Verslag KAMPONG JO19-5 - AURORA JO19-1

Ruststand                                            4 - 0
65e, 75e, 84   2e helft
Eindstand 7 - 0

LAMLENDIG NAJAARSKAMPIOEN JO19, AFGEDROOGD IN UTRECHT:

Eindelijk mochten onze mannuh na een te lange winterstop aan de voorjaarscompetitie beginnen.  Na het kampioenschap wat in december werd behaald en uitbundig werd gevierd, wilde wij die lijn doorzetten. Ondanks de lange winterstop kwam de eerste competitiewedstrijd op de 10e ons zeer slecht uit, vanwege het carnaval. Tol was daardoor afwezig, Paul op het laatste moment ziek, Thomas uitgeschakeld door een vlammenwerper en ook Noud moest vandaag verstek laten gaan. Max en Daen speelde kort voor onze wedstrijd een hele wedstrijd mee met de JO17 en de wisselspelers die wij weer van de JO17 meenamen hadden ook een hele wedstrijd in de benen. Kortom met een gehavend team moesten wij de strijd aangaan tegen Kampong. Omdat wij nooit ons strijdplan aanpassen aan wie dan ook, speelden we ook vandaag, ondanks alle afwezigen met een 1-4-3-3 opstelling. Frappant om dan regelmatig te constateren dat een tegenstander, zelfs in thuiswedstrijden met een 1-4-4-2 opstelling spelen. Dat heet tactiek??Maar op dit niveau speel je toch lekker vrij en aanvallend met vleugelspelers. Hoe dan ook Kampong koos voor deze strijdwijze en ondanks onze personele problemen kwamen we de beginfase aardig door. Het enige wat ontbrak was : strijd!! Te veel lieten we ons piepelen tegen in wezen een zwakke tegenstander. De uitslag zou anders vermoeden, maar Kampong speelde zeer matig. De 1-0 kwam dan ook als een duveltje uit een doosje, een diepe bal werd niet meedogenloos door Casper over de zijlijn gejaagd, waardoor de spits vrije doorgang had en de 1-0 maakte. Niet veel later kregen ze het tweede kadootje. Vanuit een vrije trap lieten we zomaar 2 a 3 man van Kampong doorlopen, zonder dat ze werden aangepakt en stond de teller al op 2.
Toch probeerden we er wat van te maken, maar aanvallend konden we geen vuist maken vanmiddag. Het was zelfs Max die de beste aanvaller was, terwijl die al 90 minuten in de benen had. Hij viel in de tweede helft dan ook uit met kramp.
Te veel van ons lieten hun tanden niet zien en liepen als makke schapen achter de Kampongers aan. Dat het slechts 4-0 met de rust was, lag meer aan de tegenstander dan aan ons. Omdat Mike in de rust weg moest en Zeb ondertussen was uitgevallen, moesten we de tweede helft met 10 man verder. We vreesden een afstraffing met dubbele cijfers, vandaar dat we alles maar naar achter gooiden met Max nog als diepe spits. Lang bleef het 4-0, want bij Kampong ontbrak de klasse en het vermogen om onze zwakte verder bloot te leggen en ons helemaal kapot te spelen. Zelfs tegen 10 man was het droevig om te zien, wat de  gastheren er van bakte. Toen we in de laatste fase met 9,5 man liepen, omdat 4 spelers na 180 minuten voetbal door hun hoeven leken te zakken, wist Kampong nog drie keer te scoren. Als ware voorjaarskampioenen liepen de Kampongers dan ook van het veld na het laatste fluitsignaal. En wij? Wij dropen uiteraard af met het schaamrood op onze kaken na zo’n wanvertoning. Juist de mannen die vaak in de wissel staan hadden hun kans kunnen grijpen, maar het was echt meisjesvoetbal wat we lieten zien vandaag en daar houden we het dan maar bij.
Mannuh alaaf nog dit weekend en dan weer volle bak!!

Aurora 1

Aurora 2