Verslag AURORA JO19-1 - SVM JO19-1

Ruststand                                            2 - 1
52e Noud, 63Paul, 80e Noud en 90e Max   2e helft 60e
Eindstand 6 - 2

JO19 WINT ROMMELPOT TEGEN SVM:

Na een korte onderbreking van de competitie en een hevige maar korte vorstperiode, speelden onze mannuh vandaag hun 3e wedstrijd in de voorjaarscompetitie. Alleen deze week werd er getraind, de week daarvoor kon het niet doorgaan vanwege de vorst, moest men het goede spel tegen FZO proberen voort te zetten. Met weer een complete selectie van 14 man, begonnen we aan deze klus. De teamafspraken waren duidelijk besproken en als die taken dan ook goed uitgevoerd zouden worden, kon het een mooie middag gaan worden.

Scheids John floot voor de aftrap en binnen een 10-tal seconden kreeg SVM een vrije trap een meter of 30 van onze goal, tegen de zijlijn  aan. Dit diagonale schot werd door alles en iedereen niet aangeraakt, zodat wij binnen een minuut tegen een 0-1 achterstand aan stonden te gluren. Onbegrijpelijk hoe wij weer  een doelpunt cadeau gaven, zonder meedogenloos te verdedigen! Direct daarna namen wij het heft in handen en kwam SVM niet meer in het spel voor. Zeker 6 corners kregen wij in de eerste 20 minuten, maar alle corners werden ongelofelijk zwak verwerkt, werkelijk iedereen stond waar die niet moest staan en als men een keer zijn kop tegen de bal kreeg, ging die hopeloos alle kanten uit, behalve in de richting van de goal. Verder was meer dan de helft niet scherp vanmiddag en werd er veel balverlies geleden. Het was Tollie die de ban brak voor ons. Halverwege de eerste helft mocht hij een meter of 10 over de middenlijn een vrije trap nemen. Zijn hoge en hard schot werd totaal verkeerd beoordeeld door de kleine goalie van SVM en vloog net onder de lat in het doel. Stand dus weer gelijk en de onze mannuh konden op jacht gaan naar de winst. Maar ondanks deze gelukkige gelijkmaker werd het spel er niet beter op. Een bal over 5 meter elkaar aanspelen was vandaag een mission impossible.

Zo rommelde we maar wat aan. Na een ingooi en kleine 10 minuten voor de rust, wist Daan Bos de bal mooi door te spelen op de diepgaande Noud, die ook al een handvol kansen had gemist, maar nu goed oor kon gaan op snelheid en een prachtige goal maakte vlak voor rust. Met een 2-1 gingen wij dan ook aan de thee.

De rust wordt dan steeds gebruikt om de boel weer op scherp te zetten, maar een deel van het team had vreselijk doorgehaald ie avond ervoor, enkele lagen pas na half 5 in hun mand, wat ook zijn weerslag had op het vertoonde spel. Het is maar wat prioriteit heeft zullen we maar zeggen. Maar jammer is het wel voor degene die er alles voor over te hebben om er een mooie pot van te maken. Hoe dan ook we moesten nog 45 minuten aan de bak, want met een magere 2-1 voorsprong kon het nog alle kanten uit. Gelukkig was de wil wel aanwezig om de wedstrijd over de streep te trekken en ondanks het meer dan belabberde spel van ons gooide Noud met zijn tweede treffer vlak na rust, na een voorzet van max de wedstrijd in het slot. SVM kwam nauwelijks in het spel voor, zelfs na zo’n wanvertoning van onze kant, kon SVM geen vuist maken en speelde de wedstrijd zich voornamelijk op hun helft af.

De vele kansen werden in het eerste kwartier van de tweede helft door ons weer niet benut. Zo gebeurde het dus weer dat SVM na een stief kwartier in de tweede helft brutaal eens ten aanval ging en: Ja hoor, iedereen deed weer eens niets bij ons en voor dat we het wisten stond het zelfs 3-2. Nog steeds voor ons dat dan weer wel! SVM geloofde er na die aansluitingstreffer zelfs weer in, dat gaf te denken….!!

Gelukkig zagen enkele spelers nog het licht en was het weer Tollie, die een door hem genomen vrije trap, ingekopt zag worden door Paul. 4-2 en dat zou dan toch genoeg moeten zijn? Daarna was het helemaal gedaan met het arme SVM, dat ondanks ons geklungel blij mocht zijn dat het slechts 4-2 stond in die fase. Na een corner van Niels wist Noud zijn derde te maken vandaag en kon daardoor zijn slordige spel te camoufleren. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd, die eigenlijk nooit een wedstrijd is geweest, wist ook Max zijn goaltje mee te pikken. Met deze 6-2 overwinning s gaf dat nog wat kleur aan de eindstand, wat eigenlijk vele malen hoger uit had moeten pakken tegen deze tegenstander. Want o,o,o,  wat was het slecht vandaag! Hopelijk worden de feestjes de rest van het seizoen op zaterdag gevierd!

Mannuh uiteraard gefeliciteerd met het resultaat!!

SVM 1

SVM 2