Eric Jansen nieuwe trainer Dames 1

Eric 2Na het aantrekken van een nieuwe hoofdtrainer voor de herenselectie is het bestuur van SV Aurora ook trots te kunnen mededelen dat we voor het seizoen 2017-2018 ook een nieuwe hoofdtrainer voor ons dameselftal hebben kunnen vinden.

Met ingang van het komend seizoen zal Eric Jansen de nieuwe trainer van onze dames zijn. Hij volgt Ronald van Drie op die na 4 seizoenen een nieuwe uitdaging heeft gevonden bij CDW in Wijk bij Duurstede.

Oud-trainer Gerard Pouw heeft met zijn bedrijf OVN (Ondersteuning Voetbal Nederland) wederom een belangrijke rol gespeeld bij het aanstellen van deze nieuwe trainer. Nadat we als bestuur een profielschets hadden opgesteld is Gerard op zoek gegaan naar een nieuwe damestrainer en is hij dus uiteindelijk bij Eric Jansen terecht gekomen.

Na een eerste kennismakingsgesprek, en een proeftraining die door Eric is gegeven aan de dames, zijn we als bestuur tot de conclusie gekomen dat Eric de juiste persoon is om komend seizoen samen met leider Gert Jan v/d Hoeven en grensrechter Rik Hillebrand het niveau van de dames naar een hoger plan te tillen.

In een kort interview stelt hij zich hier aan jullie voor.

1. Wie is Eric Jansen?
Ik ben Eric Jansen. Ben 54 jaar oud, geboren in Rotterdam en momenteel woonachtig in Wijk bij Duurstede.

2. Hoe ben je bij SV Aurora terecht gekomen?
Ik ben benaderd door Gerard Pouw. Die kende ik al uit mijn tijd bij CDW en hij gaf bij mij aan dat Aurora op zoek was naar een nieuwe damestrainer. Ik had hier wel oren naar en ben dus via Gerard in contact gebracht met het bestuur van SV Aurora waarna de gesprekken vlot en soepel zijn verlopen wat mij betreft.

3. Bij welke clubs heb je gespeeld als speler?
Ik heb mijn gehele jeugd in Wijk bij Duurstede gevoetbald. Eerst heette de club SVW, later is deze naam veranderd in CDW. Daar heb ik alle jeugdelftallen doorlopen en heb ik ook bij de senioren gespeeld. Vanwege een ernstig ongeval besloot ik rond mijn 20e te stoppen met het zelf voetballen en ben ik begonnen met het volgen van cursussen om als trainer verder te kunnen gaan.

4. Welke clubs heb je getraind?
Ik ben begonnen bij SVL en vervolgens ook verschillende teams getraind bij SV Odijk, Saestum, Quick Amersfoort, CDW en Delta Sports.

5. Wat zijn je eerste indrukken van de vereniging?
Mijn eerste indruk van de vereniging is dat ik te maken heb met een hechte dorpsclub. Ik heb dit al meegemaakt bij SVL en SV Odijk en weet dat het clubbelang erg belangrijk is binnen de spelers en vrijwilligers van de vereniging. Ik hoop hier dan ook op een positieve manier mijn steentje aan bij te kunnen dragen.

6. Wat zijn je verwachtingen?
Inmiddels heb ik al wat wedstrijden gezien van de dames. Daaruit kon ik concluderen dat er een enthousiaste en talentvolle groep aanwezig is die ik graag het komend seizoen een stapje verder wil brengen.Ik vind dat deze groep zeker mee moet spelen om de bovenste plaatsen in de huidige 4e klasse.

7. Wat voor een voetbal beoog je te spelen?
Ik hou van snel en attractief voetbal. Speel graag vooruit en zal dit dus ook gaan toepassen in mijn trainingen en wedstrijden.

Met Eric denkt het bestuur een enthousiaste, fanatieke en ambitieuze trainer aan te hebben gesteld die ons dameselftal weer een stap vooruit zou kunnen brengen.

Wij danken natuurlijk ook Ronald van Drie voor de prettige samenwerking de afgelopen seizoenen en wensen hem veel succes met zijn nieuwe sportieve uitdaging bij CDW.

En ook Eric wensen wij uiteraard veel succes en plezier toe het komend seizoen!

Namens het bestuur,

Lucas van Leeuwen

Eric 1
Eric Jansen nieuwe hoofdtrainer Dames seizoen 2017/2018!

Ronald 1
Damesselectie nam afscheid van Ronald van Drie.