De schrijvende scheidsrechter

scheis bedanktVandaag zondag 8 oktober 2017 om 11.00 uur stond de derby op het programma tussen Aurora 2 – Schalkwijk 2. De avond ervoor had ik al een bericht gestuurd naar Tom de Bruin of hij al wist of het door ging. Het had namelijk zoveel geregend dat ik dacht dat Werkhoven wel onder water zou staan.

Niets bleek minder waar, de wedstrijd ging gewoon door. Dit weekend was het ook het weekend van de scheidsrechter om deze in het zonnetje te zetten. Eind van de tweede helft kwam ook de heerlijke zon door waardoor men soms niks zag dus dat was goed geregeld!!

Vooraf van deze wedstrijd had ik wel ingezien dat het wel een stevig potje zou worden. Met veel supporters uit Schalkwijk en ook aardig wat supporters uit Werkhoven ( waaronder Tante Gerry van de Poel die vanouds uit Schalkwijk komt en een oom leider was van Schalkwijk, of kwam ze voor mij ???)  begon de wedstrijd op een goed ”alleen het gras stond te hoog”  bespeelbaar veld.

Schalkwijk kwam halverwege de eerste helft verdient op voorsprong door onoplettendheid in de verdediging van Aurora. Deze stand was met de rust nog steeds 0-1 dus de tweede helft moest Aurora aan de bak ook omdat ze nog geen punten hadden en het vandaag toch moest gebeuren.

Het werd een pittige tweede helft waar beide ploegen op het randje speelden. Daar hou ik wel van ook om te fluiten. Sommige vreemde scheidsrechters die deze wedstrijd zouden fluiten en een wedstrijd niet aanvoelen die zouden al halverwege de tweede helft moeten staken omdat er te weinig spelers op het veld staan die er met geel af moeten. Maar ik had de kaarten wel bij me maar hield ze in mijn zak ook omdat het wel op het randje was maar onderling wel sportief was, op een enkele opstootje na. Bij deze opstootjes riep ik de desbetreffende spelers bij elkaar en loste dit op om even te praten en de spelers daarna hand in hand weg liepen. Zo kan het dus ook. Aurora maakte trouwens in de tweede helft de gelijkmaker. Het bleef tot het eind spannend  maar deze wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar en zo gingen beide ploegen met een punt in de zak het veld af. Wat me zeer goed deed dat na de wedstrijd alle spelers me een hand gaven en zeiden dat ik goed had gefloten  en de wedstrijd echt goed aanvoelde.

Na een AA 'te hebben gedronken droop ik weer af naar Wijk bij Duurstede waar ik in de middag nog even ergens op visite ging en daarna lekker met de benen omhoog op de bank te gaan liggen.

Met sportieve groet,

Jeroen Scherpenzeel