Afdrukken

Wedstrijdverslagen C1 Seizoen '03-'04

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Wedstrijdverslagen C1 Seizoen 2003-2004

 


Zaterdag 29 mei 2004
AURORA C1 winnaar Internationaal Toernooi S.V. ZEIST.
AURORA C1 - Redgate JFC 2 - 0.
1-0 Mark van de Hoeven
2-0 Roy Beemer
AURORA C1 - SV ZEIST C1 2 - 1.
0-1
1-1 Roy Beemer
1-2 Thijs van de Brink
AURORA C1 - VV ESCA 2 - 0.
1-0 Mark van de Hoeven
2-0 e.d.
AURORA C1 - PSV JFC 2 - 0
1-0 Mark van de Hoeven
2-0 Boyd Vernooij
AURORA C1 - SV ZEIST C2 6 - 0.
1-0 Mark van de Hoeven
2-0 Clint de Ligt
3-0 Mark van de Hoeven
4-0 Marc den Hartog
5-0 Roy Beemer
6-0 Arnoud Pot

 Zaterdag 22 mei 2004
AURORA C1 winnaar Toernooi S.V. Meerkerk te Meerkerk.
AURORA C1 - TRICHT C1 1 - 1.
0-1
1-0 Mark van de Hoeven
AURORA C1 - ASPEREN C1 4 - 0.
1-0 Roy Beemer
2-0 Roy Beemer
3-0 Roy Beemer
4-0 Mark van de Hoeven
AURORA C1 - MEERKERK C1 1 - 0.
1-0 e.d.
AURORA C1 - BENSCHOP C1 4 - 0.
1-0 Arnoud Pot
2-0 Arnoud Pot
3-0 Arnoud Pot
4-0 Marc den Hartog

 Zaterdag 15 mei 2004.
AURORA C1 winnaar toernooi SVMM te Maarn.
AURORA C1 - OSM'75 7 - 0.
1-0 Roy Beemer
2-0 Marc den Hartog
3-0 Marc den Hartog
4-0 Roy Beemer
5-0 Lucas van Leeuwen
6-0 Gilles Vernooij
7-0 Edwin Snel
AURORA C1 - SVMM 3 - 0.
1-0 Roy Beemer
2-0 Gilles Vernooij
3-0 Edwin Snel
AURORA C1 - Delta Sports 6 - 0.
1-0 Roy Beemer
2-0 Roy Beemer
3-0 Arnoud Pot
4-0 Gilles Vernooij
5-0 Gilles Vernooij
6-0 Gilles Vernooij.


Zaterdag 8 mei 2004.
AURORA C1 - S.V.L. C1 5 - 1 (vriendschappelijk)
Al enige weken geleden werd AURORA C1 kampioen. De huldiging van de kampioenen zou op de laatste competitiedag plaatsvinden. Echter de tegenstander Partria C1 gooide roet in het eten. Men wilde de laatste wedstrijd niet meer spelen omdat AURORA toch al kampioen was. De ongeslagen status wilde AURORA tot den met de laatste wedstrijddag behouden. Door het afzeggen van wedstrijd voldeed AURORA aan haar doelstelling om op een unieke wijze kampioen te worden.
Twintig wedstrijden spelen, 60 wedstrijdpunten, 135 doelpunten voor en 10 doelpunten tegen is een prestatie die er mag zijn.
Om het kampioenschap glans te geven werd besloten om een vriendschappelijke wedstrijd tegen S.V.L. C1 uit Langbroek. S.V.L. C1 wilde graag tegen onze kampioen een vriendschappelijke wedstrijd spelen en voelde de sfeer van de wedstrijd goed aan. De wedstrijd werd door AURORA C1 met 5 - 1 gewonnen en daarna kon het feest losbarsten.
AURORA had de wedstrijd geheel onder controle en er werd goed gevoetbald door beide ploegen. AURORA nam na 5 minuten de leiding door een doelpunt van Roy die een voorzet van Clint van dichtbij binnen schoot. Voorafgaand aan het doelpunt had Lucas met een mooie steekpass Clint alle vrijheid gegeven om een voorzet af te leveren. Drie minuten later was het opnieuw Roy die attent reageerde toen Clint de bal op de lat schoot. De terugspringende bal werd daarna door Roy binnen gekopt. Halverwege de 1e helft lukt het SVL om tegen te scoren. Roy van Wiggen en keeper Mark konden net niet verhinderen dat de spits van SVL de bal via de paal in het doel liet rollen. Tegen het einde van de eerste helft schoot Thijs uit een vrije trap (25 meter) de bal op de lat. Kort na het begin van de 2e helft speelde Thijs op links Arnoud aan. Met een paar bewegingen ging Arnoud buitenom en verraste de keeper met een fraai schot. De 3-1 voorsprong bleef even op het scorebord staan. Na een kwartier werd het 4-1 door Roy die de bal van een meter of 8 snoeihard tegen de touwen joeg. Aan het einde van de wedstrijd werd het nog 5-1 nadat Pepijn met een schot de paal had geraakt daarna schoot Thijs de bal hoog in het dak van het doel.
Na het eindsignaal werden de spelers door de tegenstanders, ouders en begeleiders gefeliciteerd met het behalen van dit prachtig kampioenschap. Na de fotosessie buiten op het veld werd het nog even dollen in de kleedkamer waar het water rijkelijke vloeide.
De kantine was in kampioensfeer versierd en gevuld met veel ouders en andere familieleden. Nadat alle spelers in de kantine gearriveerd waren werden zij toegesproken door de Jeugdvoorzitter Wim Pot. Hij feliciteerde de C1 en haar begeleiders met dit kampioenschap. Daarna kwam Mw. Andrea Louws van RABOBANK Houten (Shirtsponsor) de jongens feliciteren. Nadat zij spelers, ouders en invallers bedankte voor hun inzet stond zij even stil bij inbreng van trainer Adrie Snel op dit kampioenschap. Op de vraag of hij het goed had gedaan en of hij volgend seizoen ook weer trainer zou moeten zijn werd door de spelers volmondig met ja beantwoord. Daarna ontvingen de spelers en begeleiders uit handen van Andrea Louws 18 bioscoopkaarten voor de film "IN ORANJE". Zij overhandigde dit cadeau aan aanvoerder Lucas die haar bedankte namens de hele C1. Trainer en begeleiders werden daarna in het zonnetje gezet door de spelers waarna er een prachtige kampioenstaart van Bakkerij Sjaak Doeleman werd aangesneden (Bedankt Sjaak!). Tijdens het eten van de heerlijke taart kwam een grote trailer van de Firma Mulder het sportpark oprijden. Toen duidelijk werd dat de Firma Mulder uit Bunnik een pracht van een kampioenswagen had gebouwd snelde de spelers naar buiten. Een ere rit door het dorp wilde ze zich niet laten ontgaan. Joost en Koen Mulder zorgden voor een onvergetelijke tocht door het dorp. Met het personeel hadden Joost en Koen in korte tijd een prachtige kampioenswagen gebouwd. Slingers heerlijke harde muziek zorgde ervoor dat de spelers onder aanvoering van Koen uit hun dak gingen. Alle straten in Werkhoven werden door chauffeur Joost aangedaan. Het duurde dan ook even voordat we weer terug waren op het sportcomplex. De kantine was nog druk bezet met ouders en het werd daarna heel erg gezellig tot in de late uurtjes.
Vanaf deze plaats wil de C1 al degene die bijgedragen hebben tot dit kampioensfeest ontzettend bedanken. Speciale dank gaat uit naar Bakkerij Sjaak Doeleman, RABOBANK Houten en Fam. Mulder en personeel.
Doelpuntenmakers: Roy Beemer 3x, Arnoud Pot 1x en Thijs van de Brink.

 Maandag 3 mei 2004.
ODIJK C2 - AURORA C1 0 - 4.
Op de fiets naar Odijk om daar een inhaalwedstrijd te spelen tegen de C2 van Odijk. Aangezien Hercules en Patria afzien van de wedstrijden die nog gespeeld moeten worden is Odijk C2 de laatste tegenstander van deze competitie. Het doel om ongeslagen kampioen te worden zou kunnen worden bereikt bij onze naaste buur dat ook nog experimenteerde met een aantal spelers uit de D2 pupillen. Dit team zou dan het volgende seizoen als
C-team aan de competitie gaan deelnemen.
Ondanks de winst werd het qua voetbal een teleurstellende wedstrijd. De eerste helft lukte het nog wel en was het spel nog op redelijk niveau. De tweede helft daarentegen was niet best. Maar dat zullen we dan maar snel vergeten want het team had het doel bereikt. 20 wedstrijden gespeeld en alles gewonnen is een prachtig resultaat. Het team mag trots op zichzelf zijn bij het behalen van dit kampioenschap.
De wedstrijd was 5 minuten gaande toen Arnoud de bal op Thijs speelde. Van rand strafschopgebied schoot Thijs raak en de 0-1 voorsprong verdient. Daarna rommelde het een beetje. Boyd was meer met de bal in duel dan met de tegenstander. Al vallend en struikelend probeerde hij de bal bij een medespeler te krijgen. Een grote mogelijkheid voor een geheel leeg doel werd door Boyd naast geschoten. Daarna volgde een wissel. Later in de wedstrijd herstelde hij en kon hij als verdedigende middenvelder het nodige ontregelen bij Odijk. Lucas had weinig geluk bij zijn schot dat net over de lat ging. Ook Pepijn had net de pech dat de bal op de paal terechtkwam bij een snelle uitval van de aanvallers van AURORA. De 0-2 kwam na een half uur voetballen op het scorebord door Arnoud. Hij had op aangeven Roy van dichtbij de bal in het doel kunnen tikken. De 0-3 volgde snel daarna. Arnoud stuurde Pepijn richting het doel van Odijk. Pepijn kon daarna alleen op de keeper af en wist met een laag schot de uitgelopen keeper te verrassen. Tegen het einde van de 2e helft werd Pepijn opnieuw vrij gespeeld door aangeven van Roy en kon weer alleen op de keeper af die geen antwoord had op het schot dat Pepijn in huis had. Met een ruststand van 0-4 dacht AURORA achterover te kunnen gaan zitten. De 2e helft werd daarna een formaliteit en dat was opzicht jammer voor de Odijkse het Werkhovense (Jong Nederland) publiek. Odijk bleek iets sterker te worden maar kon voor in geen vuist maken. Thijs, Roy van Wiggen en Mark hielden het centrum van de defensie keurig op slot. Er valt dan ook verder weinig te melden over de 2e helft dan dat bij het eindsignaal de jongens gefeliciteerd konden worden met het ongeslagen kampioenschap.
Zaterdag 8 mei speelt AURORA een vriendschappelijke wedstrijd tegen SVL C1 uit Langbroek. Na afloop huldigen we de kampioenen met een feest en een rondrit door het dorp.
Doelpuntenmakers: Pepijn van Asch 2x, Thijs van de Brink 1x en Arnoud Pot 1x.

 Zaterdag 24 april 2004
AURORA C1 - AURORA B1 5 - 3 (vriendschappelijk).
Doelpuntennmakers:
0-1 Roy Maarse
1-1 Roy Beemer
2-1 Roy Beemer
3-1 Marc den Hartog
4-1 Marc den Hartog
4-2 Ron van de Heuvel
5-2 Arnoud Pot
5-3 Ron van de Heuvel

 Zaterdag 17 april 2004.
AURORA C1 - Houten C5 5 - 0.
Met nog 4 wedstrijden voor de boeg begon AURORA aan deze wedstrijd. Op 8 mei 2004 speelt AURORA C1 haar laatste wedstrijd en het doel is om ongeslagen kampioen te worden. Zoals u inmiddels weet is het Kampioenschap reeds binnen maar de wens is om ongeslagen kampioen te worden. Daarvoor moeten nog enkele hindernissen genomen worden. Houten was zo'n hindernis. Het weer en de start van de wedstrijd zat AURORA goed mee. Prachtig zonnetje en binnen 1 minuut een doelpunt van Marc den Hartog uit een voorzet van Clint. Voor team uit Houten een tegenvaller want men wilde toch wel iets laten zien in Werkhoven. Het team staat op de 3e plaats en wil graag Schalkwijk C1 nog achterhalen. AURORA zat al op rozen na zo'n start maar de spelers bleven bij de les en zochten nieuwe mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Uit een pass van Lucas werd Roy bereikt die zijn schot geblokt zag door de keeper van Houten. Ook Arnoud kreeg kort daarna een mogelijkheid maar zijn schot ging hoog over het doel. Na een kwartier spelen werd het 2-0. Een mooie combinatie vanaf het middenveld werd op gezet door Pieter die Marc aanspeelde. Marc zag Roy vrij staan en tikte de bal gelijk door. Roy had daarna voldoende tijd om de hoek uit te kiezen en tikte beheerst binnen. Houten kwam daarna een aantal keren voor het doel van AURORA waar Mark de bal een keer gestrekt uit de bovenhoek moest tikken. Geholpen door Roy van Wiggen en Thijs werd het gevaar voor het doel van Mark vaak gekeerd. Een vrije bal buiten het strafschopgebied van Clint bereikte Arnoud die de bal prachtig tegen de touwen kopte. Helaas constateerde de grensrechter buitenspel en werd het doelpunt afgekeurd. Edwin, die na 7 weken weer meespeelde, was heel dicht bij de 3-0. Uit een corner van Arnoud kopte hij de bal net voorlangs het doel. AURORA bleef druk op de verdediging van Houten uitoefenen. Clint werd door Thijs de diepte in gestuurd. Met de bal aan de voet besloot Clint uit te halen en verraste de uitgelopen keeper. De bal verdween in de verste hoek en hiermee werd de 3-0 een feit. Nog geen minuut later werd het 4-0 door Edwin. Pieter had samen met Donovan en Marc de bal veroverd van 2 Houtense spelers. Pieter speelde de bal breed naar de inlopende Edwin die zich niet bedacht en succesvol de bal hard langs de keeper schoot. Even lette de verdediging van AURORA niet op en kon een aanvaller van Houten alleen op Mark af. Roy van Wiggen besloot na een sprint de bal met een lange sliding te onderscheppen. Voordat de Houtense spits wilde uithalen kon Roy de bal nog net weg tikken. Daarna was het rust. AURORA begon sterk aan de 2e helft. Uit een snel genomen vrije bal door Lucas kwam Edwin geheel vrij voor de keeper daarna was het een koud kunstje om de bal achter de keeper te schieten Trainer Adrie was in zijn nopjes met deze goal. Tijdens de trainingen werd deze situaties regelmatig besproken en geoefend. Verrassend is het wel om te zien hoe snel de bal in zo'n situatie in het doel verdwijnt, zelfs de spelers van Houten stonden sprakeloos te kijken na dit succes van AURORA. Na dit voorval werd Houten sterker en wilde die akelige nul van het scorebord hebben. Boyd en Donovan kregen het aan de buitenkanten ineens druk maar bleven goed overeind tegen de buitenspelers van Houten. Paul speelde Roel aan die daarna fel werd aangevallen door een speler van Houten. Roel moest zich na deze actie met een pijnlijk been laten vervangen. Er werden daarna een aantal wisselingen doorgevoerd bij Houten en AURORA. Door de vele wisselingen werd het spel onrustiger. Houten bleef aanvallen en AURORA probeerde met counters snel voor het doel van de tegenstander te komen. Marc en Roy kregen in deze situaties een paar kansjes maar de keeper bleef goed naar de bal kijken. Boyd die opgeschoven was naar het middenveld kreeg een kans zijn schot werd geblokt door een vallende verdediger. Daarna waren het Arnoud en Roy die de bal op het doel schoten tenslotte viel de bal voor de schoen van Pieter die zijn inzet geblokt zag worden door de keeper. Een corner was alles wat ervan deze kans overbleef. Na deze kansen hield AURORA het voor gezien en speelde wedstrijd zonder verder hoogtepunten uit.
Het resultaat van deze wedstrijd is goed en AURORA blijft hiermee uitzicht houden op een unieke prestatie. De laatste 3 ploegen die AURORA nog van deze prestatie af kunnen houden zijn Odijk C2, Hercules C2 en Partia C1. Over 3 weken weten we het zeker.
Doelpuntenmakers: Edwin Snel 2x, Marc den Hartog 1x, Roy Beemer 1x en Clint de Ligt 1x.

 Woensdag 14 april 2004
AURORA C1 - MAURIK C1 2 - 1 (vriendschappelijk).
Doelpuntenmakers: Arnoud Pot 2x.

 Zaterdag 3 april 2004.
AURORA C2 - DOS C2 7 - 0.
De C1 van AURORA is KAMPIOEN.
Vorige week werd er al gemeld dat de C1 kampioen geworden was. Dat hadden we na de wedstrijd van vandaag uitbundig kunnen vieren maar daar wachten we nog even mee. Waarom? De C1 gaat voor de laatste 4 resterende wedstrijden proberen om ongeslagen kampioen te worden. Op de laatste speeldag wordt het kampioenschap uitbundig gevierd en zullen de spelers zich als KAMPIOENEN laten huldigen. Ouders let op wat U bent op de laatste speeldag allen aanwezig dus houdt deze zaterdag vrij om naar het sportpark te komen.
De wedstrijd van vandaag werd een gemakkelijke overwinning op de ploeg uit Utrecht. Vorige week was spel van AURORA kwalitatief slecht maar vanmiddag werd er weer even wat recht gezet. Combinaties liepen weer en iedereen vocht voor de overwinning. AURORA speelde nog steeds zonder de nog altijd geblesseerde Edwin. Roel was ook niet inzetbaar vanwege een chirurgische ingreep eerder die week. Met alleen Boyd op de reservebank begon AURORA aan de wedstrijd waar het al direct een paar goede mogelijkheden kreeg. Rustig wachtte AURORA op haar kans die benut kon worden. Pieter had in de 15e minuut een opening gevonden. Een schot van Roy werd geblokt door een verdediger van DOS. De bal kwam daarna voor de voeten van Pieter die de bal met precisie in de hoek tikte en de 1-0 op zijn naam bracht. Roy was een paar minuten later dichtbij de 2 - 0 maar zijn schot uit een voorzet van Arnoud ging rakelings over de lat. Arnoud zelf had in de 20e minuut wel succes. Een voorzet van Clint werd eerst nog gemist door de ingevallen Boyd. Achter Boyd stond Arnoud klaar om de bal met een vinnige trap binnen te schieten. De verdedigers van DOS begonnen elkaar verbaal duidelijk te maken wat ze allemaal verkeerd deden en dat kwam het spel van sommige DOS spelers niet ten goede. Boyd liep een aantal verdedigers op snelheid (!) eruit en had net pech dat zijn schot over het doel ging. De 3 - 0 was een mooi opgezette aanval van AURORA. Rechts achter brak Paul een aanval af van DOS en trapte de bal naar Lucas die de vrije man (Arnoud) aan de linkerkant van het speelveld aanspeelde. Arnoud kon daarna vrij op het doel afstormen en behield het overzicht. Fraai trapte hij de bal achter de uitgelopen Utrechtse keeper. Kort daarna kreeg AURORA een corner te nemen die in eerste instantie gemist werd door Thijs maar bij Boyd terechtkwam. Boyd draaide eerst iets naar binnen met de bal om daarna verwoestende uit te halen en de bal in de bovenhoek zag verdwijnen. Tegen het einde van de eerste helft had Donovan pech bij een schot op de paal. De rust werd bereikt met een 4-0 voorsprong. Aan het begin van de 2e helft was Boyd opnieuw aan de verdedigers ontsnapt en rende met de bal aan de schoen op de keeper af die fraai redding bracht. Voor het doel van Mark was de eerste helft niet veel gebeurd maar in de tweede helft verander dat. DOS had de wind in de rug en creëerde een aantal kansen. Mark bleef goed en geconcentreerd keepen. Hij is met 10 doelpunten tegen de minst gepasseerde keeper in deze competitie en dat wil hij zo houden. Op het middenveld hadden Lucas en Roy geen kind aan de spelers van DOS. Zij ondersteunde de verdedigers en konden naar hartelust de aanvallers Pieter, Boyd en Mark bedienen. Aan de buitenkanten konden Arnoud en Clint zich uitleven. DOS gaf daarvoor ook alle ruimte. Roy van Wiggen speelde als voorstopper de spits van DOS uit de wedstrijd. Hij was het ook dit een bal weg werkte en Boyd alleen op de keeper afstuurde. De keeper kon het schot van Boyd blokkeren en de bal rolde daarna voor de voeten van Arnoud die hoog over schoot. Boyd, Thijs en Arnoud kregen een aantal kansen die helaas niet benut werden. DOS probeerde na een misverstand in de achterhoede een tegentreffer te forceren. Twee vrij staande aanvallers mistte van dichtbij. Donovan onderbrak daarna een nieuwe aanval van DOS en speelde de bal richting Roy die vanaf zijn eigen strafschopgebied op stormde richting het doel van de DOS keeper. Rechts was Clint meegelopen en links liep Boyd geheel vrij. Roy wilde in eerste instantie de bal naar Boyd schieten maar die liep inmiddels rand buitenspel dus besloot hij alleen op de keeper af te gaan. Hij kreeg ook alle gelegenheid om de keeper met een simpele beweging te passeren en de bal tegen de touwen te schieten. Kort daarna was Marc die bij een actie op het doel geblesseerd raakte. Het doelpunt dat hij hierbij maakte werd echter wegens hands afgekeurd. Bij deze actie was Marc tegen de doelpaal gevallen en moest met een rugblessure het veld verlaten. Het was daarna opnieuw Roy die een voorzet van Arnoud direct van dichtbij binnen schoot. De 6 -0 werd met dit schot bereikt. Tegen het einde van de wedstrijd haalde Lucas de achterlijn en schoot de bal richting de tweede paal waar Arnoud geheel vrijstaand de bal binnen kon koppen. De bal verdween jammer genoeg naast het doel. Uiteindelijk was het Boyd die een voorzet van Thijs op zijn welbekende duw-en trekwerk mannier achter de keeper schoot en de 7-0 einduitslag op het scorebord zette.
Een goede overwinning een stijgende lijn ten opzicht van afgelopen week geeft een ieder weer de nodige moed. We gaan het met z'n alle proberen om de ongeslagen status te behouden en ons op de laatste speeldag te laten huldigen als ongeslagen Kampioen. Deze unieke prestatie is binnen handbereik.
Doelpuntenmakers: Boyd Vernooij 2x, Arnoud Pot 2x, Roy Beemer 2x en Pieter Dorresteijn 1x.

 Zaterdag 27 maart 2004
Sporting '70 C2 - AURORA C1 0 - 2.
Aanvang van deze wedstrijd was 9 uur en ons vertrek vanuit Werkhoven was vastgesteld op 8 uur. Het vroege aanvangstijdstip was voor een aantal spelers te vroeg, zo bleek tijdens de wedstrijd. Er stond wel een prijs op dit duel. Sporting zou bij winst op AURORA het kampioenschap een week hebben kunnen uitstellen. Gezien het resultaat van deze wedstrijd mag AURORA zich officieus kampioen noemen van deze competitie. Een prima prestatie dat mag wel gezegd worden. De mannier waarop we dit behaalde kampioenschap gaan vieren wordt nog nader bekend gemaakt.
Dan de wedstrijd. Hier valt weinig over te schrijven wat deze was het aanzien niet waard. Alles wat mis kon gaan ging mis. Duels werden meestal verloren, combinaties liepen niet of waren niet aanwezig, veelvuldig bal verlies en spelers die niet goed geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen. Een pluspunt was de overwinning en dat mag je dan classificeren als ook een kwaliteit. Misschien dat de belangen van deze wedstrijd de spelers parten speelden anders is het niet te verklaren dat deze wedstrijd niet uit de verf kwam.
De wedstrijd was nog geen 3 minuten oud of Roy had de 0-1 voorsprong al binnen geschoten. Bij een foute uittrap van de keeper kwam de bal op het hoofd van Lucas die de bal direct naar Roy kopte. Deze kon van rand strafschopgebied de hoek uitzoeken en de bal in een hoek schieten. Daarna was het Sporting dat druk uitoefende op de defensie van AURORA. Mark kon nog gemakkelijk overeind blijven aangezien Sporting aanvallend weinig kansen creëerde en dat was niet omdat AURORA defensie dat tegen hield maar meer de onkunde van de aanvallers van de tegenpartij. AURORA kreeg een paar mogelijkheden maar deze konden niet worden benut. Uiteindelijk lukte het diep in de tweede helft om op 0-2 te komen. Bij een actie van Marc werd hij binnen het strafschopgebied onderuitgehaald. Roy schoot de daarop toegekende strafschop beheerst tegen de touwen. In de laatste minuut van de wedstrijd had Lucas net geen geluk bij boogbal over de keeper. De bal stoot op voor het doel en vervolgens tegen de lat en daarna in de handen van de keeper.
Na de wedstrijd voelde de spelers zich ook geen kampioen met dit vertoonde spel. De komende wedstrijd zullen we toch onze ware spel moeten laten zien want een ongeslagen kampioenschap is een mooi doel wat bereikt zou kunnen worden. Iedereen moet zich er dan wel van bewust zijn dat ervoor gewerkt moet worden. Laten we hopen dat de wedstrijd van vandaag een incident is geweest.
Doelpuntenmakers: Roy Beemer 2x.

 


Dinsdag 16 maart 2004
C.D.W. C1 - AURORA C1 1 - 2 (vriendschappelijk).
Doelpuntenmakers: Roy Beemer 1x en Roy Maarse 1x.

 Zaterdag 13 maart 2004.
AURORA C1 - Saestum C2 9 - 0.
Op Edwin na was het team compleet om de wedstrijd tegen Saestum uit Zeist te spelen. Saestum presteert in deze competitie niet best. Uit won AURORA gemakkelijk met 8-0 en de Zeisterse ploeg staat inmiddels op de voorlaatste plaats van de ranglijst. AURORA daarentegen staat na de wedstrijd van vorige week tegen FC De Bilt ruim aan kop en kan een kampioenschap niet meer ontgaan. Vijftien punten (!!) voorsprong op nummer twee Schalkwijk is riant te noemen. Zoals gezegd startte AURORA tegen een zwak Saestum. Binnen 10 minuten stond AURORA al met 3 - 0 voor en was de wedstrijd eigelijk al gespeeld. Direct in de 1e minuut gaf Roy de bal mee aan de sprintende Marc die tot driemaal toe de gelegenheid kreeg de bal in het doel te schieten. Bij de 3e poging van Marc werd het 1-0. Kort daarna schoot Roy vanaf rand strafschopgebied hard op het doel waar de keeper en verdediger met geluk de bal weg kreeg. De vallend inlopende Marc kon nog net zijn voet tegen de bal krijgen en de 2-0 aantekenen. Roy was het zelf die even later een mooie voorzet van Clint direct van dichtbij hard in het doel schoot. Een bliksem start die Seastum niet meer te boven kwam. Sporadisch kwam de ploeg over de helft van AURORA. Marc en Thijs kregen nog twee prima mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Pieter was alert en gaf de bal op Marc die een onvervalste hattrick op zijn naam bracht. Van dichtbij kon Mark simpel de bal achter de keeper tikken. Twee minuten later verzilverde Arnoud met een kopbal een voorzet van Clint. Het feest ging echter niet door omdat Arnoud (rand) buitenspel stond. Saestum begon geïrriteerd te raken en maakte vervelende overtredingen. De goed leiden Jan had de wedstrijd goed onder controle en riep een aantal spelers van de tegenpartij tot de orde. Marc en Roy maakten tussen door de 5-0 en 6-0. Bij de 5-0 maakte Marc een voorzet van Roy prachtig af en bij de 6-0 wist Lucas met een slimme voet beweging de bal op Roy te spelen die daarna vrije doorgang had richting doel van de tegenstander. Roel gaf in het strafschopgebied ook een mooie assist op Roy die echter aarzelde waardoor een verdediger de bal weg kon trappen.. Mark had laten ziet dat hij van de wedstrijd niet in slaap sukkelde, bij een uitval van Saestum bleef hij bij de tijd en redde knap. Daarna werd het doel van Saetum even getest, binnen luttele minuten werd twee keer de paal en een keer de lat geraakt en bleven de doelpunten even uit. Clint raakte twee keer de paal waarvan de 2e poging het mooist was. Een voorzet van Thijs weg tegen de verste paal gekopt. Thijs zelf schoot hard op de lat waardoor de bal naar beneden spatte en de keeper met geluk de bal kon opvangen. Met een ruststand van 6-0 was AURORA dik tevreden. In de tweede helft veranderde er niet zoveel op het veld. AURORA bleef de voetballende ploeg en Saestum speelde eigenlijk geen rol van betekenis. De verdedigers Boyd, Paul, Roy, Thijs en Donovan verschenen regelmatig op de helft van de tegenstander. Thijs was het die met een schot van dichtbij de 7-0 op zijn naam bracht. Marc, Roy, Lucas en Arnoud kregen daarna kansen. Het lukte Marc uiteindelijk toch om van zo'n 17 meter de bal in de hoek te schieten en zijn 5e doelpunt van wedstrijd te maken. Tegen het einde van de wedstrijd stuurde Lucas met een mooi pass Marc opnieuw richting doel waarna jij gemakkelijk de eindstand op 9-0 kon bepalen en zijn 6e treffer bij kon schrijven.
Met nog 6 wedstrijden te spelen zou het in principe mogelijk moeten zijn om binnen 1 of 2 wedstrijden het kampioenschap binnen te halen. Het zou een prestatie van hoog niveau zijn als dit met een ongeslagen status zou kunnen zijn. We hebben met deze overwinning een grote stap in die richting gezet.
Doelpuntenmakers: Marc den Hartog 6x, Roy Beemer 2x en Thijs van de Brink 1x.

 Woensdagavond 10 maart 2004
S.V.L. C1 - AURORA C1 0 - 0 (vriendschappelijk).
Doelpuntenmakers: geen.

 Zaterdag 6 maart 2004
FC De Bilt C3 - AURORA C1 1 - 3.
Na 14 wedstrijden spelen is AURORA nog steeds ongeslagen en heeft het alle wedstrijden winnend afgesloten. Gesterkt door de gedachte dat AURORA toch een keer punten zou gaan verliezen begon FC De Bilt sterk aan dit duel. De eerste aanvalsgolven waren dan ook van FC De Bilt die het de verdedigers van AURORA bijzonder moeilijk maakten. Keeper Mark had het er druk mee maar wist met een paar fabelachtige reddingen de voorsprong van de tegenstander te voorkomen. AURORA mistte Edwin en Donovan daarvoor waren Glenn Molenaar en Gilles Vernooij van de D1 pupillen meegereisd naar De Bilt. AURORA speelde te gehaast en leverde de bal te snel in aan de tegenstander. De verdedigers Boyd, Thijs, Roy en Paul zagen de spitsen van FC De Bilt steeds meer op zich afkomen. Vooral in het centrum moesten Thijs en Roy het nodige corrigeren. Na 10 minuten spelen kreeg AURORA haar eerste grote kans. Uit een voorzet met gevoel van Arnoud kreeg de mee opgekomen Thijs een prachtige kop kans om AURORA op voorsprong te zetten. Helaas verdwijnt de bal net over de lat. Het was wel het moment dat AURORA ook in haar eigen mogelijkheden ging geloven. Twee minuten later is het Roy die uit een corner van Arnoud de bal naar de verste kruising kopt maar ziet daarna de keeper met een prachtige reflex de bal uit de kruising tikken. Kansen van Marc en Arnoud werden daarna opnieuw door de keeper onschadelijk gemaakt. Op het middelveld hadden Lucas, Pieter en Marc het zwaar tegen hun directe tegenstanders. Door een misverstand tussen de middenvelders en centrale verdedigers duikt de spits van FC De Bilt vrij voor Mark op. Het harde schot wordt door Mark op een sublieme manier klemvast gepakt. Na deze kans bleef De Bilt de druk opvoeren en kwam AURORA in de problemen. Na een half uur spelen werd De Bilt beloond met het aanvalsspel. Uit een corner kon AURORA eerst nog de bal buiten de 16 meter krijgen. De aanstormende middenvelder van De Bilt trapte daarna de bal hard op het doel van AURORA en liet Mark verslagen achter. De 1 - 0 voorsprong van De Bilt was opdat moment terecht en AURORA ging daarna opjacht na de gelijkmaker. Eerst mocht Thijs een vrije trap nemen buiten het strafschopgebied. De keeper wist opnieuw met een mooie redding de bal uit het doel te houden. Tegen het einde van de eerste helft viel de gelijkmaker. De net ingevallen Gilles stuurde met een mooi pass Clint weg. Zonder te aarzelen besloot Clint van zo'n 15 meter afstand de bal met een boog over de uitgelopen Keeper te schieten. Een pracht doelpunt en met de 1 - 1 werd de ruststand gehaald. In de rust was er een gevoel van opluchting onder de spelers die niet hadden verwacht dat de tegenstander zich zo hevig zou verzetten. Met de nodige omzettingen begon AURORA aan de tweede helft. Roy Beemer werd laatste man omdat Thijs met duizeligheidverschijnselen even rust wilde hebben. Glenn en Gilles vormden het aanvalsduo. De plaats van Boyd (las van de knie) werd door Marc ingenomen. Het middenveld met Lucas en Pieter bleef staan. Aan de andere kant had De Bilt haar keeper vervangen. Ondanks al deze omzettingen begon AURORA beter aan de tweede helft. De eerste kans kreeg Pieter die een voorzet van Lucas net niet goed genoeg op zijn schoen kreeg en de bal tegen de paal zag rollen. Glenn deed daar nog een schepje bovenop door een voorzet van Arnoud ver buiten het strafschopgebied ineens op het doel te schieten. De keeper kon nog net de bal uit zijn doel tikken. Een De Bilt aanvaller kreeg daarna ook een grote kans maar ook hier wist Mark een nieuwe achterstand te voorkomen. Uiteindelijk nam AURORA na 25 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft het heft in eigen hadden. Lucas zette met een prima assist Arnoud vrij voor de keeper. Deze kreeg voldoende tijd om de bal te controleren om daarna de bal onder de keeper door te schieten. De 1 - 2 voorsprong voor AURORA was een klap voor de tegenstander die toch bleef proberen om de gelijkmaker te maken. Hierdoor kreeg AURORA voorin meer ruimte wat 5 minuten later resulteerde in een kans voor Thijs die inmiddels weer was ingevallen. Niet meer dan een corner hield hij over van zijn actie. De corner van Thijs kwam op het hoofd van Clint die hard naar de grond kopte en de opstuitende bal in het doel zag verdwijnen. Daarna speelde AURORA de wedstrijd simpel uit en kwam de eindstand niet meer in gevaar.
Doelpuntenmakers: Clint de Ligt 2x en Arnoud Pot 1x.

 Zaterdag 21 februari 2004.
AURORA C1 - Jonathan C2 2 – 1.
Twee weken geleden speelde AURORA ook tegen Jonathan maar dan in Zeist. Het werd toen een gemakkelijke overwinning voor onze jongens. Dit keer bleek er veel veranderd te zijn bij Jonathan. De ploeg die onder aan de ranglijst staat had een totale metamorfose ondergaan (of waren er een aantal C1 spelers opgenomen in het team?). AURORA moest het stellen zonder Edwin en Clint die beiden geblesseerd geraakt zijn. Vanuit de D1 waren Glenn en Gilles mee gekomen als reserve spelers. Jonathan begon furieus aan de wedstrijd. Getreuzel bij een aantal verdedigers van AURORA bracht Jonathan bijna aan de leiding. Mark kon nog net voorkomen dat de bal in het doel terechtkwam. Geschrokken probeerde AURORA het snelle spel van Jonathan te ontregelen. Marc was dicht bij een doelpunt met een kopbal die net uit de hoek getikt kon worden. Jonathan drong steeds verder aan en AURORA probeerde op de counter iets te forceren. Dat lukte in de 10 minuut door Roy die twee keer van dicht bij in kon koppen. De tweede poging was succesvol en de 1-0 voorsprong een bitter pil voor Jonathan. Men ging opzoek naar de gelijkmaker en de kansen kwamen er. Op het middenveld verloren Lucas, Arnoud, en Boyd vaak het duel. Opbouwend lukte het ook niet geheel meer. Marc en Roy werden niet meer bereikt. Door wat verschuivingen kwam er weer evenwicht in het speel van AURORA. Glenn en Gilles passten zich makkelijk aan en werden een plaag voor de verdedigers van Jonathan. In de achterhoede bleek Thijs weer van onschatbare waarde. Gesteund door Roy van Wiggen beliep Thijs het veld zowel in de breedte als in de lengte. Jonathan had met wat afstand schoten geprobeerd om op gelijke hoogte te komen maar de ballen hadden geen richting. Mark trad een paar keer kordaat op en voorkwam daarmee de gelijkmaker. Tegen het einde van de eerste helft brak Glenn alleen door en werd door de keeper naar de buitenkant gedwongen. Met een listige beweging ging Glenn aan de keeper voorbij maar kon het schot niet veel kracht mee geven. De bal rolde voor het doel langs. In de tweede helft had AURORA de ploeg uit Zeist goed onder controle. Gevaarlijk bleven ze wel met name van de rechterkant waar Donovan het soms moeilijk had tegen de handige buitenspeler van Jonathan. De eerste mogelijkheid was voor Marc die ondanks zwaar gehinderd te worden net voor langs schoot. Een vrije trap net buiten de 16 werd door Thijs over het doel geschoten. Hachelijke momenten speelden er voor het doel van mark die zijn doel schoon wist te houden. Halverwege de tweede helft werd Gilles gelanceerd door Thijs. In volle vaart haalde Gilles van grote afstand uit. Het schot kon met een knappe redding van de Zeisterse keeper tot corner worden verwerkt. Direct daarna kreeg Arnoud een dot van een kans maar het schot ging naast het doel. Ook Thijs probeerde bij een van zijn pogingen de bal over de uitlopende keeper te spelen maar ook hier viel de bal naast het doel. Bij een aanval van Jonathan blokte Thijs de bal en speelde daarna Glenn in de diepte aan. De uitgelopen keeper dacht nog redding te kunnen brengen maar Glenn bleef koel en met een mooie lob verraste hij iedereen. De 2 – 0 was voor Jonathan de genade klap en kwam niet meer tot goed spel. Tegen het einde van de wedstrijd wist het toch nog te scoren maar dat was alleen belangrijk voor de statistieken. Een goede overwinning boekte AURORA op deze toch niet misselijke tegenstander. De spelers kregen van de leiding dan ook de nodige complimenten. Na 15 wedstrijden is AURORA nog steeds ongeslagen en voert het de ranglijst aan met 11 wedstrijdpunten voorsprong op de nummer twee, Schalkwijk C1.
Doelpuntenmakers: Roy Beemer 1x en Glenn Molenaar 1x.

 Zaterdag 14 februari 2004
AURORA C1 - BUNNIK '73 C1 7 - 0
Bunnik '73 was naar Werkhoven gekomen om met minimaal een gelijk spel naar huis te gaan en AURORA het eerste competitiepunt af te snoepen. Men begon dan ook geconcentreerd aan de wedstrijd die sportief verliep. Bunnik '73 kreeg een paar kansen die Mark de Wit keurig uit zijn doel wist te houden. Voor het doel van Bunnik '73 speelde binnen 5 minuten het gevaarlijkste moment af. Uit een corner van Clint kopte Edwin de bal net over de kruising. Na 17 minuten spelen was het dan zover. Een voorzet van Clint kon in eerste instantie nog door de Bunnikse keeper afgeslagen worden maar de terugspringende bal werd door Pieter binnen geschoten. De 1-0 voorsprong was voor AURORA een mooie meevaller want Bunnik kreeg ook mooie kansen. Het was Thijs die met zijn snelheid de aanvallers van Bunnik onschadelijk maakte. Roy van Wiggen had de spits van Bunnik goed onder controle zodat deze weinig of niet gevaarlijk kon worden. Op het middenveld hadden Roel, Pieter en Lucas hun handen vol om de aanvalsdriften van Bunnik te ontregelen, maar zij hielden zich goed staande. In de spits van AURORA wisselde Marc en Roy regelmatige van positie waardop de verdedigers geen vat hadden. In de 20 minuut leverde dit de 2-0 voorsprong op. Een voorzet van Marc werd door Roy van dichtbij binnen getikt. Kort daarop zette Clint de bal voor op Roy die de bal volledig miste en waarna Edwin de bal voor het in schieten had en de 3-0 werd bereikt. Deze stand werd ook de ruststand. Bunnik '73 probeerde bij aanvang van de 2e helft druk uit te oefenen op de verdediging van AURORA. Via de vleugels werd geprobeerd de bal in het strafschopgebied te krijgen. Dit spelletje hadden Boyd , Donovan en later Paul snel door en maakte het de buitenspelers van Bunnik knap moeilijk. De 4-0 van Edwin betekende het 100ste doelpunt uit deze competitie van AURORA en werd dan ook op een bijzondere wijze gevierd. Alle spelers hadden onder hun voetbalshirt een T-shirt aangetrokken met daarop 100. In 13 duels 100 doelpunten produceren is niet niks en dat wilde de AURORA spelers maar al te graag aan hun tegenstander laten weten. Bunnik was een beetje geïrriteerd geraakt door deze vertoning en haalde bij een actie van Marc, die geheel vrij op de keeper af kon gaan hem genadeloos onderuit. De vrije trap net buiten het strafschopgebied van Marc en Roy werd door Mark (ingevallen voor de zieke Arnoud) van dichtbij hard ingeschoten. Daarna volgden er kansen voor Roy en Pieter maar bleef het 5-0 voor AURORA. Tegen het einde van de wedstrijd schoot Pieter zijn 2de doelpunt van deze wedstrijd binnen. Marc reageerde heel attent toen de keeper de bal uittrapte. De bal viel daarna voor de voeten van Pieter die fraai inschoot. In de laatste minuten zette Marc de bal nog eens scherp voor. Het leek er op dat Roy de bal gemakkelijk in kon schieten maar dat deed een eigen speler van Bunnik al en werd de 7-0 eindstand bereikt. AURORA staat nu met 11 punten meer een wedstrijd minder gespeeld stevig aan kop en ontvangt volgende week Jonathan uit de onderste regionen van de ranglijst.
Doelpuntenmakers: Pieter Dorresteijn 2x, Edwin Snel 2x, Roy Beemer 1x, mark van de Hoeven 1x en eigen doelpunt 1x.

 Zaterdag 7 februari 2004.
Jonathan C2 - S.V. AURORA C1 0 – 6.
Onder zeer slechte weersomstandigheden werd deze wedstrijd in Zeist gespeeld. Tijdens de wedstrijd kwam de regen met bakken naar beneden en stond er een krachtige wind. AURORA begon de wedstrijd tegen de wind in. Ondanks dat begon AURORA goed aan de wedstrijd. Korte combinaties zorgden ervoor dat de bal vaak naar de buitenkant gespeeld werd waar Clint en Arnoud gevaarlijke voorzetten konden geven. De eerste voorzet van Clint was bijna meteen raak. Roy Beemer miste de voorzet op een haar waarna de keeper de bal uit kon trappen. Deze bal werd door Arnoud opgevangen en gelijk naar Roy gespeeld dit zich niet bedacht en de bal in de verste hoek schoot en dat betekende de 0 – 1. Daarna kreeg AURORA een paar mooie kansen maar deze werden helaas niet benut. Een doelpunt van Marc werd (ten onrechte) afgekeurd wegens buitenspel. Van de rechter zijkant stormde Clint met de bal aan de voet naar voren een voorzet volgde. Tot ieders verbazing viel de bal achter de keeper en bleek de voorzet in eens een prachtig doelpunt. Achterin kregen de verdedigers weinig te doen en moest Mark zich in het doelgebied warm blijven lopen. Wind voordeel voor Jonathan leverde niets op. Aan de andere kant bleef AURORA met het korte spel domineren. Een voorzet van Marc werd door Roy van dichtbij in getikt en werd de stand op 0 – 3 gezet. Niet lang daarna was het Marc zelf die met de bal aan de voet het strafschopgebied binnen. Van dichtbij verschalkte hij de keeper en werd het 0 – 4. Op het middenveld konden Lucas en Pieter gesteund door de backs Donovan en Paul de opbouw verzorgen en werden de ballen messcherp naar de spitsen of naar de buitenkanten gespeeld. Jonathan kon geen grip op dit spel krijgen en was iedere keer een stap te laat. De keeper van Jonathan had een aantal keren alle geluk van de wereld op schoten van Arnoud, Clint, Thijs en Roy. Uiteindelijk moest de keeper capituleren op een schot van Roy Beemer die de bal uit een voorzet van Marc hard in schoot. De regen begon een spelbreker te worden voor alle spelers. De kleding begon zwaar te worden zo ook het veld. Tegen het eind van de eerste helft spurtte Thijs naar voren. Roy van Wiggen nam zijn plek achterin over en Thijs was weg met de bal aan de voet. Na wat schijnbewegingen besloot Thijs te schieten. Met succes want de bal plofte tegen het doelnet en de 0-6 ruststand was bereikt. De scheidrechter besloot na dit rustsignaal de wedstrijd te beëindigden vanwege de slechte weersomstandigheden. De reserves Roel, Boyd en Edwin konden zich niet vinden in deze beslissing zij stonden namelijk net op het punt om de tweede helft te gaan spelen, maar berustte later in de voor hen teleurstellende beslissing. In overleg met Jonathan werd besloten de ruststand om te zetten in de eindstand zodat van het spelen van de tweede helft op een later tijdstip afgezien kon worden. Beiden partijen hadden hier vrede mee.
Doelpuntenmakers: Roy Beemer 3x, Clint de Ligt 1 x, Marc den Harog 1x en Thijs van de Brink 1x.

 Zaterdag 31 januari 2004
SVF C1 - AURORA C1 0 - 2 (vriendschappelijk)
Onder slechte weersomstandigheden werd dit oefenduel gespeeld. Ondanks de regen en de soms harde wind wilde de spelers van beiden teams graag voetballen. Bijna 2 maanden had AURORA geen wedstrijd meer gespeeld en tegen SVF spelen is voor de spelers ook iets bijzonders omdat menig speler van SVF op de zelfde school zit als onze jongens. Het was dan wel een oefen wedstrijd maar men wilde toch niet afgaan tegen de klasgenoten. AURORA startte sterk met een doelpunt van Roy Beemer in de 5e minuut van de wedstrijd. Een voorzet van Clint bracht Roy in stelling die op de penaltystip direct de bal achter de keeper schoot. SVF kreeg ook kansen maar deze werden door de verdedigers van AURORA keurig onschadelijk gemaakt. Mark de Wit had niet erg veel te doen in de eerste helft maar bleef attent op een aantal afstand schoten. In de 30e minuut werd Gilles aangespeeld. Met een mooie sleep-(schijn)beweging zette hij twee verdedigers op het verkeerde been en legde de bal af op de inlopende Clint die van behoorlijke afstand de bal in de verste hoek achter de verbouwereerde keeper van SVF schoot. De tweede helft had AURORA de wind tegen en begon het harder te regenen. SVF begon een offensief op het doel van Mark die heer en meester bleef in zijn doelgebied. Bij een actie van Boyd vroeg in de 2e helft kwam een aanvaller van SVF ten val en wees de scheidsrechter naar de penaltystip. De toch goed ingeschoten penalty werd door Mark uit de hoek geslagen en kon worden opgeruimd door Thijs. Daarna hield AURORA het overwicht op de wedstrijd die na een kwartier spelen in de 2e helft werd beeindigd vanwege de slechte weersomstandigheden. Al met al een nuttige wedstrijd voor onze jongens.
Doelpuntenmakers: Roy Beemer 1x en Clint de Ligt 1x.

 Zaterdag 6 december 2003
Schalkwijk C1 - AURORA C1 0 - 8.
Na de vriendschappelijke wedstrijd vorige week tegen Houten, waar Lucas weer present was, was Roy Beemer ook hersteld van zijn blessure. Marc den Hartog ontbrak en daarom reisde Mark van de Hoeven ook mee naar Schalkwijk. Dit team heeft zich inmiddels opgewerkt naar de 3e plaats van de ranglijst. De thuis wedstrijd van AURORA tegen Schalkwijk werd een 12 - 0 overwinning voor onze jongens. Gezien de stand op de ranglijst moeten ze toch wel wat in hun mars hebben. Tijdens de eerste helft liet Schalkwijk zien dat het niveau behoorlijk gestegen was t.o.v. de eerder wedstrijd. AURORA speelde goed en combineerde naar harte lust. Bij het 16 meter gebied aangekomen ging het fout. De buitenspelers Arnoud en Clint lukte het niet om de juiste voorzet te geven en Pieter en Mark van de Hoeven liepen vast in de vele verdedigers. Op het middenveld strooide Lucas en Edwin met mooie ballen in de diepte. De laatste man en aanvoerder van Schalkwijk bleek in de 1e helft een obstakel voor de aanvallers van AURORA te zijn. Ook de keeper bleef het goed doen. Zoals gezegd AURORA mocht tot het 16 meter gebied alles doen maar daarna waren het de verdedigers van Schalkwijk die ingrepen. Toch moest dit een keer verkeerd gaan en wachtte de AURORA spelers op die ene kans die toch een keer moest komen. Die kans kwam er dan ook, Mark van de Hoeven schoot een voorzet van Clint (goed storend werk van Pieter en Clint) van dichtbij hard tegen de touwen. Aan de andere kant liet Schalkwijk zich ook niet onbetuigd. Paul kon nog net voorkomen dat Mark gepasseerd werd op een schot van een van de aanvallers van Schalkwijk. Zoals eerder gemeld lukte het AURORA niet meer de bal fatsoenlijk voor het doel van de tegenstander te krijgen. Arnoud en Thijs kregen mooie kansen maar deze werden jammer genoeg niet benut. Boyd had een lastige tegenstander. Met handen en voeten probeerde Boyd zijn tegenstander te overtuigen dat hij er niet langs zou komen. Hij slaagde daar goed in (waar het eten van een chocoladeletter tijdens de wedstrijd al niet goed voor is, hé Boyd). Pas na 25 minuten spelen viel de 0 - 2 binnen. Uit de achterhoede had Roy van Wiggen de bal onderschept en daarna direct Clint de ruimte in gestuurd met een verre trap. Clint bracht daarna Mark van de Hoeven opnieuw in stelling die zonder aarzelen hard in schoot. Daarna bleef AURORA aandringen maar op een gevaarlijk schot van Lucas na bleef de stand tot de rust 0 - 2. Tijdens de rust werden de spelers gewezen op hun mogelijkheden en dat ze het goede spel ook in het 16 meter gebied moesten voort zetten. En verdraaid de ommekeer in de 2e helft leverde binnen 5 minuten 2 doelpunten op. Eerst bereikte Clint de achterlijn en gaf daarna een voorzet op maat aan Mark van de Hoeven die alleen zijn schoen nog maar tegen de bal hoefde te zetten. Daarna was het Arnoud die van de andere kant ook de achterlijn opzocht en een voorzet a la Clint los liet. Ook hier stond Mark van de Hoeven op de juiste positie en tikt de bal binnen. Schalkwijk werd nerveus en de verdedigers wisten hun goede spel van de 1e helft niet meer voort te zetten. Mark van de Hoeven was dicht bij een 5e treffer. Uit een voorzet van Clint kopte Mark de bal met een boog over de keeper op de lat. Ook Roel was dicht bij een treffer, de keeper was hem net iets te snel af. Met een mooi en bekeken schot zette Lucas AURORA op een 0 - 5 voorsprong. Mark van de Hoeven trof daarna opnieuw de lat uit een voorzet van Edwin. Schalkwijk gaf het op en kwam daarna niet meer aan aanvallen toe. Donovan en Paul gingen steeds meer van de goal afspelen en onderschepte de ballen op het middenveld. Na een kwartier in de 2e helft bracht Edwin met een kopbal uit een voorzet van Clint de stand op 0 - 6. Mark van de Hoeven maakte ook nog zijn 5e doelpunt uit een assist van Roy Beemer. AURORA kreeg daarna nog behoorlijk mogelijkheden. Roy zag twee pogingen om een doelpunt te maken stranden bij de keeper van Schalkwijk. En Boyd zag zijn doelpunt wegens buitenspel aan de neus voorbij gaan. Net voor tijd lukte het Roy dan toch om een doelpuntje mee te pikken. Een intikkertje uit een mooie voorzet van opnieuw Clint bij de 2e paal Clint waar Roy geheel vrij stond.
Met nog een wedstrijd voor de boog dit jaar tegen Bunnik '73 mag AURORA zich reeds herfstkampioen noemen. Alle (11) wedstrijden werden tot nu toe gewonnen. Met 9 punten voorsprong op de nummer 2 en met het goede voetbal dat onze jongens tot nu toe gespeeld hebben, mag ook alvast gekeken worden naar een kampioenschap ergens in maart of april volgend jaar.
Doelpuntenmakers: Mark van de Hoeven 5x, Edwin Snel 1x, Lucas van Leeuwen 1x, en Roy Beemer 1x.

 Zaterdag 29 november 2003
AURORA C1 - Houten C6 5 - 3 (vriendschappelijk).
Doelpuntenmakers: Thijs van de Brink 2x, Marc den Hartog 2x, Clint de Ligt 1x.

 Zaterdag 22 november 2003
Hercules C2 - AURORA C1 0 - 14.
Een wedstrijd die in de vroege uren gespeeld moest worden. Vertrek uit Werkhoven om 8.00 uur en om 9.00 uur spelen. Een dergelijk tijdstip van aanvang hadden we al een aantal seizoenen achter ons gelaten. Het was dan ook de vraag of iedereen wel wakker zou zijn op dit tijdstip. Aan de uitslag te zien kan deze vraag makkelijk ingevuld worden. Na het sombere einde van de wedstrijd van vorige week tegen Odijk waar de keeper van deze ploeg een gebroken been opliep (spelers en begeleiders wensen hem een spoedig herstel toe) pakte onze spelers het initiatief van af het begin van de wedstrijd. Zonder de nog geblesseerde Roy en Lucas startte AURORA sterk. Boyd was direct gevaarlijk en schoot van dichtbij op de lat. Even later had hij wel succes nadat Arnoud een mooie voorzet vanaf links afgegeven had en Boyd de bal binnen kon tikken. De spelers van AURORA vonden elkaar makkelijk in het veld. De buitspelers Arnoud en Clint konden vanaf de zijkanten prachtige voorzetten leveren aan vrij staande spelers van AURORA. Een voorzet van Edwin om Marc betekende de 0-2. Daarna volgde een scrimmage voor het doel van Hercules. Edwin, Clint en Boyd kregen de bal er niet in, al was Boyd daar dichtbij, zijn bal trof opnieuw de lat. Het duurde even voordat de 0-3 gemaakt werd. Marc schoot van afstand op het doel waarna Boyd met een subtiel tikje de bal van richting veranderde en de bal in het doel zag verdwijnen. Tegen het einde van de eerste helft kreeg Clint nog een kans hij liep met de bal aan de voet richting de keeper en probeerde met een hard laag schot de keeper te verrassen. Die bleef goed naar de bal kijken en kon verhinderen dat Clint doeltreffend zou uithalen. Net voor rust was Arnoud tref zeker. Uit een moeilijke hoek schoot hij via een verdediger de 0-4 ruststand binnen. Tot die tijd had Hercules geen vuist kunnen maken en hadden keeper en verdedigers van AURORA niet veel te doen dan alert te zijn of in te schuiven naar het middenveld. De tweede helft werd Mark van de Hoeven ingebracht en dat hebben ze in Utrecht geweten. Liefs 6 doelpunten bracht hij op zijn naam. De eerste was al vroeg in de tweede helft. Mark onderschept met een sliding een vrijtrap van Hercules en schiet daarna hard langs de verbouwereerde keeper van Hercules. Kort daarna gaat de verdediging opnieuw in de fout een zachte terugspeelbal werd door Pieter knap ingeschoten. De Hercules spelers gaven het op en AURORA speelde vrolijk verder. Mark drukte een van zijn gevaarlijk afstand schoten af op het doel van Hercules. Ook hierop had de keeper geen antwoord, de bal verdween in de bovenhoek en de 0-7 was een feit. Daarna volgde twee doelpunten in een snel tempo elkaar op. Opnieuw was het Mark die vanaf 16 meter hard inschoot en de keeper het nakijken gaf. Daarna tikte Thijs een mooie voorzet van Arnoud tegen de touwen. Thijs kreeg daarna nog een dot van een kans. Vanaf het middenveld ontving hij de bal van Roel en spurtte op de keeper af. Zijn eerste schot werd geblokt door de goed uitlopende keeper. In de herkansing werd Thijs in het strafschopgebied, voordat hij kon schieten, onderuit gehaald en volgens de scheidrechter reglementair. De 0-10 ontstond uit een voorzet van Clint die op de voet van Mark verzilverd werd. Met een heerlijke droge knal. Een dergelijk knal vanaf de rand strafschopgebied van Mark betekende een 0-11 voorsprong. Uit een rommelige situatie voor het doel van Hercules hield Edwin het overzicht en kon met een simpel tikje de 0-12 aantekenen. Hercules kwam er de tweede helft niet meer aan te pas en had het geluk dat Thijs en Clint nog een paar mooie kansen onbenut lieten door goed keepers werk van de Utrechtse goalie. Mark daarentegen schoot van alle afstanden bijna 100% tref zeker. Zo ook bij de 0-13, een afstandschot werd door de keeper verkeerd beoordeeld en was daarna onhoudbaar. Tegen het eindsignaal bracht Boyd de eindstand op het scorebord. Een snelle aanval via Edwin en Arnoud die daarna een strakke voorzet op het doel gaf werd op een wijze zoals we de laatste tijd van Boyd gewend zijn binnen gegleden. Het aantal doelpunten werd de scheidrechter ook te veel en volgens hem was de eindstand 0-15 maar wij weten het zeker, het waren er 14 in totaal.
Doelpuntenmakers: Mark van de Hoeven 6x, Boyd Vernooij 3x, Arnoud Pot 1x, Edwin Snel 1x, Marc den Hartog 1x, Thijs van de Brink 1x,
Pieter Dorresteijn 1x.

 Zaterdag 15 november 2003
AURORA C1 - ODIJK C2 9 - 1 (gestaakt).
Nadat er het vorige weekend al een paar ontmoetingen van AURORA tegen Odijk hadden plaatsgevonden, was het nu aan de C1 om te gaan proberen om Odijk te verschalken. Mark van de Hoeven deed mee omdat Roy Beemer en Lucas nog steeds geblesseerd waren.
Ook waren er wat wijzigingen in de opstelling: Thijs speelde aanvallende middenvelder, Pieter spits en Donovan speelde centraal achterin. AURORA ging goed van start en kreeg na 2 minuten al de eerste kans die meteen een goal opleverde. Marc den Hartog kreeg de bal in de diepte gespeeld, hij wilde de bal passen naar Pieter, maar de bal ging via een Odijks been het doel in. Na deze vroege treffer liet AURORA het spel even zakken waardoor Odijk wat kansen kreeg. Na een snelle uitbraak werd de spits van Odijk in stelling gebracht, Donovan kon deze snelle spits echter niet bijhouden, waardoor hij een kans kreeg en scoorde. Na de 1 – 1 zakte AURORA helemaal in, het kreeg wel wat kansen maar tot echte aanvallen kwam het niet.
Na ongeveer 10 minuten was het eindelijk weer raak; Thijs en Marc den Hartog maakte een snelle combinatie in de verdediging van Odijk waaruit Marc scoorde. Dit gaf AURORA weer vleugels, ze kregen er weer geloof in en maakte de ene mooie aanval na de andere. De 3 – 1 werd uiteindelijk gemaakt door Thijs, hij had drie kansen nodig maar verzilverde hem uiteindelijk wel. Daarna was Marc den Hartog weer trefzeker door weer een eigen doelpunt van Odijk. Marc maakte kort voor rust ook de 5 – 1 dit keer niet door een Odijks been maar gewoon door een eigen actie.
Na de rust ging AURORA direct weer verder, Arnoud had een goeie actie aan de linkerkant en benutte zijn mooie actie met een goal. Daarna kreeg AURORA via schoten van Marc, Edwin en Pieter nog een paar goeie kansen, uiteindelijk was het Thijs die de 6 – 1 op het bord bracht. Na deze goal werd Marc gewisseld en kwam Mark van de Hoeven er in, direct toen hij er in stond scoorde hij waardoor AURORA op 7 – 1 stond. Odijk kon geen vuist meer maken en kreeg een enkele uitbraak. Na een mooie actie van Arnoud kon Mark zijn 2e maken. Edwin gaf uiteindelijk de bal voor op Marc den Hartog die nog mocht invallen voor Roel die wederom een goede wedstrijd had gespeeld. Marc scoorde de 9 – 1. Daarna kwam er een pass van Thijs op Mark van de Hoeven, die liep op de keeper af die ongelukkig in aanraking kwam met Mark. De keeper bleek zijn been gebroken te hebben, de wedstrijd kon niet verder gaan, Jan floot af na een goede wedstrijd. Uitslag 9 –1.
Doelpuntenmakers: Marc den Hartog 2x, Mark van de Hoeven 2x, Thijs van de Brink 2x, Arnoud 1x, eigen doelpunt 2x.
Assists: Edwin Snel 1x, Thijs van de Brink 1x, Marc den Hartog 2x, Arnoud Pot 2x, Clint de Ligt 1x, Mark van de Hoeven 1x en Pieter Dorresteijn 1x.
Lucas, bedankt voor het schrijven van het verslag.Zaterdag 8 november 2003.
DOS C2 - AURORA C1 0 – 11.
Nog niet eerder had AURORA tegen DOS gespeeld. De velden liggen verscholen in de volkswijk “het Ondiep” in Utrecht. In de kantine hangen nostalgische foto’s van kampioenselftallen rond de jaren ’30 –’40. Gerenommeerde verenigingen waren toen de tegenstanders van DOS en nu komen wij, die voetbalvereniging uit Werkhoven, op bezoek om onze koppositie te handhaven of zelfs te verstevigen. Naast de geblesseerde Lucas die nog steeds hinder ondervind van zijn gebroken arm zit Roy Beemer ook in de ziekenboeg. Tijdens de wedstrijd van vorige week bleek ook hij zijn bovenarm gebroken te hebben en zal de komende wedstrijden vanaf de zijlijn moeten volgen. Door zoveel blessureleed was het team genoodzaakt de twee voormalige C1 spelers Roy Maarse en Mark van de Hoeven mee te nemen naar Utrecht. Laatst genoemde kwam via een pass van Thijs al snel vrij voor het doel van de tegenstander. Nog voordat de Utrechtse keeper kon reageren lag de bal al tegen de touwen. Aan het snoei harde schot van Mark durfde de keeper zijn handen niet te branden. Achteraf een verstandige beslissing van de keeper. Twee minuten later was het Mark opnieuw die uit een mooie voorzet van Clint de 0 – 2 liet aantekenen. Kort daarop haalde Boyd van afstand uit en werd het schot half geblokkeerd door een verdediger waarna de bal voor de voeten van Edwin viel. Deze dacht niet na en schoot gelijk op doel waar de keeper kansloos was. De voortvarendheid waarmee AURORA de zaak aanpakte bleek voor de Utrechtse ploeg te veel van het goede. Een serieuze bedreiging richting het doel van Mark de Wit kwam er dan ook niet. Was dat toch het geval dan werd dat in de kiem gesmoord door een sterk spelende Thijs en Roy van Wiggen. Met name Thijs was opnieuw heer en meester in de verdediging. De omschakeling van de verdediging naar de aanval verliep bijzonder en hierop had DOS geen antwoord. Nadat Roy Maarse nog een goeie mogelijkheid had gekregen schoot Edwin de 0 – 4 binnen nadat hij door Roy aangespeeld was. Vanaf 20 meter schoot Edwin de bal over de keeper in het doel. Snel daarna was het Roy Maarse die de bal tussen de benen van de keeper in het doel schoot. Voorafgaand aan dit doelpunt was een prachtig samenspel tussen Arnoud en Mark die daarna Roy vrij voor het doel zette. Dezelfde Roy kreeg 5 minuten later opnieuw een kans echter uit de voorzet van Paul kopte hij de bal net over het doel. De Utrechtse ploeg kon nog steeds geen vuist maken tegen een goed spelend AURORA. Van achteruit werd de bal door Donovan naar Marc den Hartog geschoten die daarna een vrije doorgang had richting keeper. Marc werd door de keeper en een verdediger net voordat hij wilde uithalen gestopt. Net voor rust lukte het Marc dan toch nog de 0– 6 op zijn naam te schrijven. Een combinatie tussen Arnoud en Roy Maarse gaf Marc de mogelijkheid om van dichtbij doeltreffend uit te halen. Tegen het fluit signaal van de eerste helft aan werd een van de mooiste aanvallen van de wedstrijd opgezet. Mark de Wit gooide de bal uit naar Thijs die met grote passen op links Arnoud vrij zag staan en verplaatste de aanval van de rechterkant van het speelveld naar de linkerkant van het speelveld. Arnoud die met een schijnbeweging een verdediger het bos in stuurde speelde Mark van de Hoeven aan die daarna alleen op de keeper af kon gaan. Met alle geluk van de wereld stopte de keeper de inzet van Mark. Na de rust ging AURORA door met aanvallen en viel al snel de 0- 7 te noteren. Mark van de Hoeven schoot van 16 meter op het doel. De bal kreeg niet genoeg vaart mee en werd een gemakkelijk bal voor de keeper. Deze verkeek zich totaal op de bal en liet het ding door zijn handen glippen. DOS kwam de slag niet meer te boven en er ontstonden wat irritaties onder de spelers van de thuisploeg. Mark van de Hoeven had tussen de bedrijven door ook nog de 0-8 voor zijn rekening genomen nadat hij de bal aangespeeld gekregen had van Marc den Hartog. Van dichtbij had de keeper geen schijn van kans. Pieter die op het middenveld actief was ontfutselde de bal van de tegenstander en leverde daarna de bal in bij Mark die met de bal aan de voet naar de achterlijn holde en daarna op het doel schoot. De bal ketste af op de rug van een verdediger en viel opnieuw voor de voeten van Mark die dit kansje direct benutte. Het wachten was op de 0-10 en de vraag wie die binnen zou schieten. Het was uiteindelijk Pieter die uit een voorzet van Clint de bal in het doel kopte. Verrassend was dat wel want de verdedigers waren al snel een paar koppen groter dan Pieter die slim achter de verdedigers opgesteld stond en de bal via een boog net onder de lat binnen kopte. Nadat Roel zich langs de kant had warm gelopen werd hij de vervanger van Marc. Samen met Arnoud vormde hij de aanvalslinie en was het bijna weer raak. Arnoud liep na een aantal spelers misleid te hebben vrij op het doel af. Roel die goed was meegelopen stond geheel vrij op de penaltystip in afwachting om uit te halen. Arnoud had dit over het hoofd gezien en ging voor zijn eigen kans. Zijn schot ging echter naast het doel. Het spel werd wat onvriendelijk en de scheidsrechter moest een paar keer vermanend optreden. Arnoud kreeg opnieuw de kans om alleen op de keeper af te gaan. Alles ging goed alleen wist de bijna verslagen doelman de bal nog net met de vingers over de lat te tikken. Roy van Wiggen die een aanval van DOS onderbrak speelde de bal naar Edwin die met een snelle beweging de bal in de diepte speelde op Clint. Een mooie voorzet en een even zo mooi doelpunt van Boyd was het resultaat. Boyd raakte de bal één keer en wel direct uit de voorzet en gaf de keeper het nakijken. Kort daarop was Boyd dichtbij de 0-12. Een strakke voorzet van Arnoud werd net te weinig door inglijdende Boyd geraakt en belande op de paal. Daarna besloot de scheids om 5 minuten vroeger af te blazen omdat sommige spelers hun boekje te buiten gingen.
Doelpuntenmakers: Mark van de Hoeven 5x, Edwin Snel 2x, Boyd Vernooij 1x, Marc den Hartog 1x, Pieter Dorresteijn 1x en Roy Maarse 1x.Zaterdag 1 november 2003.
AURORA C1 - Sporting ’70 C2 5 - 2.
De tegenstander uit Utrecht had pas een wedstrijd gespeeld in deze competitie. In eerste instantie zat de C4 van Sporting ’70 in deze competitie maar dat team speelt inmiddels in een andere klasse en de C2 van Sporting heeft de open gevallen plek ingenomen. Veel was er niet bekend van dit team dan dat ze de eerste wedstrijd tegen Patria met 2-1 hadden gewonnen. AURORA speelde nog zonder de geblesseerde Lucas. Voor de rest was het elftal compleet. Nog maar koud in het veld nam AURORA direct de leiding. Een foute terugspeel bal van de linksback van Sporting was de aanleiding. De bal werd door Roy onderschept en liep richting het strafschopgebied. De centrum verdediger haalde Roy van achteren onderuit in het 16 meter gebied. Edwin benutte de strafschop die daarop volgde. Kort daarna viel Roy geblesseerd uit met een arm blessure. Donovan nam zijn plaats in en er volgde wat omzettingen. Na de snelle openingstreffer was Sporting wat voorzichtiger geworden. De bal werd achterin gehouden met af en toe een bal naar voren. Deze ballen waren voor de verdedigers Boyd, Thijs, Roy van Wiggen en Paul gemakkelijk om uit te verdedigen. Mark kreeg in het doel niet veel te doel in de eerste helft. Op rechts zorgde Clint voor een paar strakke gevaarlijke voorzetten. Een eerste voorzet kwam voor de voeten van Thijs terecht die de bal daarna hoog over het doel schoot. Boyd probeerde het van afstand maar zag de keeper de bal, die over hem heen dreigde te gaan, uit het doel slaan. Na 10 minuten spelen soleerde Marc vanaf de middenlijn dwars door de verdediging. De keeper werd als laatste omspeeld en daarna was het een koud kunstje om de bal tegen de touwen te schieten. De 2 – 0 voorsprong was verdiend en gaf AURORA het nodige vertrouwen. Direct na het aftrappen van de bal stoorde Pieter en Edwin de aanval van Sporting en brachten de bal bij Marc. Met het nodige inzicht bracht Marc met een prachtige trap de bal naar de andere kant van het speelveld waar Clint helemaal vrij stond. De voorzet die Clint afleverde bracht veel gevaar voor het doel van de Sporting keeper die de bal nog net tot corner kon verwerken. Uit de corner van Arnoud werd het 3 – 0. Thijs miste de bal in eerste instantie maar Clint was alert bij de tweede paal en schoot de bal direct binnen. Uit een spaarzame tegen aanval kreeg Sporting een corner te nemen. Deze corner bereikte een vrijstaande spits die de bal op doel kopte waar Mark verslagen werd. Boyd probeerde de bal nog koppend uit het doel te houden maar dit mocht niet baten en betekende de 3 – 1. Edwin speelde daarna Clint opnieuw aan die zijn voorzet bijna door Pieter in het doel gekopt zag worden. Daarna was het Clint zelf die geheel vrijstaand de bal op het doel schoot waar de keeper opnieuw redding kon brengen. Tegen het einde van de eerste helft waren het vooral de corners van Arnoud die voor veel gevaar zorgde. De daarop volgde acties van o.a. Clint, Donovan en Boyd leverde echter geen doelpunten op. In de tweede helft zakte AURORA ver terug. De opbouw van achteruit en het combinatie spel was in eens verdwenen. Lange ballen naar voren in de hoop dat Marc, Clint of Arnoud voor gevaar konden zorgen. Sporting begon beter aan de tweede helft. Na een overtreding zo’n 20 meter van het doel van Mark mocht Sporting een vrije trap nemen. Met veel gevoel werd de bal in de kruising geschoten. De 3–2 gaf Sporting nieuwe moed en zij hadden op dat moment het betere van het spel. Thijs en Roy moesten fel ingrijpen op de aanvallende acties van de centrum spitsen. Ook Mark moest aan de bak in het doel. De daarop volgende 15 minuten waren voor Sporting en AURORA liep achter de feiten aan. Veelvuldig bal verlies bracht AURORA in grote problemen. De Sporting spelers geloofden in de gelijkmaker maar deze bleef tot ieders verbazing uit. Tegen alle logica in viel het doelpunt aan de andere kant. Lichtzinnig uitverdedigen van een Sporting speler was de inleiding van het vierde doelpunt voor AURORA. Marc pikte de bal op en met een verdediger in de rug omspeelde hij de keeper en schoot de bal binnen. Opluchting alom voor AURORA maar een tegenslag voor Sporting die daarna zagen dat AURORA weer een beetje uit het dal begon te kruipen. De aanvallen van Sporting waren niet meer zo scherp en gevaarlijk. AURORA geloofde weer in eigen kunnen. Het spel was nog niet best maar de spelers probeerde door hard te werk het spel weer naar zich toe te krijgen. Edwin bracht Marc instelling met een mooie lange bal van eigen helft. Marc spurtte met de bal aan de voet het strafschopgebied binnen en werd onreglementair gestopt. Opnieuw wees de scheids, die de wedstrijd goed floot en onder controle had, naar de penaltystip waar Edwin voor de tweede keer in de wedstrijd trefzeker was.
De 5 – 2 voorsprong brak het verzet van Sporting waardoor AURORA nog enkele mogelijkheden kreeg. Clint bereikte met een corner de vrijstaande Marc die op zijn beurt Roel aanspeelde. Roel was opnieuw dicht bij een treffer maar de bal kreeg net niet genoeg vaart mee. De wedstrijd werd daarna zonder veel moeite uitgespeeld.
Doelpuntenmakers: Marc den Hartog 2x, Edwin Snel 2x en Clint 1x.Zaterdag 25 oktober 2003
SAESTUM C2 – AURORA C1 0 - 8.
De ploeg uit Zeist staat troosteloos onder aan de ranglijst. Tot nu toe heeft deze ploeg alle wedstrijden verloren en AURORA daarentegen alles gewonnen. De Zeisterse ploeg zag de bui zowel letterlijk als figuurlijk al hangen. Met name in de tweede helft viel de Zeisterse ploeg ver terug en was er van tegenstand geen sprake meer. De eerste helft probeerde Saestum het wel maar meer dan twee “gevaarlijke” mogelijkheden op het doel van Mark, die beide keren kon voorkomen dat de tegenstander gevaarlijk werd, kreeg het niet.. AURORA startte vanaf het begin signaal offensief. Direct waren er mooie kansen voor Arnoud, Roy en Pieter. Uit een voorzet van Clint schoot Roy, die de bal ineens op de schoen nam, hoog over. Ook Edwin kreeg een kans maar zijn inzet werd door de keeper onschadelijk gemaakt. Thijs probeerde van achter uit impulsen te geven en spurtte met de bal aan de voet veelvuldig naar het doel van de tegenstander. Het ontbrak echter aan de juiste afwerking en zijn schoten belandde naast of over het doel. Na een kwartier dan toch de verdiende voorsprong en was het verzet hiermee van Saestum gebroken. Clint zette opnieuw de bal van rechts voor waar Roy bij de tweede paal stond opgesteld. Na de bal aangenomen te hebben schoot hij de bal bij de verste paal binnen. Kort daarna was het opnieuw Roy die uit de draai ter hoogte van de penalty stip met links de verdedigers en keeper verraste. De verdedigers Paul, Roy van Wiggen, Thijs, Boyd en Donovan hadden niet zoveel te doen. Af en toe rolde de bal richting het AURORA doel. Ook zij trokken regelmatig mee naar voren waar de middenvelders Roel, Edwin, Pieter, Arnoud en Clint met mooi combinatie spel de spitsen Marc en Roy probeerde te bereiken. Schoten uit de tweede lijn werden in de eerste helft niet of nauwelijks uitgeprobeerd terwijl daar wel mogelijkheden voor waren bij een soms onzekere keeper. Marc en Clint zorgden voor een hachelijk moment voor het doel van Saestum. Eerst schoot Marc hard op het doel maar de keeper reageerde attent en sloeg met de vuisten de bal voor de voeten van Clint die hard op het doel schoot. De keeper bleef goed kijken naar de bal en stompte deze vervolgens tot corner. Bij een vrije trap wist Thijs met een boogbal Edwin vrij voor het doel te zetten, glijdend probeerde Edwin de bal achter de keeper te krijgen. Helaas ging deze over het doel. Marc kreeg daarna nog een mogelijkheid nadat Roy de bal strak voor het doel langs schoot. Marc aarzelde geen moment en knalde de bal van dichtbij hard op de keeper. Tegen het einde van de eerste helft zorgde Clint weer voor een scherpe voorzet waarna Roy van dichtbij de 0-3 voor zijn rekening nam. De tweede helft begon AURORA weer sterk, een schot van Boyd trof het lichaam van Roy waardoor de vaart uit de bal was en de keeper gemakkelijk redding kon brengen. De 0 – 4 liet daarna niet lang op zich wachten. Arnoud zette van links voor, de bal vloog over iedereen hen en kwam bij Clint terecht die direct op het doel schoot. Via het lichaam van een verdediger die op de doellijn stond lag de bal in het doel. Een paar minuten later was het weer raak. Boyd die naar de spits door geschoven was ontfutselde de bal van twee Saestum spelers en bracht Edwin in stelling die van rand 16 meter de keeper kansloos liet. Voor Saestum was het over en uit. Veel regen en een nederlaag, er zijn leukere dingen te bedenken op de zaterdagmiddag, zo moeten een paar spelers van Saestum gedacht hebben. AURORA voetbalde lekker door en zo kreeg Arnoud na een mooie passeer beweging de kans om uit te halen op het doel. De bal raakte de lat en sprong weer het veld in. Op de rand van het strafschopgebied haalde de opkomende Roy van Wiggen verwoestend uit en vloog de bal het doel in. Na dit mooie doelpunt kreeg Boyd nog een kans. De keeper kon het schot nog net blokkeren. Dat Roel in Zeist inmiddels een reputatie heeft opgebouwd is duidelijk. Na zijn goal tegen het Zeisterse Patria schoot hij bijna zijn tweede doelpunt binnen. Een corner van Clint kwam voor de voeten van Roel die met een bekeken puntertje de bal langs de keeper schoot. Jammer genoeg kon een verdediger die op de doellijn stond de bal nog NET tot corner verwerken. Acht minuten voor tijd schoot Marc, die door twee verdedigers zwaar gehinderd werd, de 0 – 7 op het scorebord. Marc was in de laatste minuut van de wedstrijd betrokken bij het laatste doelpunt. Hij rende met de bal aan de voet tot de achterlijn en zette de bal voor. Een makkelijke prooi voor de keeper, zo dacht iedereen. Attent reageerde Boyd toen de keeper tot ieders verbazing de bal niet klemvast had. Boyd zette de neus van zijn schoen tegen de bal en die rolde vervolgens tussen de benen van de keeper het doel in. Met deze uitslag staat AURORA met een grote voorsprong op nummer twee (Houten C5) aan kop van de ranglijst en kan het zich strakst herfstkampioen noemen. Als dit zo doorgaat zit er misschien wel een kampioenschap aan het einde van het seizoen in. Maar daar zullen we nog maar niet aan denken!
Doelpuntenmakers: Roy Beemer 3, Edwin Snel 1x, Roy van Wiggen 1x, Marc den Hartog 1x, Boyd Vernooij 1x en Clint de Ligt 1x.Zaterdag 11 oktober 2003.
Houten C5 – AURORA C1 1 – 6.
Tot nu toe hadden beiden teams alle wedstrijden winnend afgesloten, zij het dat Houten één wedstrijd minder gespeeld had. De nummer 1 en 2 van de ranglijst speelde dus tegen elkaar. Door de blessure van Lucas, die de komende weken nog niet speelt, was er dit keer een invalbeurt voor D1-speler Gilles Vernooij. Houten wilde deze wedstrijd graag laten zien dat het de betere ploeg was. De eerste helft was er een licht overwicht voor de Houtenaren die dit alleen niet konden uitdrukken in doelpunten. De spelers van AURORA bleven rustig op hun kansen loeren om deze te kunnen verzilveren. Het eerste gevaar kwam van de jarige Pieter die de bal vanaf zo´n 8 meter hard over het doel schoot. Kort daarna brak de spits van Houten uit. De meegelopen Roy van Wiggen kon samen met keeper Mark erger voorkomen. De verdedigers van Aurora onder leiding van Thijs probeerden de aanvallers van Houten zover mogelijk van het doel af te houden. De middenvelders probeerden de aanval al in een voor stadium te storen. Pieter kreeg nog een mogelijkheid maar zijn schot ging net naast. Op links werd Arnoud door Paul aangespeeld en kon alleen op het doel af. De keeper kon met een mooie reactie in eerste instantie redding brengen maar daarna werd de terug springende bal door Marc onberispelijk binnen geschoten. Na dit doelpunt kreeg Houten een corner te nemen die door Boyd werd weggekopt. Arnoud pikte de bal vanaf het middenveld op en spurtte af op de keeper die alleen oog had voor de bal en deze ook met een knappe redding wist te blokken. Marc kreeg uit een voorzet van Roy net z´n schoen niet tegen de bal om deze binnen te glijden. Donavan moest Mark bijstaan bij een kans van Houten, een corner was alles wat de Houtense spits over hield. De corner bracht Houten naast AURORA. Een Houtense speler miste met het hoofd de corner en viel daarna onverwacht via het lichaam van Boyd in het doel. AURORA stelde direct orde op zaken nadat Edwin vanaf de middenlijn Arnoud een niet te missen kans gaf. Arnoud schoot de 1 – 2 voorsprong perfect langs de uitgelopen keeper. Houten liep daarna veelvuldig vast op Roy van Wiggen en Thijs die in de verdediging attent speelde. Tegen het einde van de eerste helft schoot Roy de bal tegen de keeper aan, de terugspringende bal werd door Roy voorgezet op Clint. Op zijn beurt gaf Clint de bal voor op Gilles die van dichtbij ineens de bal raakte. Met het nodige keepers geluk viel de bal precies in de handen van de keeper. Houten gaf aan het begin van de tweede helft nog niet op en probeerde de gelijkmaker te forceren. AURORA ving net als in de eerste helft de aanvallers van Houten vroegtijdig op. De afgeslagen ballen werden snel aangespeeld naar de aanvallers. Doordat Thijs met een knie blessure moest uitvallen werd Roy Beemer uit de aanval gehaald en op zijn positie geposteerd en kwam Roel in de aanval te spelen samen met Gilles en Marc. Dit aanvals trio werd een plaag voor de lange verdedigers van Houten. Gilles zag eerst nog een schot over het doel gaan daarna legde Marc de bal vanaf de 16 meter terug op Pieter die met een schot (20 meter) de (boog-)bal precies in de kruising mikte. Een mooier moment kun je niet krijgen op de 13e verjaardag, zo moet Pieter gedacht hebben. Houten kreeg het daarna steeds moeilijker, opnieuw was Gilles ontsnapt aan twee verdedigers die met wat trek-en duwwerk nog redding konden brengen. Daarna speelde Roel Gilles aan die weer een paar verdedigers te snel af was. Het diagonale schot trof jammer genoeg de verste paal die daarna door Marc tegen de touwen werd geschoten en Houten de genade klap gaf. Uit stilstaande momenten kreeg Houten nog een aantal kansen. Met name de vrije trappen waren gevaarlijk maar hier had Mark iedere keer een antwoord op tot ontsteltenis van de vrije trappen specialist van Houten. Een paar katachtige redding van Mark werd Houten zichtbaar te veel. Men liet het hoofd hangen en AURORA ging vrolijk verder. Roy Beemer trapte de bal richting Marc die met een verdediger in de rug zijn derde doelpunt van die middag aantekende. Tien minuten voor het einde werd Clint door de scheidsrechter voor 5 minuten uit het veld gestuurd nadat hij volgens de scheidsrechter onreglementair zijn tegenstander, die daarvoor ook een overtreding maakte, tegen de grond had gewerkt. Houten leefde weer even op met het overtal aan spelers. Twee vrije trappen van Houten werden bijna omgezet in doelpunten maar ook hier bleek Mark weer een sta in de weg. Met prachtige reddingen werden de vrije trappen onschadelijk gemaakt. Achterin zorgde Boyd, Roy B, Roy v. W. en Donovan dat de ballen zonder pardon naar voren getrapt werden. Nadat Clint weer teug mocht komen was het gebeurd met de aanvalsaspiraties van Houten. Tegen het einde van de wedstrijd speelde Clint de lange bal op Marc die daarna vrije doorgang had op het doel en zijn vierde doelpunt binnen trapte. Door deze overwinnen is de koppositie van AURORA sterker geworden.
Doelpuntenmakers: Marc den Hartog 4x, Pieter Dorresteijn 1x en Arnoud Pot 1x.Zaterdag 4 oktober 2003.
AURORA C1 – Jonathan C3 11 – 0.
Aurora begon de wedstrijd zonder de geblesseerde Lucas (arm gebroken) en Roy Beemer (schoolweek in Denemarken). De tegenstander Jonathan had de nodige moeite gehad om een elftal op de been te krijgen en speelde maar met 10 man. De ploeg uit Zeist staat na 4 wedstrijden spelen ook nog eens laatste op de ranglijst. Ondanks dit gegeven speelde Jonathan de eerste 20 minuten een goede wedstrijd. Echte kansen kreeg het niet maar men deed niet onder voor AURORA dat wel genoeg grote kansen kreeg. Met name Arnoud kreeg 3 mogelijkheden om direct al afstand te nemen van Jonathan. Na 5 minuten werd Arnoud aangespeeld door Clint maar het lukte Arnoud niet de score te openen. Vijf minuten later liep Arnoud met de bal aan de voet alleen op de keeper af maar ook hier lukte het hem niet de keeper te verrassen. Kort daarna redde de keeper opnieuw toen Arnoud weer alleen op hem af mocht gaan. Marc den Hartog had daarna ook nog een mooie kans maar zag zijn schot ook over het doel verdwijnen. Mark de Wit moest met een katachtige reactie de bal uit het doel tikken op een hard schot van een aanvaller van Jonathan. Daarna was het dan toch raak voor AURORA. Edwin bereikte met een mooi steekballetje Arnoud die weer alleen op de keeper afging. Zonder na te denken schoot hij de bal nu wel langs de keeper. Het voelde als een bevrijding zo´n goal voor Arnoud die daarna met ouderwetse linksbuiten bewegingen een plaaggeest voor de rechtsback van Jonathan werd. Een corner van Arnoud werd door de meegekomen Thijs hard ingekopt. De keeper bracht in eerste instantie nog redding maar uit de rebound schoot Edwin hard in en werd de 2 – 0 een feit. Aan de rechterkant wist Clint een aantal mooie voorzetten te geven. Zo ook in de 25 minuut waarna Arnoud de bal opnieuw langs de keeper schoot. AURORA bleef aandringen en Jonathan zakte steeds verder weg. De aanvallen van AURORA volgde in rap tempo. 28 minuut: Arnoud schiet bal in het zijnet nadat hij keurig aangespeeld werd door Edwin. 29 minuut: Pieter kopt een voorzet van Arnoud op het doel en schiet daarna de terug springende bal op het doel. Tot twee keer toe redt de keeper. 31 minuut: Zwaar gehinderd door een verdediger schiet Pieter op het doel waar de keeper nog net zijn hand tegen de bal krijgt. 32 minuut: Arnoud schiet bal over het doel. Tegen het einde van de eerste helft schiet Paul uit een corner van Clint net over de kruising. De wanhoop na al deze gemiste kansen sloeg bij AURORA gelukkig niet toe. De mannier waarop de kansen gecreëerd werden gaf de jongens genoeg vertrouwen om in de tweede helft toe te slaan. Direct aan het begin van de tweede helft schoot Marc de bal van buiten de 16 meter diagonaal in het doel. Enkele minuten later kopte Pieter onder moeilijke omstandigheden de bal uit een voorzet van Clint de 5 – 0 binnen. Thijs, Roy van Wiggen, Donovan en Boyd trokken veelvuldig mee naar voren om het middenveld en de aanval te ondersteunen. Jonathan kwam er daar na niet meer aan te pas en Mark had dan ook een rustige tweede helft als sluitpost. Roel (met de broek opnieuw weer achterstevoren) kreeg dit keer geen mogelijkheid om te scoren maar als storende aanvaller/middenvelder deed hij zijn werk naar behoren. Uit een een-tweetje met Paul en Clint werd Pieter aangespeeld die op een meter afstand voor het doel de bal over het doel schoot!! Uit een corner deed Donovan de prestatie van Pieter exact na. Ook hij schoot de bal over het doel. Marc den Hartog was daarna trefzekerder uit een voorzet van Mark van de Hoeven die voor Roel was ingevallen. Na de 6-0 ging alles heel snel en leek het erop of Jonathan de rest van de middag vrijaf had genomen. Eerst was Thijs dicht bij een doelpunt nadat hij het hele veld wat overgestoken. Marc kon daarna de 7-0 aantekenen uit een voorzet van Mark van de Hoeven. De 8-0 werd door Edwin vanuit een strafschop binnen geschoten. De strafschop werd gegeven omdat Marc onderuit gehaald was door een verdediger. Thijs maakte kort daarna de 9-0 door uit een voorzet van Clint de bal achter het standbeen in het doel te werken. De laatste 5 minuten waren voor Boyd. Hij was inmiddels opgeschoven naar het middenveld waar hij uit een voorzet van Arnoud bij de eerste paal de bal in het doel wist te werken. Twee minuten later schoot Boyd zijn 2e doelpunt attent uit een voorzet van Clint van dichtbij binnen. De 11-0 eindstand was bereikt, zelfs een schot op de paal van Edwin net voor het eindsignaal kon hierin geen verandering meer brengen.
Doelpuntenmakers: Marc den Hartog 3x, Edwin Snel 2x, Boyd Vernooij 2x, Arnoud Pot 2x, Thijs van de Brink 1x, Pieter Dorresteijn 1x

 Zaterdag 27 september 2003.
Patria C1 - AURORA C1 1 – 5.
Na het verlies tijdens een oefenduel op donderdagavond tegen CDW C1 (0-4) mocht AURORA de draad weer oppakken in de competitie. Lucas kwam ongelukkig ten val tijdens dit oefenduel en brak opnieuw zijn arm en zal de komende weken niet kunnen voetballen. Vanaf deze plaats wensen wij Lucas een snel herstel toe. Zijn vervanger op het middenveld, Pieter deed het goed en scoorde ook nog met een prachtig schot van afstand (boogbal) in de bovenhoek. Het duurde een half uur voordat AURORA op voorsprong kwam. Daarvoor kreeg het kansen en kansjes. Arnoud kreeg een paar mogelijkheden om de scoren te openen. Zijn schot trof echter het zijnet. Uit een corner kopte Pieter boven iedereen uit net over het doel. Even later was het Boyd die van afstand op doel schoot waar de keeper met veel moeite de bal uit het doel kon houden. Patria brak af en toe gevaarlijk uit met twee behendige spitsen. De achterhoede, bestaande uit Donovan, Roy van Wiggen, Thijs en Boyd bleven attent op de counters van Patria. Mark de Wit stond zijn mannetje ranselde een aantal ballen uit zijn doel. Zoals gezegd kwam na een half uur spelen de 0 – 1 tot stand. Thijs stak met de bal aan te voet het hele veld over. Met een paar mooie bewegingen liet hij 3 tot 4 verdedigers van Patria verbouwereerd achter. Zijn voorzet was er een met precisie want Roy kreeg de bal precies op zijn schoen en schoot binnen. AURORA kreeg daarna nog meer grip op het spel. Een actie van Paul zette Pieter vrij voor de keeper en wist de bal in het doel te schieten er was echter buitenspel geconstateerd zodat dit feestje niet doorging. De laatste 3 minuten van de eerste helft zette AURORA Patria op een definitieve achterstand. Vanaf de zijkant zette Roy de bal hard voor en kon Edwin al glijdend de bal bij de tweede paal binnen schieten. Kort daarna was het Roy zelf die attent reageerde toen de bal uit een scrimmage voor het doel voor zijn schoen viel. Met een 0 – 3 voorsprong zat AURORA op rozen en kon de tweede helft geprobeerd worden om verder afstand te nemen van Patria. AURORA nam gelijk het heft in handen. Een vloeiende combinatie tussen Boyd, Pieter en Roy gaf Arnoud de kans om te scoren. Jammer genoeg vloog de bal net voorlangs. Patria zag toch een mogelijkheid om de stand naar 1 – 3 te tillen. De behendige spits (look a like van Henry) passeerde Boyd die gelijk een achtervolging inzette. De daarop vollende sliding was niet geheel volgens het boekje. De speler werd vanachter onderuit gehaald. De scheids kon maar twee dingen doen, een vrije trap en Boyd voor 5 minuten aan de kant zetten. Een dat gebeurde dan ook! Uit de vrije trap ( afstand 20 meter ) was Mark kansloos en kreeg Patria weer moed. Dat bleek maar voor korte duur. Direct na de tegentreffer soleerde Clint door de verdediging heen en schoot rakelings voorlangs. De volgende aanval werd door Pieter prachtig afgerond met een schot op het doel waarvan eerder melding gemaakt. Marc speelde weer een prima wedstrijd en was menig maal de schrik van de Patria verdediging. Na de 1 – 4 werd Roel in de spits gezet en dat hebben ze geweten daar in Zeist. Met de broek achterste voren keek hij eerst de kat uit de boom om even later vernietigend toe te slaan. Eerste was het een mooi balletje dat de verdedigers van Partia op het verkeerde been zette en Arnoud op de keeper kon afgaan. Arnoud schoot hard in maar zag zijn bal tot grote verbazing over het doel gaan. Uit een corner van Thijs die door diverse spelers gemist werd lag de bal pardoes voor de voeten van Roel. Met een mooi puntertje gaf hij drie man op de lijn het nakijken. Als of de Champions Leaque gewonnen werd spurten alle spelers juichend op Roel af en feliciteerde hem met zijn doelpunt. Patria wist niet wat er gebeurde en zelfs de scheidsrechter was de draad daarna kwijt. In plaats van na 35 minuten spelen af te fluiten floot hij na het doelpunt van Roel (30e minuut) voor het eindsignaal.
Doelpuntenmakers: Roy Beemer 2x, Pieter Dorresteijn 1x, Edwin Snel 1x en Roel Pennewaard 1x.


Zaterdag 20 september 2003.
AURORA C1 – De Bilt C3 7 – 2.
De tegenstander van vandaag had net als ons team alle wedstrijden nog gewonen, op papier dus een echte topper. De Bilt had de eerste 20 minuten van de eerste helft een licht overwicht op de wedstrijd. Men speelde de ballen direct naar de voorste linie waar de spitsen de ballen goed bij zich konden houden en voor gevaar konden zorgen. AURORA begon daarentegen vrij rustig en probeerde bij bal bezit snel uit de verdediging te komen. Thijs zorgde van achteruit met lange ballen naar voren waar Marc, Roy, Clint en Arnoud de defensie van De Bilt probeerde te verschalken. Echter de defensie van De Bilt bleef in deze periode nog overeind. De 0 –1 kwam toch nog onverwacht. Marc verloor op de helft van de tegenstander de bal en De Bilt zette direct een tegen aanval in. Donovan en Roy van Wiggen konden de spits niet beletten om van afstand te schieten. Marc probeerde door uit te lopen zijn doel te verkleinen maar werd verrast door een boogbal en kon niets anders doen dan de bal uit het net halen. De Bilt was blij met deze tot dan verdiende voorsprong. AURORA liet zich niet van de wijs brengen na deze achterstand en voetbalde rustig verder, gelovend in een beter resultaat geloven. Op het middenveld ontbrak Lucas maar werd goed vervangen door Paul die samen met Edwin, Pieter en de hangende buitenspelers Arnoud en Clint steeds meer greep op de wedstrijd kregen. Een prima kans kreeg Clint maar nu nog zonder succes. Direct na deze kans zette Clint de bal voor naar de tweede paal waar Arnoud de bal over het doel kopte. De Bilt begon krampachtiger te worden na deze goede mogelijkheden van AURORA. In de 20e minuut gebeurde het dan een strakke voorzet van opnieuw Clint werd door de een eigen speler van De Bilt in het doel gelopen. De Bilt werd daarna teruggedrongen op eigen helft. Opnieuw kwamen er mogelijkheden voor AURORA om afstand te nemen van De Bilt. Arnoud zette de bal vanaf de linkerkant voor op Roy die zijn inzet gestopt zag worden door de keeper. Kort daarna ontliep Roy een buitenspel situatie en ging alleen op de Keeper af die goed bleef wachten en kijken naar de bal. Het schot werd door de keeper geblokkeerd en sprong voor de voeten van Arnoud die de bal over het doel schoot. In de 26e minuut lukte het dan toch om te scoren. Edwin en Thijs zette de aanval op en brachten de bal bij Marc die Roy aanspeelde. Dit keer aarzelde Roy niet en schoot hard in. De 2 – 1 bleek de ommekeer in de wedstrijd. De Bilt spelers vielen ver terug en geloofde niet meer een overwinning. Van het spel dat zij de eerste 20 minuten speelde was weinig meer over gebleven. AURORA ging door en 4 minuten later was het Marc die op aangeven van Clint zich tussen twee verdediger vrij wist te spelen. De bal het doel intikken restte Marc nog. Tegen het einde van de 1e helft bracht Thijs opnieuw met een lange bal Clint in stelling. Vanaf rechts speelde Clint de bal door op Roy die met de bal aan de voet uit haalde en daarmee de keeper totaal verraste. De tweede helft werd een helft vol gemiste kansen voor AURORA maar leverde toch nog doelpunten op. Al snel in de tweede helft wist Pieter de bal op Roy te spelen die daarna door liep naar de achterlijn en met een lage voorzet Marc wist te bereiken.Vallend probeerde Marc de bal bij de eerste paal binnen te tikken maar vond de keeper op zijn weg. Even was de concentratie achter in zoek en lukte het De Bilt via een corner tergen te scoren. Van dichtbij was Mark kansloos. De tegenaanval werd direct weer opgezocht door AURORA. Marc liep alleen op de keeper af nadat hij de bal met een mooie pass van Clint aangespeeld had. Het schot ging hoog over. Kort daarna werd Marc bij een soort gelijke actie in het strafschopgebied onderuit gehaald. Roy benutte de toegekende strafschop. Daarna volgde diverse kansen de een nog mooier dan de andere. Helaas lukte het Roy, Mark, Clint en Arnoud niet om de bal in het doel te krijgen. Het duurde dan ook even voordat de 6 – 2 op het scorebord stond. Thijs die mee naar voren was gelopen speelde de bal op Roy die Marc vrij zag staan. Marc kon daarna de bal wel in het doel schieten. Opnieuw braak een periode van vele mooie kansen aan. Paul was er dicht bij zijn boogbal kon nog net door de keeper uit de bovenhoek gehaald worden. Daarvoor had Paul en Boyd de mogelijkheid gekregen maar tot een schot kwam het niet omdat ze elkaar hinderden. Uiteindelijk wist Edwin de bal vanaf eigenhelft bij Roy de brengen die van afstand de bal in de verste hoek schoot. De laatste mogelijkheid was voor Arnoud maar in dit duel bleef de keeper de baas. Een mooie uitslag op een ploeg die in het begin van de wedstrijd niet de mindere was.
Doelpuntenmakers: Roy Beemer 4x, Marc den Hartog 2x en eigendoelpunt 1x.

 Zaterdag 13 september 2003.
Bunnik ´73 C2 – AURORA C1 1 – 4.
Onder prachtig weersomstandigheden werd in Bunnik de 2e competitiewedstrijd gespeeld. Deze wedstrijden hebben altijd iets bijzonders. Een streekderby speel je ook niet iedere week. AURORA wilde dan ook goed presteren tegen hun jaargenoten uit Bunnik. Bij aanvang bleek dat AURORA de wedstrijd naar zich toe wilde trekken. Het spel speelde zich in de eerste helft dan ook veelvuldig af op de helft van de tegenstander. Na 5 minuten was het raak, een mooie lange bal van Thijs werd door Clint tegen de touwen geschoten. Daarna kwamen er diverse kansen voor AURORA. In de 10e minuut werd Lucas door Edwin aangespeeld en ging alleen op de keeper af met een verdediger in de rug. Een mooi boogballetje over de uitgelopen keeper betekende 2-0. Een schot van Arnoud werd door de keeper gestopt de terug springende bal werd opnieuw door Arnoud ingeschoten maar opnieuw was de keer die de bal wist te keren en opnieuw kon Arnoud binnen schieten. De keeper deed nu wat hij moest doen en pakte de bal voor de doellijn. De wedstrijd begon daarna wat onvriendelijk te worden. Kleine overtredingen werden niet of dan weer wel bestraft wat later in de wedstrijd door de leiding van AURORA verbaal vanaf de zijlijn aan de scheidsrechter kenbaar werd gemaakt. Deze reactie is natuurlijk niet goed te praten dus een aandachtspunt voor de komende wedstrijden. Het duurde daarna even voordat de 3-0 bijgeschreven kon worden. Roy Beemer pikte de bal vanaf de helft van de tegenstander op en liep met de bal aan de voet direct naar het doel van Bunnik. Bij het daarop volgende schot van afstand was de Bunnikse keeper kansloos. Nog geen paar minuten daarna zette Roy de bal strak voor en kon Clint hard uithalen. Helaas belandde de bal hard p de paal en kon de keeper met enig geluk de bal oppakken. Dat geluk kreeg de keeper daarna nog een keer. Uit een rommelige situatie voor zijn doel sprong de bal voor de voeten van Roy die direct op het lege doel schoot. De keeper dacht geslagen te zijn en rende naar de andere kant van zijn doel. Tijdens deze actie kreeg de keeper de bal per ongeluk (geluk!) tegen zijn lichaam aan en konden de verdedigers de bal opruimen. Tegen rust werd het dan toch 4-0. Middenvelder Lucas schot de bal van afstand op het doel waar Thijs het uitzicht van de keeper weg nam. Onduidelijk was te zien of Thijs od de keeper de bal nog raakte maar deze lag pardoes in het doel. In de 2e helft werd van het naastgelegen veld waar een meisjes team gevoetbald had versterking gehaald voor het spartelende Bunnikse jongensteam. Bij de aftrap stonden er 4 meisjes (dames) in het veld. Pieter en Boyd wisten dan ook niet hoe zij deze meisjes die aardig konden voetballen (zo bleek) moesten afstoppen. Een duel werd door de meisjes dan ook regelmatig aangegaan en zij kwamen meerder malen als winnaar uit het duel. Hierdoor kreeg Bunnik iets meer overwicht op de wedstrijd en het duurde dan ook niet lang dat Bunnik tegen scoorde. Thijs moest daarna heel wat gaten dicht lopen om de Bunnikse aanvaller(sters) af te stoppen. Op het middenveld kregen Edwin, Lucas, Arnoud en Clint langzamerhand weer grip op de wedstrijd. De meisjes hadden natuurlijk al een wedstrijd in de benen. De ingevallen Roel kreeg bij het eerste contact van een van deze meisjes direct een duw en belandde naast het veld. Waar Roel een vrije trap diende te krijgen kreeg zijn tegenstandster een vrije trap. Dezelfde Roel gaf een paar minuten later een mooi steekballetje op Roy die alleen op de keeper af kon gaan maar wegens vermeend buitenspel door de scheidsrechter terug gefloten werd. Boyd en Pieter stonden inmiddels hun mannetje zodat de meisjes minder gevaarlijk werden. Roy van Wiggen en Thijs zorgden voor het slot op de deur. En mocht de bal er dan toch nog doorkomen dan voorkam Mark erger.Tegen het einde werd Marc en zijn tegenstander door de scheidsrechter voor 5 minuten aan de kant gezet. Nog niet in het veld na deze 5 minuten straf kreeg Marc de bal en schoot op het doel waar de keeper alles uit de kast moest halen om een treffer te voorkomen. Kort daarna floot de scheidrechter voor het einde.
Doelpuntenmakers: Lucas 2x, Clint 1x en Roy Beemer 1x.

 Zaterdag 6 september 2003.
AURORA C1 – Schalkwijk C1 12 – 0.
De eerste wedstrijd van het seizoen was voor de C1 succes vol. Na het vorige seizoen zijn Roy Maarse en Mark van de Hoeven vertrokken naar de B1. Vier spelers van de D1, Roy van Wiggen , Boyd Vernooij, Paul van Impelen en Pieter Dorresteijn kwamen over naar de C1. Tijdens een eerder gespeelde oefenduel bleek dat de spelers nog niet goed aan elkaar gewend waren. Tijdens deze eerste competitie wedstrijd ging dat al stukken beter, zeker op het moment dat de voorsprong steeds groter werd. Met wat aanpassing t.o.v. de eerder gespeelde oefenwedstrijd werd de opstelling in elkaar gezet. Rechter verdediger Marc den Hartog verhuisde naar de spits waar hij met Roy Beemer voor gevaar moest gaan zorgen. De nieuwelingen werden ingepast in de verdediging en het middenveld. Na het vertrek van keeper Sam Jones nam Mark de Wit zijn plaats in. AURORA startte goed en liet vanaf de aftrap gelijk zien dat het wilde winnen. Al na twee minuten zag Marc den Hartog zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd worden. Jammer, maar de jongens bleven er vrij rustig onder. Kansen kwamen er genoeg. Op aangeven van Roy Beemer wist Marc den Hartog met het hoofd te scoren. Kort daarna speelde Edwin en Lucas de bal dwars door de verdediging heen. Het schot ging voor langs. Schalkwijk kon nog niet zoveel daar tegen over zetten. De ploeg was duidelijk nog aan het zoeken naar de juiste opstelling. Dat deerde AURORA niet. In het strafschopgebied werd Marc onderuit gehaald. Roy Beemer benutte de penalty met een strak laag schot in de hoek. Even leek het dat Schalkwijk gevaarlijk werd. Boyd trapte de bal iets te zacht terug op keeper Mark. De spits van Schalkwijk kon ongehinderd naar het doel waar Mark met een prima redding de bal pakte. De 3 – 0 werd door Marc binnen getrapt nadat Edwin hem goed aanspeelde. Een paar minuten later was het Marc zelf die Roy Beemer in staat stelde op met zijn linker de bal tegen de touwen te schieten. Een voorzet van Clint werd door Edwin net naast het doel gekopt. Clint gaf daarna opnieuw een prima voorzet die door Roy Beemer gemakkelijk ingeschoten kon worden. AURORA bleef lekker combineren met als slot op de deur Thijs en Roy van Wiggen. Daarbij schoof Thijs vaak door naar het middenveld en paste Roy van Wiggen, Boyd en Donovan op de verdediging. De 6 – 0 voorsprong werd door Edwin binnen gegleden op aangeven van Lucas. Net voor rust was Arnoud dicht bij een doelpunt maar kwam net een teenlengte te kort om de harde voorzet van Roy Beemer binnen te tikken. Met deze stand werd begonnen aan de tweede helft waarin Schalkwijk probeerde om terug te komen. Men werd iets gevaarlijker voor het doel van Mark maar leverde uiteindelijk geen doelpunten op. Op het midden veld speelde Lucas, Roel, Paul en Edwin een prima wedstrijd. Schalkwijk verloor daar eigelijk de wedstrijd. Bij het uitkomen verloren zij te vaak de bal aan de middenvelders van AURORA. De 7 – 0 kwam dan ook snel op het scorebord. Edwin leverde de voorzet aan Marc die de bal met het hoofd het nodige effect mee gaf zodat Roy Beemer tussen 2 spelers de bal met een boog over de keeper kon spelen. Daarna was het prijsschieten voor AURORA. Achtereen volgend scoorde Marc na een pass van Edwin, Lucas schiet vanaf het 16 meter gebied de bal binnen, waarna Edwin in een soortgelijke situatie de bal van afstand het doel binnen schiet. Dit laatste doelpunt betekende een 10 – 0 voorsprong. Schalkwijk geloofde er wel in en nam genoegen met een forse nederlaag. Men kwam niet mee over de middenlijn en bleef achterin hangen waardoor eerst Roy Beemer nog een doelpunt mee kon pikken. De eindstand werd bepaalde door de man die ook het eerste doelpunt voor zijn rekening genomen had, Marc. Hij werd mooi aangespeeld door Lucas en besloot direct op het doel te schieten waar een verbouwereerde keeper de bal voor de 12e keer uit het doel moest halen. Kort daarna floot de goed leidende scheidsrechter Jan af.
Doelpuntenmakers: Roy Beemer 5x, Marc den Hartog 4x, Edwin 2x, Lucas 1x.Competitie 2002-2003

Zaterdag 29 maart 2003
AURORA C1 – HDS C1 0 – 3.
Een geflatteerde uitslag als je kijkt naar het tot stand komen van de doelpunten. Qua veldspel had HDS het beste, echter zelf een uitgespeelde kans creëren en daaruit scoren bleek voor de gasten een moeilijke opgave. AURORA hielp HDS met het maken van de doelpunten. Bij AURORA loopt het de laatste weken minder. Een van de oorzaken is het wegvallen van een aantal spelers die geblesseerd geraakt zijn. Het team moet dan op verschillende plaatsen opgevuld worden met spelers uit andere elftallen waardoor eigen spelers soms op een andere positie moeten gaan spelen. Ook de strijdlust is de laatste weken aan het weg zaken. Met nog 3 wedstrijden te gaan in deze competitie hopen we toch nog een aantal overwinningen te boeken. Zoals gezegd AURORA hielp HDS met het maken van de doelpunten. Het zag er aan het begin van de wedstrijd niet naar uit. Ook nu weer waren een aantal spelers niet aanwezig zij werden vervangen door Rik, Martijn en Diego. Mark de wit verdedigde het doel om dat Sam in Engeland verbleef. In de eerste minuut van de wedstrijd kreeg Mark van de Hoeven direct een pracht van een mogelijkheid te scoren. Geschrokken van zo’n snelle kans schoot Mark de bal naast het doel. Na wat duels op het middenveld ontsnapte de rechtsbuiten van HDS aan de aandacht van Donovan. Met een scherpe voorzet verraste hij keeper Mark de Wit die de bal verkeerd beoordeelde. De 0-1 voorsprong van HDS was op dat moment een volslagen verassing. Het duurde ongeveer 10 minuten voordat HDS opnieuw gevaarlijk werd. Met een hard schot voorlangs het doel van AURORA was HDS dicht bij een 0 – 2 voorsprong. Een beste mogelijkheid kreeg AURORA na een voorzet van Mark van de Hoeven. De bal werd met precisie op het hoofd van Roy Maarse gelegd. Zijn kopbal scheerde net over de lat. HDS bleef daarna de controle op de wedstrijd houden en gaf geen kansen weg. Voorin kon het geen vuist maken dus bleef het tot de rust een saaie wedstrijd. In de tweede helft moest AURORA toch iets terug gaan doen om niet helemaal achterop te geraken. Het wilde niet lukken omdat de stugge verdedigers van HDS net even iets feller waren dan de AURORA spelers. Na 7 minuten spelen kreeg HDS opnieuw een doelpunt op het presenteerblaadje van AURORA. Een snelle vrije trap (waarom gaat er niemand voor die bal staan?) werd naar een op links vrij staande man gespeeld. Slap ingrijpen van een verdediger van AURORA stelde de linkerspits in staat om uit te halen. Het schot zwaaide ver van het doel af maar werd via de rug van Roy Maarse van richting veranderd waardoor dit ongevaarlijke schot ineens een 0 – 2 voorsprong opleverde. Met deze fortuinlijke voorsprong waren de spelers van HDS behoorlijk in hun nopjes. AURORA probeerde nog wat terug te doen. Een mooie combinatie tussen Mark van de Hoeven en Diego bracht AURORA bijna de spanning in de wedstrijd weer terug. Het schot van Diego ging rakelings langs de verkeerde kant van de doelpaal. Na dit wapenfeit zakte het voetbalspel van AURORA ver weg. Ballen werden alleen maar naar voren getrapt van enig overleg was geen sprake meer. De 0 – 3 voorsprong van HDS viel ook uit het niets. Een terug speelbal van Thijs op Mark was de basis van de 0 – 3 voorsprong. Keeper Mark trapte de bal niet al te ver het veld in waardoor de spits van HDS vrij eenvoudig de bal in het lege doel kon schieten. Daarna was het over en uit voor AURORA die het volledig liet afweten. HDS speelde de wedstrijd gemakkelijk uit en blijft na deze fortuinlijke overwinning kans houden op het kampioenschap dat tussen 3 ‘a 4 teams beslist zal gaan worden.
Doelpuntenmakers: geen.

 


Zaterdag 22 maart 2003
Jonathan C2 – AURORA C1 2 – 0.
Ook dit keer waren we niet compleet. Arnoud en Clint waren geblesseerd en Thijs was ziek dus hebben we dit keer Jasper, Thijs, Jeroen en Glenn gevraagd.
Al gelijk was er van AURORA veel dreiging en vanuit de 1e corner kreeg Thijs de bal aangespeeld maar ondanks de mooie beweging kreeg hij hem er niet in, ook de 2e en 3e corner liepen op niks uit. Wel was er nog een kansje toen vanaf de linkervleugel een pass op Mark werd gegeven en hij net op de paal schoot.
Aan het einde van de 1e helft kreeg Jonathan toch nog een kans door goed overspel en slap verdedigen van AURORA komt de bal via het been van Glenn met een grote boog voor Jasper terecht die hem niet in zijn handen durfde te pakken dus weg probeerde te schieten maar helaas net mis 1 – 0.
De 2e helft begonnen de teams gelijk waardig maar na 10 min. creëert Jonathan een kans en met een slap schot passeert de bal Jasper 2 – 0. 4e corner AURORA krijgt Mark de bal op zijn hoofd en kopt in de handen van de keeper. Na 25 min. spelen en overwicht door Jonathan is er toch een uitbraak door Thijs met een verdediger in zijn rug lukte het niet om de doelman te passeren. De kansen aan beide zijden namen toe, mede door slecht overspel en minder agressief verdedigen kreeg Jonathan kansen en af en toe na een diepte pass op bijvoorbeeld Jeroen, die de bal mee kreeg en alleen op de keeper af ging maar helaas de keeper raakte de bal net weer aan. Het publiek was het niet met de scheidrechter eens en liet dat ook merken. De laatste 10 min. begon AURORA weer te werken. Achterin werd de tegenstander eens buitenspel gezet en voorin krijgt Thijs weer een grote kans via een mooie voorzet van Mark vanaf de linkerkant. Daarna nog 2 corners van Mark die de bal op de paal kopte en Thijs weer een goeie kans kreeg maar helaas het zat niet echt mee.
Doelpuntenmakers: geen


Zaterdag 15 maart 2003.
Valleivogels C1 - AURORA C1 0 – 0.
Met toch wel wat angst in de schoenen begon de C1 aan de wedstrijd in Scherpenzeel. In het eerste duel tegen deze ploeg verloor AURORA thuis kansloos met 0 – 5. Voor aanvang had Thijs zich wegens ziekte afgemeld en was Roel nog steeds niet inzetbaar. Clint en Arnoud begonnen ook niet geheel fit aan de wedstrijd. Er werd weer een beroep gedaan op 2 spelers van de D2 t.w. Pieter Dorrestein en Glenn Molenaar die beiden een goede wedstrijd speelden. De afgelopen maanden, op dit niveau spelen, hebben de jongens veel opgestoken. Niet alleen het voetbaltechnische gedeelte maar ook het fysieke en mentale gedeelte. De jongens laten zich niet zomaar aan de kant zetten tegen teams die hoger op de ranglijst staan. Na deze wedstrijd ontvingen de spelers van de C1 terecht allen een groot compliment. De wedstrijd verliep spannend en er was met name na ongeveer 15 minuten spelen voortdurend gevaar aan beide zijde van het veld. De angst was geheel verdwenen en AURORA speelde voor z´n kansen. Het eerste gedeelte van de wedstrijd was er voor de keepers weinig te doen. Het spel speelde zich af rond de middenstip, het was aftasten en kijken wanneer de kansen kwamen. Die kwam er voor AURORA nadat Glenn de bal breed op Roy Beemer speelde. Helaas lukte het hem niet de bal tussen de palen te schieten en belandde de bal naast het doel. Daarna kreeg de tegenstander kleine kansjes. Mark de Wit, Roy Maarse, Mark van de Hoeven, Mark den Hartog en Donovan verdedigde bekwaam de achterste linie. Sam moest een keer zijn keepertalenten gebruiken om een gevaarlijk schot van de tegenstander te stoppen. Aan de andere kant was het kort voor het einde van de 1e helft bijna raak. Mark van de Hoeven zocht de vrij staande man (Arnoud) links op het speelveld. Arnoud zette de bal voor waar Roy Beemer de bal in eens op het doel probeerde te schieten. De keeper kon ook hier redding brengen zodat dat de ruststand van 0 – 0 een terechte tussenstand was geworden.
Na de rust speelde AURORA brutaal verder. Via een counter van Edwin en Arnoud kwam de bal terecht bij Roy Beemer die zijn schot net over zag gaan. Geschrokken probeerde de tegenstander kansen te creëren, maar Sam bleek ook vandaag weer een prima keeper te zijn. Na een corner van Mark van de Hoeven wisten de verdedigers van Valleivogels de bal niet goed weg te werken. De bal werd diverse keren op het doel geschoten door o.a. Lucas, Roy Maarse, Mark van de Hoeven en Roy Beemer maar er viel geen doelpunt. Tegen het einde van de wedstrijd probeerde Valleivogels de buit binnen te halen en zette nog een keer aan voor een offensief. Een paar hachelijke situaties speelde zich af voor het doel van Sam. Een aantal corners achter elkaar zorgde voor een paar bloedstollende momenten. Heer en meester was Sam die bij gestaan werd door een paar prima acties van Donovan en Mark den Hartog. Net voor tijd kreeg AURORA nog een kansje via Lucas maar dan zou AURORA teveel gekregen hebben. Dit was precies de juiste uitslag en waren beiden ploegen tevreden met de uitslag en het vertoonde spel.
Doelpunten makers: geen.

 Zaterdag 8 maart 2003
AURORA C1 – CDW C2 5 – 1.
Na een aantal weken niet gevoetbald te hebben speelde onze jongens tegen het iets lager geklasseerde team uit Wijk bij Duurstede. Roel, Clint en Donovan konden niet spelen wegens verschillende blessures, zij verder vervangen door Glenn Molenaar (D1) en Hessel Verbree en Michiel van Rossum (D2). Al snel in de wedstrijd kwam Aurora op voorsprong. Mark van de Hoeven had zich weten te ontdoen van de strakke mandekking die hij gedurende de gehele wedstrijd kreeg en speelde de bal door naar Roy Beemer. Deze tikte de bal in een keer door naar de vrij staande Arnoud die met links uithaalde en het net trof. Een mooie opsteker zo vroeg in de wedstrijd. CDW probeerde grip op de wedstrijd te krijgen maar dat mislukte door dat onze jongens lekker bleven voetballen. De vrije mensen werden steeds gezocht van achteruit. Thijs, Roy Maarse, Marc de Hartog en Mark de Wit sloten goed aan naar het middenveld en schoten de ballen gevaarlijk naar voren. Zo werd Roy Beemer gevonden en die bracht op zijn beurt Mark van de Hoeven in stelling. Zijn schot kon door de keeper niet meer gekeerd worden en na een kwartier spelen stond de 2 – 0 op het scorebord. Aurora bleef aandringen, Edwin schoot hard in de bovenhoek maar de keeper reageerde goed en stompte de bal uit de bovenhoek. Ook een schot van Mark van de Hoeven werd door de keeper vakkundig onklaar gemaakt. Even leek het 3e doelpunt op de schoen van Mark van de Hoeven te liggen. Vrij voor de keeper draaide hij nog een keer weg van het doel in plaats van te schieten. De verdedigers van CDW sprongen voor de bal en het gevaar was geweken. Tegen het einde van de eerste helft had een goed spelende Roy Maarse, die van achteruit met grote passen naar voren was gerend, de mogelijkheid om in te schieten. De keeper was opnieuw een sta in de weg en zo bleef de score op een 2 – 0 voorsprong steken. Aan het begin van de 2e helft ging het bijna verkeerd, een terugspeelbal van Roy werd onderschept door een aanvaller van CDW. Deze ging alleen op Sam af die zijn doel op het juiste moment verkleinde, het schot ging rakelings voorbij het doel. Aurora was gewaarschuwd. CDW wilde niet zomaar de wedstrijdpunten uit handen geven. Na een kwartier spelen begon Aurora weer het overwicht te krijgen. Eerst was Mark van de Hoeven dicht bij een treffer. Zijn boog bal werd nog maar net door de hoog opspringende keeper uit de lucht geplukt. Lucas zag zijn hard ingeschoten bal net voorlangs het doel gaan. Verrassend was het dan ook dat CDW in deze fase de 2 – 1 wist te maken. Een kleine onoplettendheid van de verdediging was hieraan vooraf gegaan en de spits van CDW profiteerde maximaal van deze opgelegde mogelijkheid. CDW begon na de 2 – 1 sterker te worden maar dat overwicht verdween al snel. Mark van de Hoeven raakte eerst nog de paal uit een voorzet van Arnoud. Kort daarna had hij wel succes en schoot de
3 –1 beheerst binnen. Nog geen paar minuten daarna gaf Glenn een mooie bal op Mark van de Hoeven die zijn derde doelpunt liet aantekenen met een venijnig hard diagonaal schot. Vier minuten later bracht Mark van de Hoeven Roy Beemer met een mooie pass vrij voor de keeper. Direct schoot Roy met links de bal naar de verste hoek waarop de keeper kansloos was. Michiel van Rossum en Hessel Verbree vervingen daarna Mark (publiekswissel) en Arnoud. Zonder enige schroom voetbalde deze jongens uit de D2 het spelletje mee en speelde de wedstrijd zonder enig probleem uit. Deze overwinning is een prima team resultaat. Alle spelers hadden de juiste inzet en maar een doel: "winnen van hun klasgenoten uit Wijk".
Doelpuntenmakers: Mark van de Hoeven 3x, Arnoud Pot 1x en Roy Beemer 1x.Zaterdag 8 februari 2003
AURORA C1 – SVF C1 0 – 1.
De wedstrijd was nog maar net begonnen of SVF had de bal al tegen het net doelnet geschoten. Bij de aftrap verloor het middenveld de bal. SVF profiteerde direct van deze kans. De bal werd over de grond langs de uit lopende Sam geschoten. Dit was een tegenvaller voor de AURORA spelers. Nog maar net bekomen van deze vroege treffer kreeg SVF opnieuw mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. SVF was agressiever in de duels en geloofde in een overwinning. AURORA dacht daar iets te gemakkelijk over. De combinaties liepen niet en men kwam net een stapje te laat om de bal te veroveren. De wil om te winnen zat er bij onze jongens vandaag niet in, zo leek het. De spitsen kregen geen kansen van de verdedigers van SVF. Het spel van AURORA oogde onrustig. Het was de bal maar naar voren trappen en maar kijken wat er gebeurd. Dat spel speelde SVF behoorlijk in de kaart want echt gevaarlijk was het niet. SVF vocht voor iedere bal en probeerde de voorsprong te behouden en eventueel te vergroten. De eerste kans voor AURORA kwam pas ver in de eerste helft. Clint kreeg de bal goed aangespeeld van Lucas en schoot hard op het doel. Met een prima reactie wist de SVF doelman de bal naast het doel te tikken. Tot het einde van de eerste helft gebeurde er niet veel meer. AURORA wist geen kansen te creëren en SVF behield te controle op de wedstrijd. In de tweede helft kreeg Clint opnieuw een kans. Opnieuw was het de keeper de hoek op te schieten bijzonder klein maakte waardoor Clint de bal naast het doel schoot. Aan de andere kan ging de verdediging niet vrij uit bij een te kort terug spelen van de bal op Sam. Bijna profiteerde SVF van dit cadeautje, gelukkig bracht Sam redding. AURORA wilde wel maar de echte spirit om te winnen zat vandaag niet tussen de oren van de spelers. De kansen voor AURORA kwamen tegen het einde van de wedstrijd. De goed keepende doelman van SVF voorkwam met een paar prachtige redding de gelijkmaker. Eerst was het Roy Beemer die hard inschoot. SVF keeper stompte de bal met een fraaie snoekduik naast het doel. Tegen het einde van de wedstrijd was het Mark van de Hoeven die dichtbij de gelijkmaker was maar ook hier voorkwam de SVF doelman met uiterste krachtsinspanning een tegentreffer. SVF speelde daarna de wedstrijd rustig uit en zag de voorsprong niet meer in gevaar komen. Deze tegenvaller voor AURORA viel zwaar, de jongens hadden voor de wedstrijd toch heel wat anders gedacht van deze wedstrijd. De wedstrijd overzien is dit een terechte uitslag en mag AURORA over twee weken tegen HDS laten zien dat het toch wel beter kan voetballen en strijd kan leveren dan dat vandaag het geval was.
Doelpuntenmakers: geenZaterdag 25 januari 2003.
AURORA C1 – DOSC C1 2 – 0.
De tegenstander van vandaag is de laatste weken goed op dreef geweest en staan inmiddels 3e op de ranglijst met 4 wedstrijdpunten meer dan AURORA die de 7e plaats op de ranglijst bezet. DOSC wilde de zegereeks van de afgelopen tijd voort zetten. AURORA, na het verlies van vorige week waarin met name de duels veelvuldig verloren werden, wilde de strijd aangaan om een goed resultaat te boeken. De eerste helft bleef de wedstrijd in evenwicht. Zowel DOSC als AURORA kregen kleine kansjes. Na 3 minuten was DOSC dicht bij een doelpunt toen een aanvaller de verdediging op snelheid klopte. Alleen voor keeper Sam faalde hij en schoot de bal naast. In de 15e minuut kreeg Arnoud een kans maar de Keeper wist met een goede redding een voorsprong te voorkomen. Kort daarna kopte Roy Beemer een corner van Mark van de Hoeven over het doel. De daarop volgende uitrap van de keeper leidde tot een nieuwe kans voor een speler van DOSC. Ook dit schoot ging tot opluchting van Sam naast het doel. Tegen het einde van de eerste helft kreeg AURORA de grootste mogelijkheid op te scoren. Eerst was het Roy Beemer die van dichtbij inschoot en de bal nog van de doellijn gehaald zag worden. De terug springende bal kwam voor de voeten van Mark van de Hoeven die ook van dichtbij hard inschoot. Opnieuw werd de bal van de doellijn gehaald waarna de keeper redding bracht. De tweede helft werd AURORA sterker de duels werden goed ingezet en meestal kwam AURORA als winnaar uit de bus. Na 5 minuten deed zich zo´n situatie voor. Het duel werd gewonnen door Clint en Arnoud waarnaar de bal bij Mark van de Hoeven terechtkwam. Mark schoot onder de vallende keeper de 1 – 0 binnen. DOSC verloor de greep op de wedstrijd en AURORA kwam met de 1- 0 voorsprong steeds beter in het spel. Het wedstrijdbeeld bleef op en neer gaan. De aanvallers van DOSC kregen alleen maar hoge ballen van achter uit die gemakkelijk door Roy Maarse en Thijs op snelheid opgepikt konden worden. Hiermee was de angel uit de aanvalsgolven van DOSC gehaald. Mark den Hartog en Donovan leken zich een aantal keren te verkijken op de snelle en behendige buitenspelers maar wisten op de juiste momenten in te grijpen en het gevaar ongedaan te maken. Op het middenveld werden Edwin, Lucas en Roel gesteund door Arnoud, Clint en de vaak terugzakkende spitsen Mark van de Hoeven en Roy Beemer. DOSC moest met nog zo´n 10 minuten op de klok risico´s gaan nemen en ging in de verdediging 1 op 1 spelen. Dit gaf de spitsen van AURORA veel ruimte en mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. Dat gebeurde dan ook nadat Clint een duel won en de bal met een mooie voorzet op Mark van de Hoeven gaf. Mark bedacht zich geen moment en schoot zijn 2e doelpunt van de wedstrijd achter de keeper. DOSC wilde nog wel maar wist dat het een verloren wedstrijd speelde. Langs de kant probeerde de leider zijn spelers nog een keer aan te sporen om een tegendoelpunt te maken en zodoende de wedstrijd weer op te gooien. De spelers van AURORA leren toch snel om de punten binnen te halen en speelde de wedstrijd professioneel uit door wat meer dan gebruikelijk de bal rond te spelen en wat meer tijd te nemen bij stil staande momenten. Ook Sam nam de tijd al moest hij nog wel een keer in actie komen bij een verraderlijk schot van DOSC. Bekwaam bracht hij met een duik naar de korte hoek redding en bleef de voorsprong van 2 – 0 op het scorebord staan bij het eindsignaal.
Doelpuntenmakers: Mark van de Hoeven.Zaterdag 18 januari 2003
ODIJK C1 – AURORA C1 4 - 0.
De eerste wedstrijd na de winterstop en direct tegen de nummer 1 van de competitie. Dit zou geen makkelijke middag voor onze spelers worden. Ook de spelers van Odijk moesten weer even wennen aan het voetballen op een redelijk goed bespeelbaar veld. De eerste 20 minuten voetballen speelde zich dan ook af op het midden gedeelte van het voetbalveld met een licht veld overwicht van Odijk. Echte kansen of gevaarlijke situaties voor de doelen waren er tot dan niet geweest. De keepers konden van afstand toekijken wat er op het middenveld afspeelde. Uit een vrije trap profiteerde Odijk van onoplettendheid van de achterhoede spelers van AURORA. De scheidsrechter had de bal nog niet vrij gegeven of de bal lag al achter de verdedigers van AURORA die alleen nog maar konden toekijken hoe Odijk de score opende. Sam zat met z´n vuist nog tegen de bal maar kon deze niet meer van voldoende richting veranderen om naast het doel te rollen. De 1-0 voorsprong gaf Odijk wat lucht. Men wilde graag snel op voorsprong komen en dat lukte pas na 20 minuten spelen. Na deze treffer kreeg Odijk de betere kansen. Sam kon een bal die van dicht bij het doel op hem geschoten werd met een snelle reactie pakken. Onnodig werd er 5 minuten later een corner door Arnoud weggegeven. Uit deze corner scoorde Odijk opnieuw. Thijs kon de bal net niet wegkoppen en viel voor de voeten van een inkomende speler van Odijk die de bal als het ware binnenliep. AURORA kreeg weinig mogelijkheden voorin. De verdedigers van Odijk kwamen niet in moeilijkheden en was de bal er een keer doorheen dan loste de laatste man van Odijk de problemen op. Op het middenveld ontbraak bij AURORA de kracht om snel van de verdediging naar de aanval over te schakelen. Lucas , Edwin, Arnoud en Clint konden geen overwicht krijgen op de middenvelders van Odijk. Fysiek was de tegenstander hier op z´n sterkst. Tegen het einde van de eerste helft kreeg AURORA haar eerste goede mogelijkheid. Net buiten het strafschopgebied kreeg het een vrije trap. Mark van de Hoeven speelde de bal naar de op rechts vrijstaande Clint. Zijn voorzet of liever gezegd schot op doel werd uit een scrimmage naast het doel gewerkt. Ook Odijk kreeg via een corner nog een mogelijkheid. Sam pakte de bal net voor een koppende aanvaller. Na de rust was het na 5 minuten spelen raak. Opnieuw scoorde Odijk uit een corner. De hoge bal werd binnen gekopt en de AURORA spelers stonden genageld aan de grond. Sam was kansloos bij deze kopbal. Odijk speelde daarna een gewonnen wedstrijd. Even was er een moment dat AURORA een strafschop op zeker een vrije trap zou krijgen nadat Mark van de Hoeven met de bal aan de voet onderuit gehaald werd in het strafschopgebied. De scheidrechter zag dit echter als een swalbe en gaf Odijk een vrij trap mee. Halverwege de 2e helft kreeg Roy Beemer een klein kansje maar de bal rolde ver naast het doel. Ook Roy Maarse zag zijn hard ingeschoten bal hoog over het doel gaan. Daarna was het Odijk die AURORA de genade klap gaf. Lucas verspeelde de bal op het middenveld en twee spelers van Odijk hadden vrije doorgang. Ook hier kon Sam geen redding meer brengen en de 4-0 was hiermee een feit. Snel daarna volgde het eindsignaal. Odijk bleek een maatje te groot voor onze jongens. Ondanks dit verlies blijven we hoopvol gestemd. Volgende week tegen DOSC zijn er thuis weer nieuwe mogelijkheden.
Doelpuntenmakers: geen.Zaterdag 7 december 2002.
DVSA C1 – AURORA C1 2 –4.
Aurora begon sterk aan de wedstrijd, binnen 10 minuten stond Aurora al op een 0 – 2 voorsprong. In de 3e minuut van de wedstrijd scoorde Roy Beemer de 0 – 1 op goed aangeven van Roy Maarse. De keeper werd verrast door een schot van 20 meter afstand door Roy.
In de 10e minuut was het Mark van de Hoeven die alleen voor de keeper kwam en hard inschoot. Opnieuw was het Roy Maarse die de bal over de verdedigers naar de vrij staande Mark van de Hoeven speelde. DVSA kreeg aan de andere kant ook een prima kans, het schot ging rakelings langs. De 1 –2 werd gemaakt door de spits van DVSA die van de scheidsrechter door mocht gaan nadat de grensrechter buitenspel had gevlagd. De scheids wilde hier echter niets van weten en gaf een ander uitleg aan het vermeende buitenspel doelpunt. Misschien was het nog een verlaat Sint Nicolaas cadeau dat de scheids in petto had voor DVSA! De spelers van AURORA hadden echter niet alle tijd om lang bij dit cadeautje van de scheids stil te staand. DVSA spelers wilde snel de gelijkmaker tegen de touwen hebben, wat dan ook 5 minuten na de 1 – 2 gebeurde. Sam was kansloos op een diagonaal schot van de linkerspit van DVSA. Tegen het eind van de eerste helft kreeg Mark van de Hoeven, die de bal aangespeeld kreeg door Lucas, nog een mogelijkheid. De bal viel jammer genoeg naast het doel. De backs, Mark de Wit en Donovan hadden het moeilijk tegen de snelle buitenspellers. Roy Maarse en Thijs konden tot dat moment voldoende ondersteuning bieden. Clint en Around probeerden fel de opkomende middenvelders te storen. Met een gelijke stand begon Aurora aan de 2e helft. AURORA verloor de controle op de wedstrijd. DVSA kreeg de beste mogelijkheden. Het doelpunt voor DVSA bleef echter uit. Sam had daarvoor al een paar keer de bal uit het doel weten te houden. AURORA kreeg de bal niet meer uit de verdediging laat staan de aanvallers aan te spelen. Edwin en Lucas probeerden op het middenveld de overhand te krijgen maar dat ging niet zo eenvoudig. Telkens bleven de kansen voor DVSA. AURORA bleef knokken voor z´n eigen kansen. Het gebeurde dan toch dat de 3 – 2 voor DVSA op het scorebord kwam. Het was al ver in de 2e helft dat dit gebeurde. De verdedigers traden niet op en de aanvaller van DVSA kon vrij op Sam schieten die het gevaar niet meer kon keren. Net voor tijd werd ook de 4- 2 door DVSA binnen geschoten. DVSA was gelukkig met deze overwinning het betekende voor hun aansluiting bij de middenmoot waar ook AURORA zich in bevind. Met nog een wedstrijd te spelen dit jaar moet het AURORA toch wel lukken om in die middenmoot te blijven. Dat is opzich al een goede prestatie als je bedenkt dat dit het eerste jaar is dat de jongens C1 junior zijn. Het spelen tegen met name tweedejaars C1 spelers is toch heel wat anders dan spelen in de eerste klasse van de D-pupillen. We worden er alleen maar beter van om ook dit soort wedstrijden de spelen tegen fysiek sterkere spelers en tegenstanders.
Doelpuntenmakers: Roy Beemer 1x en Mark van de Hoeven 1x.Zaterdag 23 november 2002.
Candia ´66 C1 - AURORA C1 4 – 1
Een zware uit wedstrijd stond op het programma van vandaag. Candia ´66 is de nummer 2 van de ranglijst op dit moment. Vorige week verloor Candia de topper tegen Odijk. Een gedeelde eerste plaats zou bij winst op Odijk het resultaat geworden zijn. Echter Candia verloor. Candia wilde niet weer van een vereniging uit de Kromme Rijnstreek verliezen en begon dan ook erg sterk aan de wedstrijd. Alles werd op de aanval gespeeld om zo snel mogelijk een doelpunt te forceren. AURORA had het bijzonder moeilijk aan het begin van de wedstrijd. Sam moest na 5 minuten al aan de bak en tikte een gevaarlijke bal uit het doel. Candia probeerde met schoten uit de tweede lijn Sam te verassen. In deze fase vlogen de ballen gelukkig over het doel. Bijna was het raak na 30 minuten spelen. Sam dacht de bal die van ver geschoten werd makkelijk te kunnen pakken. De bal had echter zoveel vaart dat hij door z´n vingers glipte en net over de lat verdween. Achterin lieten de verdedigers zich af en toe verrassen door de handige snelle aanvallers van Candia. Bij een actie aan de zijkant van het veld verloor Thijs de bal onnodig aan zijn tegenstander en direct op Sam afging. Roy Maarse kon de aanvaller ook niet meer stoppen en Sam was daarna kansloos. De 1 – 0 voorsprong was op dat moment verdiend voor Candia. Door het lange uitblijven van dit doelpunt had AURORA toch nog weer grip op de wedstrijd gekregen. Roy Beemer kreeg een mooie dieptepass van Lucas. Roy werd iets te ver van het doel gedreven. Het schot met links kon door de keeper met de voet uit het doel gehouden worden. Net voor rust waren het twee spelers van Candia die langs de verdediging van AURORA glipte. Deze grote kans werd niet benut door de spelers, het schot vloog ruim naast het doel van Sam. Na de rust ging Candia opzoek naar treffer nummer 2. Roy Maarse moest direct een bal van de doellijn schieten. Net nadat Mark den Hartog een bal in het zijnet had geschoten viel de treffer aan de andere kant. Een aanvaller van Candia kon ongehinderd op Sam afgaan die met een laag schot het nakijken had. AURORA probeerde het wel maar kon toch niet echt een vuist maken deze ploeg. Clint trof bijna het doel nadat hij vanaf rechts een vrije trap mocht nemen. Via een been van een verdediger rolde de bal net voor het doel langs. Slecht ingrijpen door de verdedigers van AURORA betekende de 3 – 0 voor Candia ´66. De fouten van AURORA werden direct door Candia ´66 benut. Zo ook bij de 4 – 0. Sam was opnieuw kansloos nadat de aanvallers dwars door de verdediging van AURORA liepen. Aan het eind van de wedstrijd redde AURORA dan toch nog de eer door tegen te scoren. Uit een vrij trap, Lucas werd lelijk onderuit gehaald net buiten het strafschopgebied, schot Mark van de Hoeven de bal hoog tegen de touwen. Voor Candia ´66 was de wedstrijd binnen. AURORA kreeg nog wel twee mooie gelegenheden te scoren maar het schot van Clint werd keurig door de keeper over de lat getikt en Mark van Hoeven, zwaar gehinderd, kon net niet voldoende kracht achter de bal zetten zodat de keeper de bal gemakkelijk kon oprapen. Jammer jongens, volgende keer weer beter!
Doelpuntenmaker: Mark van de Hoeven 1xZaterdag 16 november 2002.
AURORA C1 – De Bilt C2 4 – 1.
Vanaf de aftrap tot aan de 2e helft was De Bilt de sterkere ploeg en maakte AURORA na 10 minuten spelen uit een counter de 1- 0. De tegenstander zat fel op de bal en gaf de AURORA spelers niet de kans om fatsoenlijk de bal naar voren te spelen. AURORA kreeg de rust niet om de bal in de ploeg te houden en werd daardoor onzeker. Ballen werden direct naar voren geschoten zonder te kijken waar een mede speler stond. De Bilt speelde de bal goed rond en vond de vrije man gemakkelijk. Het centrale verdedigings duo, Thijs en Roy Maarse wisten de spitsen voorlopige nog ver van het doel te houden. Enkele gevaarlijke schoten konden gepareerd worden door Sam Georg, Donovan en Mark de Wit hadden het moeilijk tegen hun directe tegenstander. Marc den Hartog en Roel probeerden veel te storen en de spitsen aan te spelen. Marc was zelf dicht bij een treffer. Het doelpunt dat voor AURORA werd binnen geschoten was van Roy Beemer. Edwin gaf een dieptepass op Mark van de Hoeven die met links een lage voorzet gaf waar Roy prima van profiteerde. Op dat moment was de voorsprong van AURORA tegen de spel verhouding in. De Bilt begon de druk nog meer op te voeren. Uit een malé van spelers voor het doel van Sam werd plotseling de bal hard op het doel geschoten. De bal spatte uiteen op de lat. Doordat de tegen goal uit bleef begonnen de spelers van De Bilt te mopperen op elkaar en de tegenstander. Net voor rust kreeg AURORA nog een kans. Arnoud die aangespeeld werd door Lucas probeerde van dichtbij de keeper te verrassen met een stiftbal. De keeper kon nog net voorkomen dat de bal over hem heen het doel in zou gaan. Bij aanvang van de 2e helft kreeg De Bilt een kans. Thijs wist de bal van de doellijn te halen en de daarop volgende corner werd door een aanvaller van De Bilt met een omhaal op doel geschoten. Sam reageerde alert en stompte de bal met de vuist uit de kruising. Terwijl De Bilt dacht dicht bij de gelijkmaker te zijn viel de 2 – 0 voor AURORA binnen. Clint schoot de bal na voren en Mark van de Hoeven pikte de bal op en liep met een verdediger in de rug naar de hoekvlag, links van het doel. Inmiddels had hij gezien dat er geen mede speler meegelopen was en besloot de bal maar voor het doel te schieten. De bal kreeg een raar effect mee en verraste vriend en vijand. De keeper restte niets anders dan de bal uit het net te halen. Het beschrijven van dit doelpunt is niet gemakkelijk je moet hem gezien hebben. In een woord ¨prachtig¨. De spelers van De Bilt raakte steeds meer van de kook en begonnen elkaar verwijten te maken. De taal die daarbij gebruikt werd hoort echter niet op het voetbalveld thuis. De scheidsrechter moest een aantal keren de tegenstander vermanend toespreken. AURORA begon de betere ploeg te worden en De Bilt praatte zichzelf uit de wedstrijd. Bij een vrije trap van Edwin viel de bal achter de verdediging van De Bilt. Mark van Hoeven en Roy Beemer reageerden alert en Roy kon de bal daarna rustig in het doel schieten. Halverwege de 2e helft werd het 4 – 0 door Mark van de Hoeven die een voorzet van Clint inschoot. Voor De Bilt was de wedstrijd afgelopen en raakte meer en meer geïrriteerd dat de doelpunten uit bleven. De discipline was ver zoek toen een speler van De Bilt Sam een gooi gaf op het moment dat De Bilt tegen scoorde. De leider nam direct maatregelen en haalde zijn speler uit het veld. Kort daarna was het de scheidsrechter die een speler van De Bilt naar de kant stuurde nadat deze bleef mopperen op de beslissingen van de scheidsrechter. AURORA bleef onder dat verbale geweld vrij rustig en liet zich niet uit het spel halen. Rustig werd het resterende gedeelte van de wedstrijd uit gespeeld.
Doelpunten makers: Roy Beemer 2x, Mark van de Hoeven 2x.Zaterdag 2 november 2002.
AURORA C1 – Jonathan C2 7 – 0.
Vanmiddag kwam de hekkensluiter van deze competitie in Werkhoven op bezoek. Dat AURORA wilde winnen van deze ploeg bleek al snel aan het begin van deze wedstrijd. De eerste paar minuten kreeg AURORA direct al een paar goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Edwin, keeper stopt hard ingeschoten bal, Roy Beemer , schot wordt geblokt op de doellijn door twee verdedigers en Mark van de Hoeven, schiet bal hard in het zijnet. Uiteindelijk is het dan na 12 minuten toch raak. De bal werd op aangeven van Edwin, die daarmee Mark van de Hoeven vrij voor de keeper bracht, door Mark hard ingeschoten. De 1 – 0 was het teken voor AURORA om er nog een schepje boven op te doen. Er werd dan ook flink gejaagd op de bal. In de 14e, 15e en 17e minuut was het 3 keer raak en keek AURORA tegen een 4 – 0 voorsprong aan. Eerst was het Edwin die van ver, links uithaalde en de bal hoog in het doel liet verdwijnen. Even later werden de verdedigers van Jonathan zenuwachtig door dat de aanvallers direct in bal bezit probeerde te komen. Daardoor voelde een verdediger zich zo opgejaagd dat hij de bal achter zijn eigen keeper het doel in schoot. De druk die AURORA bleef uitoefen op de verdedigers van Jonathan werd omgezet in een mooi doelpunt van Arnoud. Lucas kreeg daarna ook nog een mogelijkheid. De verdedigers van AURORA, Marc den Hartog, Thijs, Georg en Roy Maarse, groeide in de wedstrijd en gaven weinig kansen weg. Sam was als vanouds weer op zijn post. Donavan viel geblesseerd uit en Roel was zijn vervanger. Na bijna een half uur spelen werd Roy Beemer de diepte ingestuurd door Clint. Met een zacht schot verraste hij de uitgelopen keeper en werd het 5 – 0. Net voor rust maakte Sam een overtreding op een aanvaller. De scheidrechter wees direct naar de stip. De daarop volgde strafschop werd tot opluchting van Sam naast geschoten. Bij aanvang van de tweede helft gaf Sam aan zich niet helmaal fit te voelen. Ook Roel had een blessure opgelopen en kon niet verder. Gelukkig liep Glenn nog ergens op het sportcomplex rond en kon hij later in de tweede helft ingezet worden. Ondanks al dit blessure leed bleef AURORA heer en meester. Marc den Hartog onderschepte de bal en bracht Arnoud instelling. Zijn voorzet belandde op het hoofd van Roy Beemer die boven de vuisten van de keeper uitkwam. Zijn kopbal trof het doel en met de 6 – 0 voorsprong verloor AURORA een beetje de concentratie. Veel balverlies en een paar mogelijkheden voor Jonathan waren het gevolg. Op sommige momenten was het combinatie spel weer zichtbaar en dat bracht direct weer gevaar voor het doel van de tegenstander. Een tweede treffer werd door Arnoud ingeschoten na een mooie aanval van Edwin en Mark van de Hoeven. Kort voor tijd was het Glenn bijna die de bal uit een voorzet van Clint direct rakelings langs langs de paal schoot. Met een stand van
7 – 0 was het voor Jonathan ook gedaan en bleef men de bal maar wegtrappen tot het eindsignaal klonk.
Doelpuntenmakers: Arnoud 2x, Roy Beemer 2x, Edwin 1x, Mark van de Hoeven 1x, eigendoel 1x.Zaterdag 26 oktober 2002.
HDS C1 – AURORA C1 5 – 1
Stormachtig weer was het en de eerste helft speelde AURORA tegen de storm in .Het eerste half uur gaf AURORA de nodige tegenstand tegen een fysiek sterke ploeg. Zowel HDS als AURORA kregen prima mogelijkheden om de score te openen. Het was Mark van der Hoeven die direct aan het begin van de wedstrijd de bal rakelings over het doel schoot. Aan de overzijde was het de spits van HDS die de bal net voor het doel langs zag gaan. Roy Beemer zag een hard schot gestopt door de keeper van HDS. Ook Sam moest tot het uiterste gaan om een laag schot uit zijn doel te houden. De druk van HDS werd te groot en bij een corner ging het voor AURORA fout. De bal rolde via een kluts tussen een aantal spelers in het doel. Vijf minuten later werd het 2-0. Het harde schot kon door Sam niet klemvast gehouden worden. De spits van HDS was er als de kippen bij en trapte de bal in het doel. Kort daarna was Sam opnieuw kansloos. De verdedigers konden het gevaar niet meer keren nadat twee aanvallers van HDS via een mooie combinatie de bal achter Sam schoten. Met deze stand ging AURORA de rust in. In de rust werden de spelers op het wind voordeel gewezen en er moest zo snel mogelijk gescoord kunnen worden om aansluiting te krijgen. Het begin van de tweede helft begon spectaculair. In de eerste minuut schot HDS op de paal. Sam bracht de bal direct met een verre uittrap bij Lucas die Roy Beemer aanspeelde. Tussen de keeper en verdediger wist Roy de bal met een boogbal in de kruising te krijgen. Met een stand van 3 – 1 zouden er toch weer mogelijkheden voor AURORA zijn. Het liep even anders. Na de aftrap door HDS speelde men een aantal verdedigers uit, een schot volgde en ketste af op de rug van Edwin. Met een katachtige reactie kon Sam de bal nog net van de doellijn halen. Na dit spectaculaire begin zakte AURORA verder weg. De verdedigers Roy Maarse en Thijs konden de bal alleen nog maar ver weg trappen. Het middenveld met Edwin, Clint en Arnoud waren niet meer in staat de bal in de ploeg te houden tegen een sterk compact spelend middenveld van HDS. AURORA kwam niet meer aan echt voetballen toe. Dat was natuurlijk ook de verdienste van HDS. De ploeg speelde sneller de bal rond en schuwde het fysieke geweld ook niet. Onze spelers waren daartegen (nog) niet opgewassen. Met een boogbal werd Sam verrast en met een achterstand van 4 – 1 was de wedstrijd gespeeld. Na nog een keer de lat getroffen te hebben bepaalde HDS de eindstand op 5-1. Sam probeerde de bal met de vuisten uit het doel te houden, de bal sprong echter omhoog en belandde op het hoofd van een aanvaller van AURORA. Uiteindelijk bleek deze tegenstander een maatje te groot.
Doelpuntenmakers; Roy Beemer 1x.Zaterdag 12 oktober 2002.
C.D.W. C2 – AURORA C1 1 – 3.
Na de nederlaag van vorige week stond weer een lastige tegenstander op het veld. C.D.W. had 2 weken geleden met 2 –1 van Valleivogels weten te winnen. Vorige week waren wij kansloos tegen een sterk spelend Valleivogels. De wedstrijd was nog maar net begonnen en Roy Maarse kon de bal nog net voor de doellijn wegtrappen. C.D.W. bleef in het begin aandringen maar AURORA bleef prima voetballen. De spelers van AURORA konden elkaar makkelijk vinden en waren goed aanspeelbaar. AURORA werd sterker en C.D.W.keek na 8 minuten spelen tegen een achterstand van 0 – 1 aan. Voorafgaand aan het doelpunt was er een mooie actie van Mark van de Hoeven die de bal voorzette. Roy Beemer en Arnoud sprongen samen met de keeper naar de bal. Arnoud zag zijn kans schoon toen de bal in een keer voor zijn voeten kwam. Met links schoot hij langs de verbouwereerde verdedigers. C.D.W. probeerde met schoten uit de tweede lijn Sam te verrassen. Sam was alert en pakte de ballen. Uit een vrije trap van Mark van de Hoeven bracht Edwin Snel met een mooie kopbal de stand op 0–2. Daarna bleef AURORA de betere kansen krijgen. Mark van de Hoeven was dicht bij een doelpunt, de keeper wist met een katachtige sprong de bal uit het doel te houden. Roy Beemer werd na een prima combinatie tussen Lucas en Arnoud, de ruimte ingestuurd zijn schot trof jammer genoeg de lat. Kort daarna was het dan toch raak. Opnieuw speelde Arnoud de bal naar Roy Beemer die daarna de bal met een snelle beweging meenam richting het doel. De bal ging via binnenkant paal in het doel. Met deze 0 – 3 voorsprong zat AURORA op rozen. De voorsprong was terecht, AURORA was actiever en won de duels. Alle spellers verdiende een groot compliment. De tweede helft wilde C.D.W. toch even wat recht zetten. Thijs, Roy Maarse, Mark de Wit, Donovan en Georg hielden goed stand en brachten bij balbezit de middenvelder en de spitsen direct in stelling. Opnieuw kreeg AURORA de betere kansen in deze periode. Clint schoot een vrije trap net over het doel. Roy Beemer raakte de bal verkeerd bij een goede mogelijkheid. Een strafschop moest C.D.W. weer in het zadel helpen. Roy Maarse probeerde een speler af te stoppen. De scheidrechter zag hier een verdedigers fout in en lag de bal op de stip. Het lukte Sam net niet om de bal te stoppen en werd het dus 1 – 3. C.D.W. drong opnieuw aan maar AURORA bleef de kansen creëren. Een kopbal van Roy Beemer ging rakelings over het doel. Arnoud liep na een paar passeer bewegingen richting het doel. Zijn schot trof tot opluchting van de keeper het zijnet. De druk werd nog meer opgevoerd door C.D.W. en het lukte de spelers van AURORA niet meer om de bal in de ploeg te houden. Lucas, Clint, Arnout en Roel probeerde zoveel mogelijk te storen. Na het fluitsignaal waren de spelers uitgeput maar voldaan. Iedereen had zijn steentje bijgedragen aan deze prima overwinning.
Doelpuntenmakers: Edwin Snel 1 x, Arnoud Pot 1x en Roy Beemer 1x.Zaterdag 5 oktober 2002
AURORA C1 – Valleivogels C1 0 - 5
Tegen deze tegenstander bleek AURORA een maatje te klein. De eerste helft konden onze jongens het nog wel bijbenen maar de tweede helft hadden ze de grootste moeite om overeind te blijven. Dat is niet zo gek als je bedenk dat de tegenstanders meerdere spelers hebben die al 2e jaars C-spelers zijn. Met name centraal in de verdediging stonden grootte sterke spelers en in de voorhoeden twee snelle gevaarlijke spitsen. Gecombineerd met nog enkele goede spelers had dit team gewoon het beste van het spel. AURORA kreeg dan ook in de eerste helft bijna geen kans. Achterin moesten Edwin en Thijs alle zeilen bijzetten om het gevaar in te dammen. De vleugelverdedigers Mark de Wit en Mark den Hartog (later Georg) hadden het bijzonder moeilijk tegen de behendige buitenspelers. Het middenveld met Lucas, Mark van de Hoeven, Roel moesten zich ver terug laten zakken om de verdediging te ondersteunen. De spitsen Roy Beemer en Roy Maarse konden niet veel meer doen dan de opbouw te storen. Clint en Arnaud konden op de vleugels ook niet dat brengen wat ze in andere wedstrijden wel kunnen. Geen schande, zoals gezegd was deze tegenstander gewoon beter. Met een ruststand van 0 –1 begon AURORA gemotiveerd aan de tweede helft. Na 2 minuten spelen schoot Valleivogels de 0 – 2 binnen nadat een aantal verdedigers geen vat kon krijgen op de spits van de tegenstander. Roy Maarse kreeg daarna een goede mogelijkheid. Hij ging alleen op de keeper af maar zijn schot ging naast. Bij een afgeslagen aanval van AURORA maakte Valleivogels optimaal gebruik van de snelle spitsen. Drie man van AURORA werden vervolgens te kijk gezet en de 0 – 3 was een feit. De 0 – 4 leek wel een ¨flipperkast¨ doelpunt , het schot kwam via diverse benen van spelers in het doel terecht. Onduidelijk was te zien of het een eigen doelpunt was of niet. Maar dat maakte voor Valleivogels niet veel uit. Bij de aftrap nam men weer snel de positie in en probeerde AURORA al in een vroeg stadium te storen. Arnaud was nog dicht bij een doelpunt, helaas had de keeper hem door en met een snel handgebaar was het gevaar geweken. Net voor tijd werd het dan nog 0 – 5. Sam was op dit schot kansloos en haalde de bal teleurgesteld uit het doel. Bij het eindsignaal slenterde de spelers beduusd naar de kleedkamers. Denkend aan vorig seizoen waar het allemaal beter en gemakkelijker liep. Maar jongens, ook dit is een proces dat we met z´n allen moeten ondergaan. We leren er ook een hoop van al blijft het gevoel van een verloren wedstrijd altijd wrang (ook voor de begeleiders).
Doelpuntenmakers: geen.Zaterdag 28 september 2002.
DOSC C1 - AURORA C1 0 – 2
Na het verlies van vorige week wilde AURORA tegen DOSC, die na 3 wedstrijd nog niet gewonnen hadden, iets goed maken. Na een nerveus begin waarbij DOSC iets sterker was kreeg AURORA een paar kansjes. Een grote kans kreeg DOSC na een kwartier spelen. Onverwacht haalde een speler van DOSC uit, zijn schot trof gelukkig de paal. Een uitval via Clint en Roy Maarse leverde bijna een doelpunt op. Het schot van Roy, dat hard voor het doel langs ging, werd door een verdediger verkeerd beoordeeld. Via het lichaam van deze verdediger sprong de bal net over het doel. Daarna was het Roy Beemer die zijn schot geblokkeerd zag door de uitlopende keeper. Na een half uur spelen werd Roy Maarse met een mooie dieptepass van Lucas onreglementair in het strafschopgebied gestopt. De daarop volgende strafschop werd feilloos door Mark van de Hoeven in het doel geschoten. Tot de rust gebeurde er niet zoveel meer. Na rust drong DOSC sterk aan. Sam groeide uit tot de uitblinker van de wedstrijd. Direct na de aftrap van de 2e helft ranselde hij een bal uit de bovenhoek over de lat. AURORA was gewaarschuwd. Er volgde nog meer kansen voor DOSC maar Sam bleek keer op keer een ¨sta in de weg¨. Het werd 0 – 2 toen Roy Beemer storend werk verrichtte bij de keeper. Nerveus schot de keeper tegen Roy op die daarna geen moeite meer had om de bal in het doel te schieten. DOSC was na dit doelpunt de betere ploeg maar kon de vele kansen niet benutten. AURORA daarentegen kon de bal niet van eigen helft weg krijgen. Sam moest de verdedigers Mark de Wit, Edwin, Thijs, Donovan geregeld bijstaan. De weinige kansen die AURORA tot het einde van de wedstrijd kreeg konden door Roy Beemer, Roy Maarse, Marc den Hartog en Clint niet worden benut. De laatste 10 minuten kreeg DOSC diverse mogelijkheden om de wedstrijd alsnog te winnen. De verdediging kwam onder grote druk te staan. Het middenveld en de aanvallers gaven weinig ondersteuning aan de laatste lijn. DOSC zag dit en rook z´n kans. Schoten op het doel werden of door Sam prachtig gestopt of gingen net langs de verkeerde kant van de paal. Na benauwde laatste minuten floot een goed leidende scheidsrechter af en was AURORA moegestreden maar blij met de 3 punten.
Doelpuntenmakers: Mark van de Hoeven 1x, Roy Beemer 1x.Zaterdag 21 september 2002.
S.V. AURORA C1 – Odijk C1 1 - 4.
De spelers waren al vroeg aanwezig op het sportpark. Voordat de wedstrijd zou beginnen stak de nieuwe sponsor ¨RABOBANK Kromme Rijn¨ de spelers geheel in een nieuw outfit. Na dit feestelijke gebeuren trad AURORA aan tegen streekgenoot Odijk. De tegenstander is inmiddels de lijstaanvoerder en wilde in deze zeer sportieve wedstrijd laten zien dat ze dat niet voor niets waren. AURORA moest aantreden zonder de geblesseerde Arnoud en Thijs. Vanuit de D1 versterkte Boyd, Glenn en Gilles het C1 team. De eerste kansen waren dan ook voor Odijk. Fysiek en voetballend was Odijk gedurende de eerste helft te sterk. Sam moest veel werk verzetten en wist samen met de verdedigers zijn doel schoon te houden. Hij had daarvoor een paar knappe reddingen verricht. Een tegendoelpunt zat in de lucht en dat gebeurde 10 minuten voor de rust. Een fout in de verdediging maakte Sam kansloos. Na dit doelpunt kreeg AURORA twee kansen. Eerst was het Roy Beemer die een bal op aangeven van Lucas met links inschoot. De bal werd gestopt door de uitlopende keeper. Even daarna stuurde Glenn zijn directe tegenstander de verkeerde kant op en kon met de bal aan de voet richting doel. Het schot werd ook hier weer door de keeper gestopt. De laatste 5 minuten voor rust nam Odijk definitief afstand van AURORA. Odijk profiteerde 2 keer optimaal van kleine fouten in de verdediging. Sam kon beide keren het onheil niet meer keren. Met een ruststand van 0-3 zat Odijk natuurlijk op rozen en AURORA met een raar gevoel. Afgelopen competities waren de wedstrijd alleen maar in winst omgezet. Dat het bij de C-junioren er anders aan toe gaat heeft men inmiddels in de gaten. Met het idee om toch zoveel mogelijk tegenstand te bieden en een doelpunt te maken begonnen de jongens aan de tweede helft. De jongens boden in de tweede helft prima tegenstand. De D1 spelers paste zich wat makkelijker aan en AURORA kon de bal weer rondspelen. Het was wel oppassen geblazen zodra Odijk de bal kreeg. De kansen waren dan ook voor Odijk. Edwin en Roy Maarse die centraal in de verdedigng stonden hadden hun handen vol aan de snelle spitsen van Odijk. Bijgestaan door Marc den Hartog, Mark de Wit, Roel en Boyd wist me toch goed overeind te blijven. Op het middenveld had Lucas, Clint en Mark van de Hoeven het moeilijk tegen een sterk middenveld van Odijk. De spitsen Roy Beemer, Gilles en Glenn konden niet veel doen dan de opbouw vanuit achteren te storen. Uiteindelijk vond Odijk toch weer een gaatje in de verdediging. Het schot was door Sam niet meer te houden. Ook na deze tegenslag liet AURORA zien toch wel voetbal in huis te hebben. Een aanval die door Mark van de Hoeven werd opgezet werd door Roy Beemer net voor de handen van de Odijkse keeper in het doel gewerkt. De eer was in ieder geval gered. Daarna hield AURORA zich goed overeind. Er werd niet meer gescoord en na het fluitsignaal was er wel enige teleurstelling op te gezichten van de AURORA spelers af te zien. In de kleedkamer kregen de jongens toch een compliment van trainer en leider. Er komen nog genoeg wedstrijden waar we punten kunnen pakken.
Doelpuntenmakers: Roy Beemer 1x.Zaterdag 14 september 2002.
Schalkwijk C1 – AURORA C1 3 – 2.
AURORA startte prima in deze wedstrijd. Direct werden er kansen gecreëerd door de spitsen. Arnoud en Roy Maarse waren dicht bij een openingstreffer in de eerste minuten van de wedstrijd. Daarna kreeg ook Schalkwijk z´n kansjes. Thijs en Edwin reageerde alert en wisten de verdediging goed op slot te houden. In de 15e minuut was het dan toch raak voor AURORA. Roy Maarse veroverde de bal en stelde daarna Mark van de Hoeven in de gelegenheid te scoren. Mark haalde lekker uit en de 0 – 1 voorsprong was op dat moment verdiend. Na dit doelpunt begon Schalkwijk ook aan te dringen. Kansen kwamen er maar Sam wist zijn doel goed schoon te houden. Tot het einde van de 1e helft waren er niet zoveel mogelijkheden meer het spel ging over en weer. Aan het begin van de 2e helft waren de kansen voor Schalkwijk. Bij een corner kreeg Arnoud de bal en een tegenstander op zijn hand. Met een gebroken vinger viel Arnoud geblesseerd uit. Dat was een tegenvaller voor AURORA. Nog voordat Schalkwijk gelijk kon maken kreeg Roy Maarse op aangeven van Clint een goede mogelijkheid. Zijn schot ging jammer genoeg net naast het doel. Direct na de gelijkmaker van Schalkwijk wist AURORA toch weer op voorsprong te komen. Mark van de Hoeven zet vanaf links de bal voor het doel waar Roy Maarse beheerst de bal in het doel schoot. Na deze 1 – 2 voorsprong speelde AURORA de bal heerlijk rond en wacht men op de volgende kans. Schalkwijk onderschepte de bal bij het rondspelen en zette een tegenaanval op. De spits van Schalkwijk maakte een overtreding op Edwin en keeper Sam die beiden geblesseerd op de grond bleven liggen. De Scheidsrechter liet echter doorspelen. Mark den Hartog kon de bal nog van de lijn weg halen. Zijn poging de bal ver buiten de lijnen te schieten mislukte. De bal sprong tegen de op de grond liggende Sam en via zijn rug belandde de bal in het doel. Ondanks protesten van AURORA-zijde vond de scheidsrechter hij geen ¨onrechtmatigheden¨ had gezien bij deze doelpoging en wees direct naar de middenstip. AURORA was zichtbaar geërgerd aan deze scheidsrechtelijke dwaling en stropte de mouwen nog eens op. In de volgende 5 minuten kreeg AURORA prachtige kansen. Roy Maarse stormde alleen op de keeper af het schot dat volgde werd fraai door de uitlopende keeper gestopt. Daarna was het Roy Beemer die tussen de verdedigers door op het doel schoot. De vallende keeper kon nog net met zijn voeten de bal naast het doel werken. Een voorzet van Mark de Wit werd in een keer door Mark van de Hoeven op het doel geschoten en verdween net over het doel. De wedstrijd liep bijna ten einde en Schalkwijk mocht nog een vrije trap nemen buiten het strafschopgebied. Het schot wat daarop volgde leek een gemakkelijke prooi voor Sam. De bal spatte via de handen van Sam tegen de paal en caramboleerde het doel in. Met nog 2 minuten te gaan was Aurora niet meer in staat de stand gelijk te trekken en bij het eindsignaal waren de spelers van Schalkwijk dan ook dol gelukkig.
Doelpuntenmakers. Mark van de Hoeven 1x en Roy Maarse 1x.Zaterdag 31 augustus 2002.
AURORA C1 – Delta Sports 8 – 0 (vrienschappelijk).
Na een lange vakantiestop eindelijk weer voetballen. Je kon het aan de spelers zien dat ze weer graag de wei in wilde. Het gehele team dat vorig jaar 2x kampioen wist te worden als D1 is overgeheveld naar de C1 junioren. Van de pupillen naar de junioren is dat weer een flinke stap vooruit. Het team is ingedeeld in de 2e klasse en zal in deze nieuwe competitie de strijd aan moeten gaan met selectie C1-teams uit de regio. Voor de start van de competitie stond eerst een vriendschappelijk duel tegen Delta Sports C2 op het programma. Met niet veel trainings uren in de benen (dat gold ook voor de tegenstander) begon AURORA goed aan de wedstrijd. Na 5 minuten werd door Mark van de Hoeven een voorzet op Roy Beemer gegeven. Zijn schot ging rakelings over de lat. De tegenstander kreeg het eerste half uur niet zoveel kansen. Daarentegen creëerde AURORA veel kansen. Deze kansen konden in deze fase nog niet omgezet worden in doelpunten. Schoten van Arnoud, Mark van de Hoeven , Edwin en Roy Beemer werden gestopt door een goed spelende keeper van Delta Sports of gingen net langs de verkeerde kant van de pal of lat. Aan het eind van de eerste helft was het dan toch raak. Roy Beemer schoot op de keeper die de bal nog kon keren. De terug springende bal ketste op de schoen van Roy en pardoes lag de bal in het doel. De tweede helft begon Aurora sterk en zakte de tegenstander verder weg. Bij een schot van Lucas volgde een aantal missers van verdedigers en kreeg de keeper geen kans meer zodat binnen 3 minuten de stand op 2-0 stond. Delta Sports kreeg toch een mooie kans, Sam wist met een mooie duik de bal via de lat uit het doel te tikken. 3-0 werd het door Roy Maarse die vanuit een corner van Clint de bal ineens vanaf rand strafschopgebied in het doel schoot. Kort daarna kreeg Roy Beemer een mogelijkheid. Zijn schot werd door de keeper weggeslagen en belandde voor de voeten van Lucas. Het schot wat daarop volgde werd door een verdediger uit het doel gekopt. Arnoud schoot met een boogbal over de verdediging en keeper de 4-0 binnen. Delta Sports hield het voor gezien en AURORA wilde wel meer. Sam moest nog een keer in actie komen door zijn vuist tegen een gericht schot te zetten. Daarna vielen snel 4 doelpunten door mooi combinatie spel. Je kon zien dat enkele spelers tijdens de vakantie gewoon door gevoetbald hadden. Met een kopbal trof Mark van de Hoeve het doel na een strakke voorzet van Roy Beemer die de bal prachtig aangespeeld kreeg van Mark den Hartog. Arnoud liet zien dat hij mooie bewegingen in huis had. Zijn directe -uit de kluiten gewassen- tegenstander werd er gek van. Na een van die passeer bewegingen kwam de bal bij Roy beemer die op zijn beurt de bal terug legde op Lucas. Het afstandschot van Lucas kon de keeper niet goed verwerken en dat betekende 6-0. Weer een mooie actie van Arnoud stelde Mark van de Hoeven in de gelegenheid de 7-0 aan te tekenen. Net voor het eind signaal liep Roy Beemer alleen op de keeper af en scoort met een stiftbal over de vallende keeper de 8-0. Conditioneel is het nog niet geheel in orde maar het spel van AURORA doet toch vermoeden dat men klaar is voor de stap naar de C1 junioren. Met sterk spelende verdedigers, Mark den Hartog, Thijs, Roy Maarse en Mark de Wit en een goed bezet middenveld, Roel, Lucas, Mark van de Hoeven, Edwin en een prima voorhoede, Clint, Roy Beemer, en Arnoud en keeper Sam moeten er toch mogelijkheden zijn in de nieuwe competitie. Tijdens deze wedstrijd ontbraken Donovan (geblesseerd) en Georg (vakantie). Met deze wedstrijd is het visitekaartje alweer afgegeven. Veel succes in de competitie seizoen 2002 – 2003.
Doelpuntenmakers: Roy Beemer 2x, Lucas 2x, Mark van de Hoeven 2x, Roy Maarse 1x en Arnoud 1x.Zaterdag 7 september 2002.
AURORA C1 – D.V.S.A C1 3 – 1.
AURORA begon nerveus aan de wedstrijd. Men had ontzag voor de tegenstander en moest duidelijk wennen aan de fysiek sterkere tegenstander. Het eerste kwartier was DVSA dan ook duidelijk sterker. DVSA kreeg een paar mooie kansen die niet benut konden worden omdat de vervanger van Sam (kon niet spelen vanwege een rugblessure), Mark de Wit tot twee keer toe uitstekend optrad. De eerste twee reddingen waren ook van grote klasse. Mark wist bij de eerste mogelijkheid voor DVSA het schot van een doorgebroken speler te keren en tot hoekschop te werken. De twee mogelijkheid voor DVSA wist hij met een fantastische redding te pareren. AURORA bleef door dit moedige optreden van Mark overeind en wist zich langzamerhand onder de druk van DVSA uit te worstelen. In de 15e minuut was het AURORA die verrassend de leiding nam. Een corner van Mark van de Hoeven werd door een aantal verdedigers van DVSA gemist. Clint liet dit buitenkansje niet lopen, zijn schot vloog hoog het doel in. De 1-0 voorsprong op dat moment was gezien het speelbeeld tegen de verhouding in maar vanaf dat moment liet AURORA haar ontzag voor de tegenstander vallen. Het middenveld met Lucas, Roel, Mark van de Hoeven en de vleugelspelers Clint en Arnoud wisten DVSA ver terug te dringen op eigen helft. Ook de verdedigers Georg (speelde een prima wedstrijd), Edwin, Thijs, Mark den Hartog en Donovan sloten goed aan waardoor het speelveld klein werd en de afgeslagen bal direct richting de aanvallers gespeeld kon worden. De druk werd groter en het eerste gevaar kwam via een snelle uitval van Mark van de Hoeven die de bal voor trok vanaf de achterlijn. De daarop volgende kopbal van Roy Beemer ging maar rakelings over. DVSA was gewaarschuwd en probeerde het veldoverwicht van de eerste 15 minuten te herstellen. AURORA profiteerde hiervan. Roy Maarse wist een bal te onderscheppen en liep vervolgens tussen een aantal verdedigers door en loste een hard draaiend schot. De keeper was totaal verrast op het schot van Roy. De bal stuitte voor de keeper en ging vervolgens hoog over hem heen. Arnoud was er als de kippen bij en gaf de bal met het hoofd een laatste zetje en de 2 – 0 voorsprong werd een feit. Irritaties ontstonden bij DVSA spelers en begeleiders. Tot de rust hielden onze jongens het hoofd koel en bleven voetballen. DVSA spelers reageerde hun teleurstelling af op de scheidsrechter die een aantal DVSA spelers tot de orde moest roepen. Na rust kwam AURORA steeds beter in haar spel al moest Mark de Wit nog een paar keer handelend optreden. Met de wind in de rug wist Edwin een hard schot op het doel af te vuren. De keeper van DVSA kon dit harde schot nog net tot hoekschop te verwerken. Uit de corner van Clint kreeg Arnoud tot twee keer toe de mogelijkheid de score op te voeren maar de keeper van DVSA wist zijn doel (nog) schoon te houden. Kansloos was hij op een schot van Roy Beemer die goed de ruimte ingestuurd werd door Mark van de Hoeven. Met een verdediger in de rug liet Roy met een strak schot van buiten het 16 meter gebied de uitgelopen keeper kansloos. DVSA probeerde met een snelle counter een doelpunt te forceren maar ook hierop had Mark de Wit een antwoord en hield zijn doel op miraculeuze wijze schoon. Een mopperende speler van DVSA was toen al het veld uit gestuurd door de scheidrechter nadat hij verbaal zijn ongenoegen op hem had geuit. Deze speler was daarvoor al meerdere keren door de scheids gewaarschuwd. In het veld lieten de AURORA spelers zich niet intimideren door dit verbale geweld en bleef rustig voetballen. Dat het DVSA toch nog lukte een doelpunt wist te maken bleek een formaliteit. AURORA bleef tot het eind de wedstrijd controleren waardoor de eerste overwinning als C1 junioren niet meer in gevaar kwam. Alle spelers verdienen een groot compliment met de instelling waarmee zij deze wedstrijd gespeeld hebben.
Doelpuntenmakers: Clint de Ligt 1x, Arnoud Pot 1x en Roy Beemer 1x.