Dit garandeert een hoog niveau van trainers en trainingen. Door deze ondersteuning wil FC Utrecht het niveau binnen de clubs handhaven dan wel verbeteren. Verder kunnen ernstig geblesseerde RAC-spelers op een sportspreekuur van FC Utrecht terecht om zich door de medische staf te laten behandelen. RAC-spelers hebben zodoende een uitstekende begeleiding en maken ook kans om bij de FC Utrecht-jeugdopleiding in te stromen.

Tekenen