Afdrukken

Verslag FC DE BILT JO9-9M - AURORA JO9-3M

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

DeBilt3 200Verslag De Bilt JO9-9M - Aurora JO9-3M
Zaterdag 19 mei '18 

Zaterdagochend 19 mei vertrokken onze meiden al in alle vroegte richting de Bilt. Om 08:30 uur stond de wedstrijd tegen De Bilt JO9-9M op het programma.

Een maand eerder hadden de meiden van Aurora ook al op het kunstgras van De Bilt gespeeld en toen in een enerverende wedstrijd gewonnen van de Bilt JO9-8M. Iedereen hoopte op een soortgelijke wedstrijd. Het veld werd uitgezet en de doeltjes op hun plaats gemanoeuvreerd zodat er klokslag 08:30 uur afgetrapt kon worden.  

Ondanks dat de meiden van de Bilt (die deze ochtend in de groene hesjes speelden) over het algemeen een kop kleiner waren dan onze meiden uit Werkhoven, was dat aan het krachtsverschil niet af te zien. De ploegjes waren goed aan elkaar gewaagd en het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Keepster van de eerste helft Alicia had weinig te doen, maar moest na 10 minuten wel opeens aan de bak. Vieve wilde een bal aannemen in het eigen strafschopgebied, maar gebruikte daarvoor in een reflex haar handen, waardoor de bal resoluut op de stip ging. Deze buitenkans werd gretig verzilverd door de thuisploeg. Alicia zag de bal in het zijnet achter haar verdwijnen en onze meiden stonden 1-0 achter.  

Maar iedereen die onze meiden van de JO9-3M een beetje volgt, weet dat deze ploeg zich niet snel uit het veld laat slaan. Na vijf minuten was het Resa die de stand al weer rechttrok (1-1). Onze meiden bleven goed voetballen en Fenne wist via een corner de bal in de touwen te knallen: 1-2 voor Aurora. Met deze stand gingen we de rust in en genoten de meiden van de meegebrachte vitamine-boost. Met de druiven en verse appelstukjes achter de kiezen betraden onze meiden vol goede moed het veld voor de tweede helft. Aurora creĆ«erde veel kansen, maar het laatste zetje de goede kant op bleef lang uit. De Bilt wist goed te profiteren van het uitblijven van de Aurora goals en zorgde voor de 2-2. Gezien het spelbeeld geeneens een heel onverdiende tussenstand. De ploegjes waren goed aan elkaar gewaagd deze ochtend. Aurora was echter niet van plan deze ochtend de punten te delen en zette nog eens goed aan. Via een schot in de lange hoek zorgde Vieve met een binnenkant-paal-goal voor de 2-3. Onze meiden kwamen hiermee echt op stoom en via een onvervalste hattrick van Tessa, waarvan haar tweede goal van absolute schoonheid was (een voorzet van Alicia werd direct uit de stuit in de bovenhoek geknald), liepen de meiden uit naar een 3-5 overwinning.  

De penalties werden met de winst op zak ontspannen genomen en afsluitend konden de meiden de 'overwinnings-slinger' naar de meegereisde supporters maken. Wederom een uitstekende overwinning van onze meiden op De Bilt. Volgende week gaan we ons opmaken voor de laatste wedstrijd van het seizoen en ontvangen we IJsselmeervogels op onze eigen velden in Werkhoven. We hopen ook dan weer veel enthousiaste supporters langs de lijn te mogen begroeten. Tot dan!  

Een trotse JO9-3M supporter. 

DeBilt1

DeBilt2

DeBilt3

DeBilt4

7AfE96cAHIQ