Van de Bestuurstafel april

TafelVan de bestuurstafel            april 2018

Kampioenen

“Wij zijn Aurora” klonk het luid en duidelijk. Het vriendenteam is kampioen geworden na een eclatante zege op Sterrenwijk. Na 2015 weer een heus kampioensfeest bij de senioren. Het was een feest in en om het veld om nooit te vergeten.

Aan alles wat bij een kampioenschap hoort was gedacht; het in grote getale opgekomen publiek, een heuse omroeper, pupil van de week, de rood-witte rookbommen, het vuurwerk, de kampioenschaal, de medailles, de open wagen door het dorp, felicitaties en toespraken, kampioensshirts en bier, heel veel bier. De muziek en uitgelaten stemming duurde tot ver in de avond. Vorig jaar rond deze tijd was er regelmatig overleg over het op te richten ‘vriendenteam’. Zij maakten hun belofte volledig waar: extra sfeer, gezelligheid en inkomsten en heel veel (doel)punten. Mannen van Aurora, van harte geheeeelveeeliciteerd met dit geweldige succes. En ze zijn nog lang niet klaar met hun successenreeks: donderdagavond spelen ze om een plaats in de halve finale van de KNVB-beker.

Dakkapel

De plaatsing van de gewenste dakkapel is een feit. Zowel op zaterdag als op zondag werd er een ruimte gemist waar we de gastverenigingen en scheidsrechters rustig en het liefst met uitzicht op het veld kunnen ontvangen. Door het plaatsen van een dakkapel creëren we die ruimte. Bovendien hebben we nu weer een open verbinding met de buitenlucht, nadat het dakraam aan de tenniszijde door het plaatsen van zonnepanelen was dichtgemaakt. De donkere rommelruimte (waar iedereen van alles neergooide) is nu licht en netjes gemaakt met dank aan Frank en Michiel en de leden die beloofd hebben eea af te timmeren en te sausen. Kun je goed laminaat leggen en witten en schilderen…aarzel dan niet en meld je aan bij Peter Beemer of het bestuur.

Verbouwen van de kantine

Ongeveer 20 jaar geleden heeft de kantine voor het laatst een grote opknapbeurt gehad. Tussendoor zijn keuken en toiletten opgeknapt. De aanbouw is er neergezet, maar nog niet helemaal ‘af’ en functioneel gemaakt. De bar en tapinstallatie is grondig toe aan praktische en technische aanpassingen. De bedrading en verlichting is toe aan vernieuwing. Reden genoeg om met een groep leden te brainstormen wat er verbeterd kan worden. De commissie ‘RAKit’ is woensdag 25 april 2018 formeel van start gegaan. RAKit staat voor Renovatie Aurora Kantine in de toekomst. Na oriënterende besprekingen met vele leden, het Algemeen Bestuur, gebruikers en leveranciers heeft het bestuur aan de commissie de opdracht verstrekt om de kantine voor de komende 20-25 jaar aan te passen aan de eisen van de tijd. Veel leden met hun expertise hebben zich al bereid verklaard mee te denken en vooral te doen (nieuw werkwoord voor ons is dan ook ‘doenken’). Peter Beemer heeft zich bereid verklaard om deze commissie te leiden en de activiteiten in overleg met het bestuur te coördineren.

Doel van de verbouwing is de kantine toekomstbestendig te maken en zo weer 20 jaar mee kan. Er zijn plannen gemaakt worden om de bar en het interieur te veranderen, nieuwe verlichting op te hangen. De plannen zullen gefaseerd en over een langere periode plaats gaan vinden. Voor meer informatie zie het RAKit-document* dat op de website en in de kantine te lezen is. We hopen en verwachten dat alle leden met hun specifieke deskundigheid en expertise een bijdrage leveren aan ons Aurorahuis, want ‘WIJ zijn Aurora’!

Trainingsveld

Afgelopen winter is er door de storm een lamp van het trainingsveld kapot gegaan. Hierna bleek dat de lichtmasten door oxidatie niet veilig genoeg waren. Bestuur en Sporthuis hebben snel gehandeld en ervoor gezorgd dat we mbv de gemeenteraad nieuwe en veilige veldverlichting kregen. Wij zijn heel blij dat dit ook energiezuinige LED verlichting is geworden. Inmiddels is de verlichting goed afgesteld.

Vanaf 1 mei zal het trainingsveld niet meer gebruikt kunnen worden. Er wordt groot cultuurtechnisch onderhoud aan het veld gepleegd. Enkele bomen zijn gekapt om het gras meer zonlicht te geven. Wij zijn in afwachting van een prachtig nieuw trainingsveld. Na het opknappen dit veld beschikt SV Aurora over drie mooie natuurgrasvelden, waarvan twee velden met energiezuinige led-verlichting.

Nieuwe Aurora-tenue

Aankomend seizoen zullen alle teams in nieuwe tenues gaan voetballen. Een fraai gesublimeerd tenue met gevoel voor historie. Er is een hele nieuwe kledinglijn ontwikkeld, waarin het wapen van Werkhoven en het verleden van Aurora in terug te vinden. Het witte paard (arbeid adelt) en de blauwe en zilverkleurige biezen zijn verwerkt in het vroegere rood-witte tenue van Aurora. Het bestuur en de sponsorcommissie zijn druk doende met het nieuwe ontwerp en de kledinglijn. Ook het vinden van sponsoren heeft alle aandacht. De leden van de ledenraad hebben inmiddels de nodige inspraak gehad in het nieuwe ontwerp waarin Charles zijn gevoel voor design en historie heeft gelegd. Bestuur en sponsorcommissie hebben op hun reis naar het Belgische Oudenoorde goede zaken voor de club gedaan. Over enkele weken is het ontwerp van tenue en trainingspak klaar. Na beoordeling en acceptatie kan het nieuwe tenue en trainingspak over vier weken in productie worden genomen

Hoewel de sponsorcommissie al veel gesprekken heeft gevoerd met de huidige en nieuwe sponsoren zijn suggesties in deze van harte welkom. Mocht u willen sponsoren, vraag dan een gesprek aan met het bestuur of met de sponsorcommissie olv Lucas van Leeuwen. U kunt ook mailen naar Rudy Vernooij, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.