Pauline van Eenennaam: "Bij tennis komt alles samen"

Geschreven door Tennis Redactie op . Gepost in Tennis

Pauline

Vandaag spreken we met Pauline van Eenennaam. Voor veel Werkhovense kinderen al een bekend gezicht, want Pauline geeft tennisles aan de jeugd van SV Aurora Tennis. Vanaf een uur of 14:30 uur is het op de vrijdag gezellig druk op het park met jongens en meisjes die tennisles krijgen van Pauline.

Pauline is 22 jaar en woont in Eemnes. Zelf tennist ze al heel haar leven en ze heeft er nu haar beroep van gemaakt om de vaardigheden, die horen bij deze mooie racketsport, over te brengen op de jeugd. Pauline vertelt dat ze eigenlijk jaren terug nooit had gedacht tennislerares te worden. Voor een groep staan leek haar niks, maar toen ze op de middelbare school verplicht een stage moest doen koos ze er toch voor om dan maar een tennisles te geven. Ze tennist zelf immers al vanaf haar zesde dus die stage kon ze dan snel afgehandeld hebben. Maar het bleek zo veel leuker dan gedacht! Het lesgeven aan kinderen bleek zo ontzettend leuk dat ze besloot om de opleiding tot tennisleraar via de KNLTB te volgen. Met het diploma op zak geeft ze nu les in de regio Utrecht en op vrijdag dus bij SV Aurora in Werkhoven.

Als we Pauline vragen wat er zo leuk is aan het lesgeven aan kinderen, geeft ze aan dat kinderen haar heel veel energie geven. De kinderen in Werkhoven zijn heel enthousiast en het is leuk om ze te zien groeien in hun niveau.

We vragen wat tennis volgens Pauline zo een leuke sport maakt voor de kinderen. Daar hoeft Pauline niet lang over na te denken. Bij tennis komt alles samen. Techniek en Tactiek. Het is zo een leuk spelletje. En voor alle leeftijden. Op het moment dat je denkt dat je als tennisser alles wel kan valt er toch altijd nog wel wat te verbeteren. Dat is zo mooi aan deze sport. Pauline geeft bij Aurora les aan kinderen van 5/6/7 jaar (spelen met de rode bal), 9/10 jaar (oranje bal), 11/12 (groene bal) en hoger (gele bal). Naast de jeugd bereidt ze ook een senioren dames team voor op de competitie. Zij trainen dan meer op wedstrijdvormen. Ook super leuk om te doen.

Tot slot vragen we Pauline wat eigenlijk haar eigen favoriete tennisslag is. Ze kiest voor de Service, omdat je daarmee je tegenstander direct onder druk kunt zetten in het spel. En het is leuk om er mee te variĆ«ren. De backhand (bij haar in de basis dubbelhandig) is ook erg stabiel en dat is bij het tennis ook erg prettig. Pauline vindt het leuk dat ze namens Tennisschool TAST op vrijdag in Werkhoven de lessen mag verzorgen. Onlangs heeft ze in samenwerking met de Delteykschool de schooltennis mogen verzorgen en na die clinic zijn er weer aardig wat nieuwe aanmeldingen van jeugdleden binnengekomen. Super leuk om te zien. Pauline kijkt er naar uit om ook deze nieuwe jeugdleden enthousiast voor het leven te maken voor het mooie tennisspel.