Afdrukken

Verslag AURORA 1 - DE DREEF 1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

b200aAURORA 1 - DE DREEF 1 2-2
Donderdag 10 mei 2018

AURORA had het vanmiddag moeilijk tegen de balvaardige spelers van DE DREEF. De eerste helft hadden de gasten uit Utrecht de wind in de rug en profiteerde daar al snel van.

Bij een aanval van AURORA verspeelde Bas de Bruin de bal en de linksback van DE DREEF trapte de bal vervolgens vanaf zo'n 25 tot 30 meter naar een medespeler die daarna de bal in de kruising kon schieten. Een snelle domper voor AURORA dat vanmiddag iets anders wilde laten zien. De snelle omschakeling was een gevaarlijke wapen van dit DE DREEF die kort na dit doelpunt de 2-0 leek te scoren. Waar Joris Verkerk de bal net naast het doel schoot schakelde DE DREEF direct om en kwam het gevaarlijk voor het doel van Aron van de Berg die in een uiterste poging de bal nog net kon wegwerken. Ferdi Vermeulen drong diep door de achterste linie van DE DREEF maar zag op het laatste moment zijn schot tot corner verwerkt worden. Bij een slordig moment tijdens het uitverdedigen van AURORA verloor het de bal dat weer een gevaarlijke situatie voor het doel van AURORA opleverde. Keeper Aron van de Berg moest daarna nog tweemaal in actie komen om doelpunten te voorkomen en deed dat naar behoren. Tegen het einde van de eerste helft ging Roel Oudshoorn goed door tot aan de achterlijn. Er volgde een scrimmage voor het doel van DE DREEF maar de AURORA spelers kregen de bal niet in het doel en werd er gerust met een 0-1 achterstand.

Ongewijzigd trad AURORA aan bij de tweede helft. Nu had AURORA het windvoordeel. Beginfase van de tweede helft kregen zowel AURORA als DE DREEF kansen. Ferdi Vermeulen schot met gevoel de bal rakelings over de lat en DE DREEF verzuimde daarna de score naar 0-2 te brengen. Voor een bijna leeg doel werd de bal hoog over het doel van Aron van de Berg geschoten. Nadat Tom de Bruin de bal hoog over de ballenvanger had geschoten werd een paar minuten later de gelijkmaker binnen geschoten. Lucas van Leeuwen schoot van rand strafschopgebied hard op het doel waar de keeper de bal nog tegen kon houden maar de terugspringende bal door Dennis Nederhof binnen geschoten zag worden. Nu was het AURORA dat DE DREEF onder druk zette. Dit leidde tot balverlies waarna Sander de Bruin instelling werd gebracht die vervolgens de bal op het lichaam van de keeper schoot om daarna de rebound in het doel te schieten. AURORA leek DE DREEF in de tang te hebben maar kreeg bij een overtreding van Joris Verkerk in het strafschopgebied een strafschop tegen. Keeper Aron van de Berg zat er met de vuisten bij maar kon niet voorkomen dat de bal in het doel verdween. Ondanks deze tegenslag ging AURORA opzoek naar de winnende treffer. Bas van der Hoeven kopte de bal in de handen van de keeper en Tom de Bruin krulde een schot net naast het doel. Ferdi Vermeulen ontsnapte aan zijn verdediger maar zag zijn inzet gestopt worden door de Utrechtse keeper. Een verrassend schot van Sander de Bruin van ongeveer 35 meter verdween tot opluchting van DE DREEF spelers net naast het doel. Zo bleef de stand ongewijzigd. DE DREEF kreeg nog twee beste kansen waaraan buitenspel vooraf ging maar de scheidsrechter dit niet wilde zien. Gelukkig liep dit voor AURORA goed af en floot de scheidsrechter voor het einde.

Klik hier voor wedstrijdfoto's.

Scoreverloop:
6.) 0-1
64.) 1-1 Dennis Nederhof
69.) 2-1 Sander de Bruin
73.) 2-2 penalty

Opstelling AURORA:
|Aron van de Berg, Joris Verkerk, Bas van der Hoeven, Chris van der Linden, Roel Oudshoorn,Tom de Bruin, Dennis Nederhof, Lucas van Leeuwen, Bas de Bruin, Sander de Bruin, Ferdi Vermeulen (83. Jauke Cohen).