Afdrukken

Verslag AURORA 1 - BLOEMENKWARTIER 1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Na twee bekerwedstrijden verloren te hebben ontving AURORA de zaterdag vereniging Bloemenkwartier uit Loosdrecht. De twee voorgaande bekerwedstrijden waren door veel persoonlijke fouten AURORA fataal geworden. Deze middag liet AURORA zien dat er weer beleving in het spel zat. Direct aan het begin van de wedstrijd kreeg het een grote kans. De vrije trap in het 16 meter gebied werd door Roy Beemer over het doel geschoten. Martijn Verkerk kreeg een paar mooie kansen nadat hij zijn directe tegenstander keer op keer te snel afwas. Jammer genoeg had Martijn zijn vizier nog niet op scherp staan anders had AURORA al geruime afstand kunnen nemen van haar tegenstander. Erik Jan verrichtte ook nog twee mooi reddingen.

Tegen het einde van de eerste helft leek AURORA op voorsprong te komen.  Koen Mulder schoot uit een voorzet van Clint de Ligt de pal op de lat en kopte de terugspringende bal tegen de hand van de keeper waardoor de bal net naast het doel rolde. Kort daarna kopte de vallende Roy Beemer uit een voorzet van Jim van de Hoeven net naast het doel. De tegenstander leek overlopen te worden met name de centrumverdedigers hadden het moeilijk. Het was een wonder dat het met de rust nog 0-0 stond. Kort na aanvang van de tweede helft nam AURORA dan toch de verdiende voorsprong. Uit een assist van Martijn Verkerk haalde Roy Beemer verwoestend uit en gaf de keeper het nakijken. AURORA bleef daarna kansen creëren maar de afwerking was nog niet precies genoeg. Erik Jan keerde nog twee gevaarlijke vrije trappen maar kwam verder niet in moeilijkheden. Irritaties ontstonden er bij Bloemenkwartier bij het uitblijven van de gelijkmaker. Het bekritiseerde sommige beslissingen van de scheidsrechter in taal die niet op een voetbalveld thuis hoort. Tussendoor kreeg de ingevallen Freek van Kooten een bijna niet te missen kans. De keeper redde met een snelle reflex. De tot dan toe goed optreden AURORA verdediging ging in de 80 minuut dan toch nog in de fout waardoor Bloemenkwartier op een gemakkelijke mannier de gelijkmaker kon aantekenen. Het ging daarna ook opzoek naar de winnende treffer. Erik Jan redde opnieuw bij een hard ingeschoten vrije trap. Geluk had AURORA toen kort voor tijd toen de bal op de lat  over het doel verdween. Bij een overtreding van AURORA’s zijde, welke door de scheidrechter bestraft werd met een gele kaart, haalden de gasten met het volledige elftal verhaal bij de ‘boosdoener’. Ook de reserve spelers en grensrechter van de gasten dachten hun steentje bij te moeten dragen (heren , waar zijn we toch mee bezig?). Na dit incident werd er nog kort doorgevoetbald en floot de scheidrechter voor het einde van de wedstrijd.  

 

Scoreverloop: 

47.) 1-0  Roy Beemer 

80.) 1-1

 

Opstelling:

Erik Jan Daalhuizen, Sebastiaan Koster, Thijs van de Brink, Joris Verkerk, Roy Maarse (45. Freek van Kooten), Jim van de Hoeven, Koen Mulder, Martijn van Kooten, Martijn verkerk, (60. Koos Verkerk), Roy Beemer, Clint de Ligt,