Verslag AURORA 1 - RIVIERWIJKERS 1

b200AURORA 1 - RIVIERWIJKERS 1 2-2
zondag 13 mei 2018

Gezien de stand op de ranglijst zou AURORA op papier een gemakkelijke middag krijgen. Dat werd het niet, AURORA moest knokken voor een goed resultaat. De beginfase was rustig en omdat het spel zich op het middenveld afspeelde hadden de keepers weinig te doen.

Dat veranderde toen RIVIERWIJKERS de 0-1 uit een corner binnen kopte. Enkele minuten na dit doelpunt kwam AURORA op gelijke hoogte door Jauke Cohen die met een fraaie kopbal de Utrechtse keeper kansloos liet. Direct daarna moest keeper Aron van de Berg "aan de bak" want gehinderd op de doellijn wist hij tot twee keer toe venijnige schoten uit zijn doel te houden en een zekere achterstand te voor komen. Na ruim een half uur spelen kwam AURORA toch weer op achterstand. AURORA kreeg de bal niet weg uit de verdediging waarna een schot door een eigen speler achter Aron van de Berg belandde.
Deze stand werd ook de ruststand.
Het weer werd er niet beter op maar AURORA startte fel . Koen Huisman werd in het strafschopgebied door twee verdedigers van de bal gelopen waardoor iedereen van AURORA dacht aan een strafschop. Echter de scheidsrechter hand dit niet waargenomen en liet doorspelen. RIVIERWIJKERS bleef ook gevaarlijk en wilde de punten graag mee naar Utrecht nemen om de nacompetitie te kunnen ontlopen. Joris Verkerk was met een afstandschot dicht bij de gelijkmaker maar de keeper wist zijn inzet buiten zijn doel te slaan. Dat deed Aron van de Berg ook aan de andere zijde waar hij tot het uiterste moest gaan om een grotere achterstand te voorkomen. RIVIERWIJKERS had de wedstrijd met nog een kwartier op de klok in het slot moeten gooien maar de vrijstaande spits schoot de bal over het lege doel van AURORA. Vijf minuten voor tijd kopte Bas van der Hoeven de gelijkmaker tegen de touwen en gaf dit bij AURORA het gevoel toch nog de winst naar zich toe te kunnen trekken. Invaller Ronald van der Tol kreeg die kans maar zijn schot ging naast het doel van RIVIERWIJKERS. De stand veranderde daarna niet meer en werden de wedstrijdpunten gedeeld.

Kijk hier voor wedstrijdfoto's.

Scoreverloop:
22.) 0-1
29.) 1-1 Jauke Cohen
30.) 1-2 e.d.
85.) 2-2 Bas van der Hoeven

Opstelling AURORA:
Aron van de Berg, Roel Oudshoorn, Bas van der Hoeven, Chris van der Lingen, Joris Verkerk, Ferdi Vermeulen (67. Milton van Dam), Dennis Nederhof (80. Ronald van der Tol), Bas de Bruin, Jauke Cohen, Sander de Bruin, Koen Huisman.