Verslag FOCUS '07 JO19- 3 - AURORA JO19-1

2e helft 47e en 53e Noud, 51e en 90e Milton
77e Mike, 83e en 87e Max
Eindstand 0 - 10

JO19 SHOW IN PARIJSCH, NA AFLOOP KLEINTJE CARNAVAL!!

De derde competitiewedstrijd stond vandaag op het programma en wel om 16.30 op sportpark ”PARIJSCH”, tegen Focus’07. Voor degene die het (nog) niet weten, even terug in de geschiedenis. Focus is een fusieclub tussen Fortitudo en VV Culemborg, het jaartal van de fusie laat zich raden. Zonder Daen en Freek, die nog geblesseerd zijn en Paul die er ook niet bij kon zijn, vertrokken wij aangevuld met Milton, met 12 man naar Parijsch. Vanwege het slechte regenachtige en stormachtig weer, was het zo rond half vijf al aardig donker zodat wij met kunstlicht onze wedstrijd zouden gaan spelen. De voorwedstrijd was Focus 1 tegen Kockengen 1, uitslag 3-1 en de hoofdwedstrijd begon dus direct daarna om 16.30. Er waren uiteraard geen kaarten meer te krijgen, omdat ook het eerste thuis speelde, dus zat de tribune tjokvol in Parijsch. Na de forse nederlaag van onze tegenstander een week eerder, was duidelijk te zien dat ze vandaag de boel dicht wilden houden en zij begonnen dan ook met 1 spits, een versterkt middenveld en 4 man achterin. Ondanks deze tactische zet van hun coach, was het van meet af aan al éénrichtingsverkeer. Net als vorige week, begint het combinatiespel steeds beter te lopen en met het één, a twee keer raken van de bal werd Focus al redelijk dol getikt. De ene kans volgde de andere op, maar de enorm goede sluitpost hield zijn doel met katachtige reflexen schoon. Lang zou dit echter niet kunnen duren, want bij balverlies wist Focus er ook geen raad mee, dus het wachten was op de eerste treffer. Die viel dan ook na een stief kwartiertje, toen Noud weer eens als een raket over links de diepte zocht en zijn panklare voorzet koelbloedig door Niels werd afgerond en zo de score opende. Na weer een reeks missers was het weer Niels die na een half uur de 0-2 hard binnenschoot. Vlak daarna was het weer Noud die de bal voorgaf en Niels de mogelijkheid bood een hattrick te scoren, wat ook gebeurde. Nu is Niels al de derde speler in de nog jonge competitie die een hattrick heeft gemaakt, Daen en Milton gingen hem voor. Tot aan de rust kregen we nog een aantal kansen maar het bleef 0-3 en met deze stand gingen wij aan de thee. Omdat we ook vorige week tegen Kampong, voor de rust de wedstrijd al in het slot hadden moeten gooien, maar vanwege een gebrek aan scherpte en slordigheid, lang op 1-0 bleven staan, werden de spelers daar nog even aan herinnerd om nu toch eens al die kansen af te gaan maken. Het voordeel in de tweede helft was wel dat we nu de wind schuin in de rug hadden in plaats van vol tegen zoals in de eerste helft. Dus werden de mouwen nog eens flink opgestroopt om er maar eens veel in te gaan schoppen.
Ondanks de noeste arbeid en vaak onnavolgbare inhaalacties van Noud, blijft het scoren nog wat achter, maar na de twee mooie assists in de eerste helft, gooide Noud direct aan het begin van de tweede helft er weer een actie uit en wist ook zijn eerste van deze wedstrijd te scoren, daarna ging het hard. Vlak nadat Milton had afgedrukt was het weer Noud, die nu twee doelpunten op zijn palmares kon bijschrijven. Halverwege de tweede helft, liet ook Mike van zich spreken en haalde van een meter of 20 verwoestend uit en bracht de stand daarmee op 0-7. Zijn moeder Rosanne had de mannuh in de rust voorzien van frisse appeltjes, mogelijk dat daar wat in zat waardoor de mannen vleugels kregen? Het was echter alle hens aan dek en pompen of verzuipen voor Focus en na die 0-7 ging de jacht op naar de 10 doelpunten. Met nog 5 minuten op de klok zou dat wel eens lastig kunnen gaan worden, maar daar dacht Max echter anders over en met een weergaloze solo bracht hij vlak voor tijd de stand op 0-8 en twee minuten later was het Milton die een mooie voorzet koppend afgerond zag worden door de kleine Max. 0-9 met nog 3 minuten te gaan. Nu gingen alle remmen los en terwijl de laatste minuut was ingegaan was het Milton die met een individuele actie, een paar seconden voor tijd, de 0-10 binnen schoot en zo onze mannuh in vervoering bracht na deze prachtige uitslag in Parijsch. De seconden tikten weg op het elektronische scorebord, maar het cijfer 10 kon er niet meer op zodat het bord bleef steken op 0-9. Het mocht de pret niet drukken, want wat hadden ze in Parijsch genoten, eerst een overwinning van het eerste in de voorwedstrijd en dan de apotheose met 10 doelpunten als toetje in de hoofdwedstrijd. In de kantine van Focus, gingen alle remmen los daarna en het dak ging er bijna af. De Hollandse smartlappen en meezingers schalden kneiterhard door de kantine, waar de polonaise werd gelopen. Het werd laat en donker, het was bijna carnaval wat een feest was het!! Mannuh gefeliciteerd!!

Focus 1

Focus 2