Keepers zijn aparte vogels

Training 1 200Elke dinsdag worden de keepers getraind van SV Aurora te Werkhoven. Om kwart over 6 starten we met de eerste groep.in het begin was het een praatgroep maar dat heb ik eruit kunnen halen en trainen nu lekker keihard door waardoor ze ook te moe worden om te kletsen haha. Het is  ook gelijk de grootste groep die ik train. Is nu inmiddels een groep met totaal 8 kleine keepers geworden.

De training begint net zoals altijd met de warming up. Vaak roepen de jongens en meisjes dat ze al warm zijn en dat het niet meer nodig is omdat men op de fiets zijn gekomen. Dus met een beetje tegenzin gaat men toch de warming up doen. Daarna begint het echte werk. Vooral bij de Tjoekkleinste groep is de tjoek een belangrijk hulpmiddel. Een tjoek is een ijzeren frame met daarin een net gespannen. Als men daar een bal tegenaan gooit dan komt deze door de spanning in het net weer netjes terug zodat de keeper de bal kan vangen. De trainer kan dan gelijk kijken en coachen of men wel de bal op de goede manier verwerkt. Want ja iedereen kan wel een bal vangen , maar moet wel op de juiste manier en dat probeer ik ze allemaal goed aan te leren. Je ziet ze met de week groeien hoe goed deze groep het doet en hoor her en der van de trainers/ ouders dat het in de wedstrijden ook steeds beter gaat.

Om 7 uur starten we met de tweede groep. Dit zijn zeg maar de keepers van de E,D en C ( vanouds nu is het onder 9, etc). Deze jongens en meisjes zijn  alweer een stuk verder betreft ontwikkeling van het keepen. Hier wordt ook keihard getraind met veel plezier. Jongens gaan altijd met goed gevoel naar huis en kunnen niet wachten tot volgende week, wat  voor mij ook plezierig werken is als de jongens  zeggen “bedankt trainer lekker getraind vanavond”.

De laatste groep traint vanaf kwart voor 8 tot ca. kwart voor negen. Dit zijn de selectiekeepers van de senioren en de A1, B1 keeper. Deze jongens weten al hoe je een bal moet vangen en het eigenlijk elke week bijhouden is. En dat gaat heel goed. Dat Aron laatst tegen Odijk man of the match was komt niet zo uit de lucht vallen. Hij traint daar elke week keihard voor en dat zie je dan terug in de wedstrijd. We hebben met alle keepers een groepswhatsApp waar we met zijn allen communiceren en elkaar op de hoogte houden hoe het met de wedstrijden is gegaan . Ik train ook de keepers van Bunnik en hetzelfde weekend alleen op de zaterdag was de keeper van Bunnik ook man of the match. Een van de keepers schreef dat op de whatsApp van Jeroen,  je waarde gaat omhoog als trainer doordat beide keepers het zo goed deden. Ik schreef toen van ”daar gaat het niet om".  Doet mij zeer goed dat jullie het zo goed doen. Daar word ik blij van ”waar ik antwoordt op kreeg van een van de keepers" we hebben tenminste een trainer die al een tijd bij de club is waardoor je een band creëert  en dus automatisch harder wil werken op een training voor je doel”

Keepers zijn aparte vogels,  wordt wel altijd gezegd langs de velden, maar waarom?

Omdat ze een eenzame positie hebben in het veld of aparte trainer hebben  of weet ik wat. Ik zoul graag willen weten waarom wij aparte vogels zijn. Diegene die daar een antwoord op hebben mogen dat naar mijn mailen dan zal ik de antwoorden hierop wel weer vermelden op de site.

Ik ben in ieder geval  heel trots op deze aparte vogels.

Jeroen scherpenzeel