Verslag SCH '44 1 - AURORA 1

AURORA beleefde aan haar eerste wedstrijd in de 5e klasse weinig plezier. De 3-0 nederlaag uit tegen SCH ’44 was gezien het spel van de thuisploeg verdiend. AURORA moest duidelijk wennen aan het spel van de thuisploeg dat direct het initiatief probeerde te pakken. Het had veel balbezit maar wist de eerste helft weinig echte kansen te creëren. De verdediging van AURORA hield zich goed staande. Bij de eerste de beste mogelijkheid van AURORA was het bijna raak. Op aangeven van Koen Mulder was Martijn Verkerk de verdedigers van SCH ’44 te snel af. Zijn schot verraste ook de keeper die tot zijn grote opluchting de bal tegen de paal zag gaan. Clint de Ligt stuurde na een half uur spelen met een pass door het midden Martijn de diepte in.

De keeper was net iets eerder bij de bal voordat Martijn gevaarlijk kon worden. SCH’44 was ondanks de twee kansen de betere ploeg. AURORA liet de tegenstander te veel aan de bal en gaf te veel ruimte aan de opkomende mensen. Geheel onnodig trok Joris Verkerk 5 minuten voor tijd aan de noodrem door een doorgebroken speler in de 16 meter onderuit te halen. Geel voor Joris en een strafschop tegen was de straf die AURORA kreeg. Erik Jan zat er dichtbij maar kon uiteindelijk niet verhinderen dat SCH ’44 met een 1-0 voorsprong de rust inging.

Na rust wilde SCH ’44 zo snel mogelijk de voorsprong uitbreiden. Een misverstand tussen Erik Jan en Thijs van der Brink gaf SCH ’44 een grote mogelijkheid. Gelukkig herstelde Thijs nog net zijn fout. Erik Jan moest een paar keer handelend optreden nadat de spitsen van SCH ’44 hem met afstandschoten probeerde te verrassen. Na een verdedigingsfout had hij geluk bij een indraaide bal van de rechter spits van SCH ’44 die op de lat belandde. Na ruim een uur spelen kreeg Roy Beemer uit een voorzet van Martijn Verkerk een kleine kans. Helaas kon hij na aanname met de borst geen kracht achter de bal krijgen. De 2-0 voorsprong viel even later uit een mooie 1-2 combinatie door het midden. Geheel vrijstaand kon een aanvaller van de thuisploeg de bal langs Erik Jan schieten. Nadat een speler een tweede gele kaart ontving had AURORA het laatste kwartier van de wedstrijd een man meer situatie. Ondanks deze situatie kwam SCH op een 3-0 voorsprong. Thijs wist kort daarna de 4-0 voorkomen door op de doellijn een hard ingeschoten bal weg te koppen. Bas van de Hoeven probeerde in de aller laatste minuut de eer te reden maar vond de keeper op zijn weg.

Scoreverloop:

40.) 1-0 (pen.)

71.) 2-0

77.) 3-0

Bijzonderheden: 40.) Joris Verkerk gele kaart.

Opstelling:

Erik Jan Daalhuizen, Sebastiaan Koster (37. Roy Maarse), Joris Verkerk, Thijs van der Brink, Wilbert Vernooij, Jim van de Hoeven, Koen Mulder (58. Ismael Őstűrk), Bas van de Hoeven, Clint de Ligt, Martijn Verkerk, Roy Beemer.