Verslag SV MEC '07 1 - AURORA 1

Na 2 weken training speelde AURORA haar eerste oefenwedstrijd tegen fusieclub SV Maurik en vv EWV, thans SV MEC ’07. Ook deze club is nog maar net met de training begonnen. Onder prachtige weersomstandigheden kon trainer Leen Verhagen bijna beschikken over een voltallige selectie. AURORA kende een droom start doordat Martijn Verkerk al na 5 minuten spelen met een hard schot de keeper wist te passeren. Ondanks de snelle voorsprong kon AURORA de wedstrijd niet naar de hand zetten. Het tempo van de wedstrijd lag niet hoog waardoor de gevaarlijke momenten moesten komen uit stil staande situaties. Erik Jan moest na een half uur spelen een goed genomen vrije trap uit zijn doel ranselen. Kort daarna schoot Martijn Verkerk de bal uit een vrije trap op de paal.

Net voor rust was Martijn een verdediger van SV MEC te snel af en kon ongehinderd doorlopen op de keeper. Door aan de noodrem te trekken wist de verdediger een 0-2 voorsprong te voorkomen. Na rust werden een aantal wissels toegepast en wist Martijn van Kooten al na 2 minuten te scoren. Clint de Ligt kreeg de kans om te scoren maar schoot de balrecht in de handen van de keeper. De sluitpost ging kort daarna in de fout door de bal te zachtjes aan te spelen op een ploeggenoot. Martijn Verkerk reageerde alert en scoorde daarna met een prachtige lob de bal in het doel. AURORA bleek conditioneel beter te zijn dan de tegenstander waardoor het kansen kreeg en SV MEC niet anders kon doen dan verdedigen. Coen Mulder was met een kopbal richting de tweede paal dicht bij een doelpunt. Met een katachtige reflex wist de keeper de bal net uit het doel te tikken. De wedstrijd werd even onvriendelijk door natrapbewegingen van een speler van de thuisploeg waarna de scheidrechter de speler met een rode kaart van het veld stuurde. Tegen het einde van de wedstrijd omspeelde Koos Verkerk uit een pass van Freek van Kooten de uitgelopen keeper op fraaie wijze de 0-4. Na eerst de bal nog naast gekopt te hebben wist Roy Beemer uit een assist van Martijn van Kooten de bal binnen te glijden en de eindstand op 0-5 te brengen.

Scoreverloop:

5. Martijn Verkerk

47. Martijn van Kooten

53. Martijn Verkerk

74. Koos Verkerk

85. Roy Beemer

Opstelling:

Erik Jan Daalhuizen, Wilbert Vernooij, (63. Sebastiaan Koster), Coen Mulder, Joris Verkerk, Marcel Koster, Koos Verkerk (45. Freek van Kooten), Bas van de Hoeven (45. Thijs van der Brink, 73. Koos Verkerk), Jim van der Hoeven, Martijn Verkerk (63. Roy Beemer), Roy Beemer (25. Clint de Ligt), Sebastiaan Koster (45. Martijn van Kooten).