Nieuwjaarstoespraak Voorzitter Wijbe Douma

Wijbe 200Wat is het heerlijk om een vereniging als Aurora te mogen leiden en niet die van Odijk; ik houd namelijk niet van geel en gele verf…

Welkom aan leden, supporters en sponsoren.
Weer een jaar ouder, verder en ‘wijzer’
Waren jullie er vorig jaar ook? Wie niet?

De trainer is er in iedre geval nieuw – de vorige trainer moest vorig jaar tijdens de receptie weg naar de verjaardag van zijn schoonmoeder om te tekenen bij Zeist. Henne wij hopen dat jij ook januari 2019 je cola light hier bij ons drinkt. Ik mag nu hier namens de technische commissie vermelden dat wij als bestuur en selectie blij met jou zijn; we hebben het contract met Henne met een jaar verlengd. Met Eric, -damestrainer- hebben we nog voor de herstart van de competitie een gesprek over verlenging.

Adriaan is niet meer bij ons. Zijn vrienden zijn hier wel! Dank je Vossie De herinnering blijft! Wij hebben van je voetbalinzicht en support genoten. KARAKTER!

Jullie waren en zijn er gelukkig allemaal weer bij…..en we kunnen terugblikken op een bijzonder jaar

• Het jaar dat de voetbalmannen niet naar het WK mochten en de dames wel naar het EK. Op weg naar een genderneutraal kampioenschap, wellicht. We mogen immers niet meer over vrouwen en herenvoetbal spreken, maar over voetbalmensen die de ballen hoog en mensen die de ballen laag houden….:-)
  • Het jaar dat we weer Aurorababy’s mochten verwelkomen, wat een geluk voor die kinderen dat ze hier zijn geboren. De Nederlandse kinderen zijn al de gelukkigste op de wereld, helemaal als je in Werkhoven je thuis hebt gekregen. Tess, Joshua, Jord, …..
  • Het jaar van het NEPnieuws en de fipronil, van Sint Maarten en het jaar van #metoo (ging het kussen en omhelzen vandaag gereserveerder dan anders?) Het jaar van genderneutraliteit, een kabinetsformatie die te lang duurde té onzichtbaar en té vervelend.
  • Het jaar met een idiote Trump en een malloot van een Kim Jung Un, wie heeft de grootste…??
  • Het jaar waarin Aurora milieubewuster is geworden met het verwijderen van asbest, de aanleg van zonnepanelen en het begin van nieuwe kozijnen met dubbel glas. Vanaf heden betalen we onze eigen energiekosten, dus let op op de energiekosten (licht en verwarming…..)
  • Het jaar waarin we met veel geduld en vasthoudendheid veldverlichting hebben gekregen op het nieuw aangelegde tweede veld. Komend jaar gaat het trainingsveld op de schop….
  • Het jaar van de bitcoins, waarmee je in de kantine geen consumptie kunt kopen.
  • Het jaar dat ParisSG voor Neymar net zoveel moest betalen als het bedrag voor het redden van levens van een half miljoen Afrikanen.
  • Het jaar van de 20e rirarollade in een overvolle kantine met als verassing Utregs volkzanger Danny Temming.
  • Het jaar dat Amsterdam huilde om het verlies van hun burgervader, de hartaanval van Nouri. Het jaar dat Feyenoord kampioen werd, mede dankzij Dirkie Kuijt.
  • Het jaar dat Utrecht zijn trainer moest afstaan aan Ajax, omdat ze van Utreg hadden verloren.

Ik ben een gelukkige voorzitter van een mooie club met prachtige mensen. Met hardwerkende leden in jeugdbestuur en commissies. Met twee nieuwe en ambitieuze voorzitters bij de jeugd die werken aan een nieuwe structuur, waarin de verantwoordelijkheid steeds dichter bij de ouders en de spelers komt te liggen. We hadden een prachtige vrijwilligersavond, een geweldig Darts-Event. De sponsorcommissie – (welkom aan onze sponsoren) is erg goed bezig en de barcommissie laat ook vanmiddag weer zien hoe goed en belangrijk zij zijn. Applaus en Hulde!!

Wat ben ik blij ben dat de vervelende gele verf is verwijderd en dat het roodwit weer overheerst, al kostte dat veel moeite en geld.
Wat ben ik blij met zoveel vrienden van Aurora (sta JIJ al met naam en toenaam) op het vriendenbord?). Het vriendenteam kon dit jaar weleens kampioen worden. En met zulke vrienden is het dubbel feest! Al heeft dit vriendenteam flinke concurrente van het vierde die al een eigen kalender inclusief foto heeft…Wellicht kunnen we weer trots zijn op senioren kampioenen. En wie weet komt dit jaar het walking voetbal ook bij Aurora van de grond.. zestigers genoeg , informatie en aanmelden bij Peter van Kooten.

Verdere Wensen? Ach het zijn er zoveel, dat we er zelfs een scorebord voor nodig hebben….wie doet/denkt mee? Een face lift van de kantine, ons Aurora-home,verdere ontwikkeling jeugdvoetbal, energiezuinige maatregelen, face-lift bestuurskamer, nauwere samenwerking met de tennisvereniging….etc
Maar mijn grootste en belangrijkste wens is …dat jullie allemaal een allemachtig prachtig 2018 hebben en dat we hier volgend jaar weer allemaal in goede gezondheid kunnen proosten.

Over een paar maanden bij de gemeenteraadsverkiezing kiezen we weer voor de leefbaarheid en duurzaamheid en gezond bewegen in ons dorp. Laten wij beginnen met goed voor elkaar te zorgen en blijven werken aan een bloeiend sportvereniging in dit prachtige dorp Werkhoven.
Graag breng ik een toost uit op een gelukkig en vitaal 2018 !!

PROOSTTTT

Zoals ieder jaar kiezen wij uit al de Aurora-kanjers (en dat zijn er nogal wat) er eentje als inspirerend voorbeeld voor alle leden. Een persoon die een toonbeeld is van inzet, passie en verantwoordelijkheid voor Aurora.
Jong en toch al 45 jaar lid van en betrokken bij Aurora.

Ik bedoel dan ons aller Eggie, Egbert Molenaar (lees oorkonde Auoreaan van het jaar)

Wijbe Douma, voorzitter sv Aurora