Verslag AURORA 1 - VSC 1

b200AURORA 1 – VSC 1 2-1
Zondag 6 mei 2018

De nederlaag van twee weken geleden uit bij MAJELLA was er een (qua voetbal van AURORA zijde) om heel snel te vergeten. Vanmiddag op het zonovergoten Sportpark in Werkhoven trad AURORA aan tegen het Utrechtse VSC dat de laatste plaats op de ranglijst bezet.

AURORA kon zich revancheren en was dat ook verplicht naar haar trouwe supporters. Echter binnen 2 minuten voetbal keek AURORA al tegen een 0-1 achterstand aan. Bij de aftrap verspeelde AURORA de bal en werd de spits van VSC instelling gebracht die alle tijd kreeg om te scoren. Alle goede voornemens vielen meteen in het water. Op zo’n start van VSC had niemand rekening gehouden. Kort daarna schoot een schot van Milton van Dam welke naast het doel verdween. VSC bleef zoeken naar een volgend doelpunt en verzette daar veel werk voor. Bij balbezit van AURORA spelers zetten de gasten uit Utrecht direct druk waardoor AURORA veelvuldig balverlies leed. Na bijna een half uur spelen kreeg Koen Huisman twee kansen kort achter elkaar maar verzuimde de gelijkmaker te maken. AURORA had daarna het geluk dat een aanvaller van VSC verzuimde te scoren nadat de verdediging van AURORA in de fout was gegaan. Bij een tegenaanval wist AURORA toch nog naast VSC te komen. Sander de Bruin gaf de assist en Milton van Dam schoot de bal vervolgens langs de keeper in het doel. AURORA kreeg daarna een aantal serieuze mogelijkheden maar de stand bleef 1-1 tot de rust.

De eerste kans in de tweede helft was voor een VSC speler die de bal rakelings over het doel van Aron van de Berg kopte. Koen Huisman kreeg ook weer de kans om te scoren maar had deze wedstrijd weinig geluk met zijn schoten op het doel. AURORA kwam beter in het spel al was VRC dichtbij een treffer. Een voorzet van Lucas van Leeuwen, na lange tijd geblesseerd te zijn geweest weer in de basis, bereikte Dennis Nederhof die vervolgens de bal over het doel schoot. Balverlies van AURORA bracht een VRC speler in een kansrijke positie maar ook deze wist niet te scoren. Na weer een gemiste kans van Koen Huisman kreeg VSC een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Met een fraaie redding voorkwam Aron van de Berg een achterstand voor AURORA. Het laatste kwartier van de wedstrijd was voor AURORA en had het VSC al op geruime achterstand moeten zetten. Dennis Nederhof kreeg twee 100% kansen maar de bal wilde er niet in voor AURORA. Kort voor tijd kwam AURORA toch nog op voorsprong doordat Bas van der Hoeven een voorzet van Sander de Bruin binnen wist te koppen. VRC ging daarna vol voor de gelijkmaker en dat lukte ook bijna ware het niet dat keeper Aron van de Berg een mooie vrije trap even zo mooi uit zijn doel ranselde. Het eindsignaal liet daarna niet lang op zich wachten en kon AURORA opgelucht adem halen. Na drie nederlagen op rij eindelijk weer eens een overwinning.

Wedstrijdfoto's klik hier.

Scoreverloop:
2.) 0-1
33.) 1-1 Milton van Dam
83.) 2-1 Bas van der Hoeven

Opstelling AURORA:
Aron van de Berg, Lucas van Leeuwen, Bas van der Hoeven, Chris van der Lingen, Roel Oudshoorn, Ferdi Vermeulen (80. Frank van Rossem), Dennis Nederhof, Milton van Dam (86. Pepijn van der Poel), Bas de Bruin, Sander de Bruin, Koen Huisman.