Verslag ODIJK 1 - AURORA 1

ODIJK 1 – AURORA 1  0-1
Zondag 4 februari 2018

Een zwaar gehavend AURORA trad vanmiddag aan tegen ODIJK. Een Krommerijn Streekderby die eigenlijk geen derby werd.

Of het nu de koude gure wind of het slechte veld was, van het vertoonde spel werden de supporters ook niet warm. Waar in eerdere confrontaties de mouwen nog eens extra werden opgestroopt was het nu een gezapige vertoning.
Het Bestuur van ODIJK zal waarschijnlijk slecht geslapen hebben met het idee dat het Odijkse sportcomplex in rood/witte kleuren zou zijn omgetoverd. Bij aankomst bleek dat niet zo te zijn en kon men rustig aan de koffie.
Hoe anders was dat enkele maanden terug in Werkhoven waar de dugouts, deuren, ramen en muren geel/zwart besmeurt waren en waar AURORA met een grote financiële schadepost werd opgezadeld door enkele “Odijk supporters”. Het Bestuur van ODIJK stak haar kop is het zand om haar eigen supporters aan te spreken en liet het AURORA Bestuur “stikken” met alle financiële gevolgen van dien. De onderlinge verstandshouding is dan ook niet meer als voorheen..

Over de wedstrijd valt weinig te vertellen of het moet de laatste minuten van de wedstrijd geweest zijn. ODIJK moest het laatste kwartier van de  wedstrijd met 10 spelers verder nadat een Odijk speler na een overtreding op Bas de Bruin direct de rode kaart kreeg van de scheidsrechter. Met hangen en wurgen probeerde de thuisploeg de nul-nul stand te handhaven. Dat lukte ODIJK bijna totdat AURORA in de extra tijd uit een voorzet van invaller Frans de Coo, Bas de Bruin de bal in het doel kon lopen en AURORA op een 0-1 voorsprong wist te brengen. AURORA mocht zich daarmee als de gelukkige winnaar kronen van deze Streekderby.

Scoreverloop:
90+2) 0-1 Bas de Bruin

Opstelling AURORA:
Aron van de Berg, Pepijn van der Poel, Bas van der Hoeven (58. Frans de Coo), Chris van de Lingen, Kevin Oskam, Ferdi Vermeulen, Dennis Nederhof, Frank van Rossum, Jauke Cohen, Sander de Bruin, Bas de Bruin.