Afdrukken

Verslag FC DE BILT JO9-8M - AURORA JO9-3M

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

DeBilt 2 200Deze zaterdagochtend 14 april 2018 mochten de meiden van de JO9-3M uit spelen tegen De Bilt. Met interim coach Joost Mulder werd de week ervoor een prachtige 3-0 thuisoverwinning gerealiseerd op de velden in Werkhoven. Vandaag moesten de punten op het kunstgras in de Bilt binnengesleept worden. 

 

Met een uitstekende 09.30 uur aanvangstijd werd helaas zonder Karlijn (ziek) afgetrapt. Na 2 minuten stonden we op de comfortabele 0-2 voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht zo leek het tot de Bilt de 1-2 aansluitingstreffer liet aantekenen. In een scrimmage voor de goal van Aurora leek de Bilt ook de 2-2 op het scorebord te zetten. Een katachtige reflex van Fenne voorkwam echter de gelijkmaker. Het was alleen jammer dat Fenne de tweede helft op goal zou staan (zoals elke week) en deze bal door Aurora eerste helft-keepster Danielle gepareerd had moeten worden. Een terechte penalty voor de Bilt dus. De speelster van de Bilt ging achter de bal staan en schoot hard op het doel. Danielle keek de bal echter op de buitenkant van de paal, waardoor de stand op 1-2 bleef staan. Voor rust wist de Bilt echter alsnog langszij te komen en gingen we rusten met 2-2. In de rust namen we de vertrouwde fruitvitamine in en gingen vol goede moed de tweede helft in. Er werd prima gespeeld. 

De tweede helft zou zich laten omschrijven als 'bloedstollend' en spannend tot de laatste minuut. Er werd een strijd geleverd door de meiden van het hoogste niveau. Via een 2-3 voorsprong (Resa) werd het 3-3 en kwamen we zelfs achter (4-3). We besloten dat een indribbel-bal ook prima direct het doel ingekruld kon worden en Tessa wist met twee vergelijkbare doelpunten van grote afstand de stand om te draaien 4-4, 4-5. Daarmee was de zege nog zeker niet binnen. Tot de laatste minuut lag puntverlies op de loer. Een snelle counter van Saar deed de handen bij de meegereisde supporters en de coach definitief de lucht in gaan. Met 4-6 wonnen de meiden met zeer veel Werkhovense strijd en doorzettingsvermogen deze uitwedstrijd tegen een goed spelend De Bilt. 

We bedanken de meegereisde ouders en zien jullie graat volgende week langs de lijn bij de thuiswedstrijd tegen FC Driebergen. Tot dan! 

Een trotse JO9-3M supporter. 

DeBilt 1

DeBilt 2

DeBilt 3

DeBilt 4

DeBilt 5