Afdrukken

AURORA 3 naar BEKERFINALE

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

kampioenskoorts 2SPORTING MARTINUS 3 - AURORA 3  1-5
Woensdag 16 mei '18


De TGV dendert door. Volgende halte op weg naar eindstation Uithoorn (finale): Amstelveen. Het Rijk der Rijken, als we de grensrechter van de tegenstander mochten geloven! Op de avond van de Europa League finale speelt Aurora 3 de halve finale tegen Sporting Martiniks.

Heerlijk een ritje van 2,25 uur. Althans voor Hugoal vanuit Almelo, een vliegtuig was geen overbodige luxe geweest. Helaas kwam hij met zijn baard niet door de douane. Toch maar de Golf gestart en een Maccie gepakt onder het mom van een goede basis leggen. Voor de rest van het team gelukkig maar 3 kwartier kachelen.
Bij aankomst op het sportpark was de C1 van Sporting Martiniks al druk in de weer met allerlei hoogbegaafde oefeningen. Een aantal kwamen nog aan op de fiets want die hadden net het verkeersexamen gehad. Op zoek naar onze tegenstander bleek bovengenoemd jeugdelftal de volgende te nemen horde richting die cup met de grote oren.
We kregen een warm welkom van onze tegenstander gezien de thermostaat in de kantine op standje sambal stond.
Wat ons blij en trots maakte was het aantal supporters die toch de oversteek naar Amstelveen gewaagd hadden, dank hiervoor!!
Na wat klachten over het omkleden in het ballenhok kregen we toch een grotere kleedkamer toegewezen. Enkel het bubbelbad ontbrak hier nog. Soundsystem aan, omkleden en gaan!
De wedstrijd werd geleid door de uitstekend fluitende KNVB-scheidsrechter R. Floor. Enige minpunt was dat wij niet op de hoogte waren gebracht van de regel dat de straftijd bij een gele kaart voor de thuisploeg de helft bedraagt van de straftijd voor de uitspelende ploeg. Manager en tevens begeleider G. Vernooij was hier zo van in de war dat hij de scheidsrechter vroeg of van Bemmel terug in het veld mocht na zijn gele kaart terwijl deze al vrolijk 2 minuten weer meedeed maar daarover later meer.
Enfin, er werd afgetrapt het moest in de eerste twee helften gaan gebeuren omdat de tegenstander het fenomeen derde helft niet kende “wat is er leuk aan AAtjes drinken na de wedstrijd”. Wederom had onze capitano gekozen voor een extra handicap deze wedstrijd, anders werd het weer een te makkelijke avond aldus JvB4. Het zonnetje tegen moest er voor zorgen dat we nog enigszins tegenstand hadden. Vooral Kinky Willy had hier moeite mee. Hij liep de hele eerste helft met zijn hand als zonneklep voor zijn ogen. Hierdoor zag hij echter zijn tegenstander ook niet meer.
De bal rolde en er was afgetrapt, na vijf minuten spelen kwamen we erachter dat die “jochies” toch wel snel waren en er moest hier en daar een slimme overtreding gemaakt worden zoals dat dan genoemd wordt. Na ongeveer 15 minuten spelen was er na een lange bal op de spits van Martiniks geen houden meer aan dus moest van Bemmel ingrijpen met als gevolg een terechte gele kaart, hij kon even lekker gaan uitrusten op de bank. De gele kaart werkte echter als een rode lap voor sloperij Molenaar BV, met 10 man op het veld kreeg Glenn twee goede kansen maar helaas werden die niet benut. Nog geen minuut na de rentree van JvB4 was het Glenn die na een mooie actie vernietigend uithaalde 0-1 Sv Aurora.
Even daarna speelden de Werkhovenaren zowaar met 12 man, aangezien de rechtsback de geheel vrijstaande sloperij Molenaar in het vizier kreeg en deze bediende van een loepzuivere assist. De back van Sporting knipoogde even naar Kinky, liet zn Jobmaker shirt zien onder zijn wedstrijdshirt en Wilbert zag dat alles weer glad was. 0-2 op het scorebord.
De 0-3 volgde al snel na een afvallende bal uit een corner die voor de voeten viel van Hugoal slechter kon niet voor de tegenstander, hij haalde vernietigend uit de keeper had het nakijken.
Bij de comfortabele 0-3 voorsprong begon de irritatie te groeien bij de tegenstander en ze werden steeds vervelender na wat duw en trek werk tussen de spits van Martiniks en Beemer, liet de spits zich opzichtig vallen en was het vroeg rust voor RB8, echter kreeg de spits zodanig spijt dat hij besloot om de eerste de beste bal terug te spelen in Glenn zijn voeten waarna hij er simpel 0-4 van kon maken.
De frustratie was nu dusdanig hoog dat de een middenvelder van Martiniks zich niet meer kon inhouden en Glenn en flinke douw gaf waarna hij ook vroeg aan de rust kon beginnen. Enkele minuten later klonk het rustsignaal. Na deze zinderende eerste helft was iedereen wel toe aan de thee, maar hoe kon het ook anders er was ranja!
Manager en tevens begeleider dhr. G. Vernooij spioneerde in de rust even bij de tegenstander onder het lossen van wat urine. Uit dit korte onderzoek kwam naar voren dat zij onze backs aan wilden laten spelen om vervolgens druk te zetten. Dat druk zetten werd ook daadwerkelijk gedaan, ware het niet dat het alleen de 1,10 m lange linksbuiten was die voor die gelegenheid even (letterlijk) bij Boom Boom Boydjoo uit zijn broekzak was gekropen. Veel blaffen weinig bijten dus.
Er werd ook in de rust vernomen dat “Aurora” heel niet kan voetballen. Leek ons sterk aangezien ze 0 kansen gehad hadden en 4x mochten aftrappen.
Na 3x warmgelopen te hebben in de eerste helft (liesblessure opgelopen tijdens het poetsen van de velgen van de BMW van paps) mocht de nummer 9 de 2e helft invallen. Dit moet wel een talent zijn! Wij hebben echter niks meer van hem vernomen in de 2e helft.
De laatste 20 minuten zijn aangebroken! Volgens de grensrechter, tevens baas en eigenaar van een heel erg groot bedrijf (waarschijnlijk ZZP’er), zouden de jonge jochies de mannen van tegen de 100 wel even conditioneel overlopen. Molenaar dacht daar echter anders over: 5-0!
De trainer en leider van het eerste zagen het aan vanaf de zijlijn en keken goedkeurend toe. Na wat overleg tussen beiden heren besloot Henne de stoute schoenen aan te trekken en hij belde Wijbe op met het verzoek om het derde met het eerste te wisselen komend seizoen.
Toen de wisselspelers van Aurora ook nog een kans kregen om de laatste 15 minuten mee te spelen en stonden te trappelen langs de lijn, besloot de scheids deze schaarse speeltijd nog wat te verminderen door eerst de kleur van de sokken te laten omwisselen
De rode TGV minderde vaart, kinky deed een zidaantje, striker (die erin was gekomen voor Glenn) zat al met zijn hoofd bij de la Chouff, Kiptain legde een hoge bal dood tussen drie man en omspeelde ze alle drie miraculeus en schrok toen wakker in zijn bed weer niet gelukt, oftewel de teugels vierden: kortom 1-5. Alsof je snoept geeft aan een kind.
Daarnaast nog een klein verzoek in verband met het overlijden van de schoenen van Marinus (zie foto) wordt een kleine donatie op prijs gesteld!

Het derde hoopt jullie allen te zien in Uithoorn tijdens de finale, meer info volgt hier nog over!

kampioenskoorts 2schoenen