Verslag AURORA JO17-1 - IJFC JO17-3

Ruststand                                            0 - 2
45e Marijn   2e helft
Eindstand 1 - 3

KEEPER JO17 VOORKOMT MONSTERSCORE!

Na de winst vorige week thuis tegen Vreeswijk, wilden de boys van de JO17 deze lijn doortrekken. Maar vandaag stond er een andere tegenstander op het menu, IJ.F.C. wat tot nog toe ongeslagen was in de competitie. Helaas komen de eerste blessures zo vroeg in het seizoen ook al weer om de hoek kijken. Just kon niet mee doen, omdat hij weer last heeft van zijn knie. Een hardnekkige blessure die hem twee seizoenen terug ook al bijna een jaar aan de kant hield. Verder had Joris wat lichte klachten en was het niet zeker of hij een hele wedstrijd zou kunnen spelen. Syb was weer terug van zijn midweekse bezoek aan het ziekenhuis en Thomas en Lennard waren erbij om toch een volwaardig team in het veld te brengen. Voor dat de wedstrijd zou beginnen, moest Tim nog even naar huis om zijn voetbalbroekje te halen en toen hij weer terug was, kwam hij erachter dat zijn voetbalschoenen ook nog thuis lagen, dus moest hij wederom rechtsomkeer naar huis.
Maar na dit akkefietje van Tim begonnen de boys onder leiding van scheids Peter Beemer aan deze klus. De beginfase ging redelijk gelijk op, wij konden IJFC aardig van de goal houden, dus de strijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Maar na een kwartier nam IJFC meer initiatief en kregen ook de eerste kansen. Steeds kwamen zij echter keeper Jesper tegen die zijn team op de nul wilde houden. Dat lukte vrij goed, want steeds gooide hij zijn hele lichaam voor de tegenstander als hij weer met een IJFC-er één op één stond. Wij konden in deze fase slechts gevaarlijk zijn met ons geheime wapen Paul Schreurs, die met zijn snelheid iedere verdediging tot wanhoop drijft. Hij mist nog wat ritme en scherpte, maar dat is vrij logisch als je weet dat hij twee jaar niet heeft gevoetbald. Maar tot drie keer toe wist Paul de verdediging van IJFC uit te spelen, maar zijn messcherpe voorzetten konden jammer genoeg niet binnen worden geschoten omdat de overige aanvallers daar te laat op reageerden. Het had namelijk zomaar 2-0 voor ons kunnen staan na een half uur spelen als wij iets alerter hadden gereageerd op de counters van Paul. Dat zou dan tegen de verhouding in zijn, maar niemand die dat natuurlijk erg zou vinden. Inde laatste 10 minuten voorde rust ging het dan toch mis en kregen we binnen twee minuten 2 goals om onze oren, zodat we met een 0-2 ruststand aan de thee gingen.
De tweede helft schoten we werkelijk uit de startblokken en het was Marijn, die net als vorige week tegen Vreeswijk in de eerste minuut na de rust de aansluitingstreffer binnen schoot en er weer een wedstrijd van maakte. De vreugde was echter van korte duur, want IJFC wenste de punten vandaag niet weg te geven en namen direct na de aansluitingstreffer weer het initiatief en er volgde een periode van een aaneenschakeling van aanvallen van IJFC, maar keer op keer was het Jesper die met katachtige reflexen vele doelpunten kon voorkomen, ook stond de lat nog twee keer in de weg anders hadden de IJFC-ers mogelijk de dubbele cijfers kunnen halen.
Helaas moesten de boys toch nog een tegendoelpunt incasseren vlak voor tijd. Het was Jesper die razendsnel zijn 16-meter gebied uit kwam sprinten om een bal net voor een IJFC-er weg te werken, maar de bal kon hij niet ver genoeg weg krijgen en omdat er niemand van zijn team verder meer ingreep, was het een IJFC-er die van veraf de bal in het lege doel kon schieten en zo de eindstand op 1-3 bepaalde.
Ondanks het vele werk van de boys was het vandaag helaas niet genoeg om de punten in eigen huis te houden. Volgende keer weer beter!!

IJFC 1

IJFC 2