Verslag AURORA 1 - UVV 1

b200AURORA 1 – UVV 1  2-0
Zondag 14 mei 2017

De laatste competitiewedstrijd stond in het teken van Timo Freen (39) die na een voetbalcarrière van ruim 30 jaar, waarvan de laatste vijf seizoenen bij SV AURORA, stopt met voetballen.

Al geruime tijd was bekend dat Timo aan het einde van dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen zou gaan hangen. Theoretische was er nog een kleine mogelijkheid dat AURORA nog deel zou kunnen nemen aan de nacompetitie voor promotie maar daar geloofde weinigen nog maar in. Een mooie afscheidswedstrijd voor keeper Timo Freen met een goed resultaat was het doel voor spelers en staf van SV AURORA. Tegenstander UVV was al zeker van deelname aan de nacompetitie om promotie maar wilde graag in de ‘winning mood’ blijven, de laatste 7 wedstrijden werden namelijk door UVV niet verloren. De beginfase tasten de ploegen elkaar af waarbij wel enkele mogelijkheden ontstonden voor het doel van zowel van UVV als dat van AURORA. Schoten van Gilles Vernooij en Milton van Dam gingen hoog over het doel van UVV en bij een aanval van UVV verdween de bal rakelings voor het doel van Timo Freen langs. UVV had meer bal bezit dan AURORA maar dat leverde geen doelpunten op.

Bij een aanval van AURORA kort voor rust nam een speler van UVV de bal met de hand mee en floot de scheidsrechter direct voor een strafschop. Een strafschop nemen en raak schieten tijdens je afscheidswedstrijd, hoe mooi zou dat kunnen zijn! Of het vooraf afgesproken was binnen het team is niet bekend maar vaste strafschoppennemer Sander de Bruin liet de klus over aan Timo Freen. Die schoot de strafschop onberispelijk binnen en werd uitgebreid gefeliciteerd door zijn medespelers.
De 1-0 voorsprong betekende ook de ruststand.
UVV begon fel aan de tweede helft en kreeg enkele fraaie kansen die door Timo Freen gestopt dan wel over het doel getikt werden. AURORA werd flink onder druk gezet door UVV en het wachten was op de gelijkmaker maar die bleef uit. De spitsen van UVV waren te slordig met de kansen die ze kregen en AURORA kon niet anders dat de 1-0 voorsprong te verdedigen. De laatste 10 minuten kreeg AURORA weer iets meer lucht en kon het zich wat meer richten op een tegen aanval. AURORA kreeg een mogelijkheid om de score uit te breiden maar een voorzet van Dennis Nederhof kon net niet binnen gegleden worden door de inlopende Tom Strik. Nadat Sander de Bruin eerst nog een vrije trap over het doel had geschoten lukte het AURORA toch op een 2-0 voorsprong te komen. Tirmo Freen trapte de bal ver uit waarna Tom Strik en Sander de Bruin alleen op de keeper af konden gaan. Tom Strik bood Sander de Bruin de kans om zijn 100ste doelpunt in competitieverband voor AURORA te scoren en deed dat ook. Daarna was het voor Timo Freen gedaan en werd onder luid applaus vervangen door trainer/speler Egbert Molenaar (52) die de laatste minuten van de wedstrijd  volmaakte.
Keeper Molenaar had nog geen bal aangeraakt of werd gelijk geconfronteerd met een strafschop die toegekend werd door de scheidsrechter na vermeend hands van Joris Verkerk. De strafschop ging er tot grote ergernis van de staf van UVV niet in de goal maar vloog hoog en ver naast het doel. Direct daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
Timo Freen besloot daarna zijn voetbalschoenen een mooi plaatsje te geven hoog in een boom langs het voetbalveld waarbij hij kon terugkijken op een prachtige afscheidswedstrijd. Timo bedankt voor je inzet, passie voor het keeperswerk en de vele wedstrijdpunten die je voor AURORA hebt binnen gehaald met je prachtige reddingen de afgelopen vijf seizoenen. Het gaat jou en je gezin goed.

Wedstrijdfoto's klik hier.

Scoreverloop:
40.) 1-0 Timo Freen (strafschop)
88.) 2-0 Sander de Bruin

Opstelling AURORA: Timo Freen, Matthijs Pronk (71. Joris Pronk), Thijs van der Brink, Chris van der Lingen, Joris Verkerk, Matthijs de Jong, Tom de Bruin, Sander de Bruin, Dennis Nederhof, Gilles Vernooij (45. Tom Strik), Milton van Dam (59. Clint de Ligt).

Aurora 1

Aurora 2