Verslag AURORA JO19-1 - RENSWOUDE JO19-1

Ruststand                                            0 - 0
53e  Noud, 78e Mike  2e helft 55e
Eindstand 2 - 1

JO19 SCHENKT FC DRIEBERGEN DE TITEL DOOR WINST OP RENSWOUDE!

Voor onze JO19 staat er niets meer op het spel, met nog twee wedstrijden te spelen, vandaag tegen Renswoude en volgende week een burenonderonsje tegen SVL, zit de competitie er weer op. Tot de winterstop zat een titel er in, maar na de hervatting bleek al snel dat FC Driebergen en Renswoude het meest constant waren en het onderling zouden gaan uitmaken. Met winst vandaag en volgende week worden we derde met 1 punt achterstand op Renswoude, een prima prestatie, maar zover was het nog niet. Bij winst vandaag op Renswoude, zou FC Driebergen kampioen zijn, bij een gelijkspel zou er een beslissingswedstrijd volgen en bij een nederlaag zou Renswoude kampioen zijn. Renswoude was niet alleen met een 16 man voltallige selectie gekomen, maar ze hadden ook een kleine 30 man supporters meegenomen.
Ook de halve selectie en trainer van FC Driebergen was aanwezig, dus dit potje had hierdoor de nodige spanning. Dat de spanning bij Renswoude het grootst was bleek wel uit hun spel, niet dat het nu een wonderploeg is, de uitwedstrijd speelden wij na een 1-3 voorsprong ongelukkig gelijk, er lopen geen grote uitblinkers in dit team, het is meer het collectief. Ook wij zijn een collectief en willen onze thuiswedstrijden zowiezo nooit verliezen, dus wij gaven volle bak. Daarnaast zitten er een paar spelers van ons bij spelers van FC Driebergen in de klas en hadden de teams onderling een weddenschap afgesloten. Het eerste deel van de eerste helft ging het gelijk op zonder echte grote kansen, daarna kon Renswoude iets meer grip op het spel krijgen, maar keeper Aron werd nooit echt getest. Wij waren met een aantal counters de eerste helft nog het dichts bij een treffer, maar de scherpte ontbrak ons in de afronding. Zo gingen beide teams met een 0-0 ruststand aan de thee.
De tweede helft zagen we een gretiger Renswoude, de druk leek er wat van af bij hen en ze konden ons in het begin meer onder druk houden, maar verder dan de 16 meter kwamen ze niet. Na een minuut of 10, konden wij wat onder de druk uitkomen en bij de eerste de beste corner in de tweede helft was het Noud die plotseling de  openingstreffer voor zijn rekening nam en de  wedstrijd open brak. De beer was los en de FC Driebergen spelers begonnen al een klein feestje te bouwen , maar net na de openingstreffer verspeelden wij knullig de bal en kon Renswoude geheel onverwacht de gelijkmaker al weer binnen schieten. Een scenario wat je vaak ziet in kampioenswedstrijden waar veel spanning op staat. Wie dacht dat Renswoude nu alle schroom van zich af zo gooien kwam bedrogen uit, ondanks deze gelijkmaker konden ze de wedstrijd niet naar zich toe trekken. Onze mannen rechten hun rug na deze tegentreffer en gingen vol op de aanval op zoek naar de winnende treffer om hun vrienden uit Driebergen zo aan de titel te helpen.
Een minuut of 20 voor tijd werd Koen prachtig aangespeeld en hij passeerde de back en met een mooi bekeken indraaiende bal vanaf de rand 16 meter passeerde hij de keeper en bracht de stand weer op een 2-1 voorsprong. De grensrechter van Renswoude had deze actie compleet anders beoordeeld en vlagde de goal af wegens buitenspel. De goed leidende scheidsrechter, de heer John Nijhuis, volgde het advies van zijn assistent op en zo bleef het  1-1.
Getergd door dit onrecht draaide onze mannen het gas nog wat verder open en Rensoude kwam niet meer van hun eigen helft af, het was wachten op de genadeklap. Die kwam ook van het hoofd van Mike Guidetti die een minuut of 10 voor tijd een corner fraai binnenkopte en ons weer terecht op een 2-1 voorsprong zette. De spelers van FC Driebergen waren euforisch en Renswoude stond in vuur en vlam. Toen er vlak voor tijd een speler van Renswoude rood kreeg, ontspoorde de, tot dan toe, sportieve wedstrijd en het hele team van Renswoude belaagde de scheidsrechter. Onze spelers probeerde de boel te sussen en ook de leiding van beide teams probeerde erger te voorkomen. Een verstokte fan van Renswoude had echter andere plannen en snelde vanaf het terras het veld op en voor dat iemand er erg in had, greep hij de scheidsrechter bij zijn keel en trok hem tegen het gras aan. Een walgelijke vertoning en onbegrijpelijk dat zo iets kan gebeuren bij een amateurwedstrijd op dit niveau, waar spelplezier en sportiviteit toch nummer 1 zou moeten zijn!
Direct na dit incident floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en hadden onze mannen hun laatste thuiswedstrijd terecht met 2-1 gewonnen en een sportieve revanche behaald op het ongelukkige gelijkspel eerder dit seizoen bij Renswoude. De titel werd hiermee door onze mannen geschonken aan FC Driebergen, die het uiteraard dit seizoen ook verdiend hebben. mannen gefeliciteerd en succes in de laatste streekderby!!

Renwoude 1

Renwoude 2