AUROREAAN van het jaar 2018 Egbert Molenaar

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in AUROREAAN van het Jaar

Logo Aurora ander rood2 800

Wegens zijn vele verdiensten voor de sv Aurora, en zijn 45 jarig lidmaatschap, hebben wij vol overtuiging en met algemene instemming gekozen tot

Auroreaan van het jaar 2018

Egbert Molenaar (Eggie)

Egbert 1 Egbert 500

Vanaf 1972 is Egbert lid van Aurora, samen met zijn broer Kees en tweelingbroer Evert. Zij maakten de overgang mee van Beverweertse Boys naar Auroraboys en sv Aurora. Egbert, een man met  veel voetbaltechnische én persoonlijke kwaliteiten.

Vanaf de B-jeugd was hij de getalenteerde keeper van Aurora. In die tijd werd zat hij in het Utrechts selectieteam samen met van Basten en Gerald Vanenburg en werd hij begeerd door AZ. Hij kwam in het eerste als opvolger van Robert Veldhuizen.

• Eggie, trainer – lid van voetbaltechnische commissie – coach – jarenlange onze topkeeper (als keeper in het Oudnederlands elftal tegen Aurora en twee seizoenen geleden nog als keeper van het eerste elftal tegen sv Zeist. Uitslag 3-5!  Waar inzet, passie en strijd toe kan leiden, liet Egbert in deze wedstrijd nogmaals zien Er waren wedstrijddagen dan keepte Egbert met veel plezier en passie in verschillende elftallen.

Hij leverde zijn bijdrage als organisator van toernooien, keeper bij de penaltybokaal, sollicitatiecommissie voor hoofdtrainer, veld-indeling voor trainingen. Laat mij een keer met de veldconsul meelopen dan wil ik ook wel de keuring doen van de trainingsvelden.

Toen de trainer van het eerste voor het eerst in de historie van Aurora zijn ontslag kreeg nam Egbert deze belangrijke taak met verve over.

• Zijn enthousiasme is geweldig! Zijn betrokkenheid bij Aurora is groot! Zijn liefde voor Werkhoven en zijn cluppie is intens. Altijd meeleven, altijd meedenken, altijd verantwoordelijkheid nemen en geven, overal over mee (willen en kunnen) praten. Serieus met zijn (voetbal)vak bezig. Daadkrachtig, duidelijk en gedisciplineerd.

Daarom is Egbert met recht in 2018 AUROREAAN van het jaar!

Werkhoven, 8 januari 2018                                Namens het bestuur, Wijbe Douma, voorzitter