Afdrukken

Verslag AURORA JO9-3M - HOUTEN JO9-8M

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Comp. Houten Jo9 8M thuis 07102017.2 200 AURORA JO9-3M - HOUTEN JO9-8M   5-9
07-10-2017, 08:45 uur:

Vandaag is het de dag dat Houten naar Werkhoven toe komt om tegen ons sterrenteam te voetballen.

 

Wederom waren de supporters in grote getallen aanwezig.

Vandaag speelden we voor het eerst met een roulatie systeem van 'thuisblijvers'. Dit houd in dat iedere week 2 (andere) speelsters thuis blijven ivm een brede selectie van 11 speelsters terwijl 6 +1 of 2 wissels wenselijk is.
Vorige week zijn we nog met het hele team gegaan en iedere 10 minuten gewoon alle veldspelers gewisseld.
Nu het nieuwe systeem en dus 3 wissels.
Jana 1ste helft op het doel en 2de helft Fenne was de afspraak.

Aurora begon heel mak, het leek wel alsof er veel laat naar bed waren gegaan, meerderen die voor zich uit zaten te staren en compleet geen oog voor de bal hadden. Ondanks een paar fraaie reddingen van onze keeper kwam Houten toch wel heel makkelijk op een grote voorsprong; 0-1, 0-2, 0-3, 0-4,... en kort voor rust deed Fenne namens Aurora wat terug en tikte na een rush de 1-4 binnen, tevens had Fenne al een paar kansen gehad en leek zij als een van de weinigen wakker. Het vele door moeten wisselen omdat we nu eenmaal 3 wissels hadden werkte uiteraard ook niet mee, sommigen moesten per helft 2 x wissel staan en velen wisten niet eens meer of ze voor of achter stonden en wie er voor of achter hun stond.

In de pauze uitgelegd dat we alerter en feller moeten zijn maar ook uitgelegd dat de tegenstander nu eenmaal sterker was.
Tevens spraken we af dat Fenne de 2de helft ook ging voetballen ipv keepen omdat zij goed in vorm was, waarop Yfke zich aanbood om te gaan keepen.
Dit deed Yfke niet onverdienstelijk met een paar goede safes.

De 2de helft:

In de tweede helft liep het toch een stuk beter, het ging gelijk op. Echter was de schade die we in de eerste helft op liepen niet meer te herstellen. Maar onder ander Karlijn zorgde er voor dat de tegenstander er de tweede helft niet meer zo makkelijk door kwam, Jana die alle gaten dicht liep en af en toe tot een voorzetje kwam maar de tegenstander was dit keer gewoon te goed. Zowel Fenne als DaniĆ«lle scoorden in de 2de helft nog 2 doelpunten, waarbij bij ieder doelpunt de actie vooraf mooi was, onder andere door goed overspel en doorzetten. De tegenstander scoorde de 2de helft slechts 1 keer meer dan ons waardoor de teller op het eind bleef steken op 5 - 9 en gezien het krachtsverschil (zeker in de eerste helft) vind ik dat wij met z'n alle alsnog een redelijk resultaat hebben neergezet.

Toppers, tot volgende week,

Gr. Maurice (trainer / coach)

Comp. Houten Jo9 8M thuis 07102017.2 700