Verslag VSC 1 - AURORA 1

b200VSC 1 - AURORA 1 0-9
Zondag 20 mei 2018

De laatste uitwedstrijd van dit seizoen stond voor AURORA op het programma tegen het al gedegradeerde VSC uit Utrecht. Bij AURORA ontbraken enkele basisspelers waardoor trainer Henne Florie enkele jeugdspelers had toegevoegd aan zijn selectie.

De jongste speler (16 jaar) zou vanmiddag zijn debuut maken en ook gaan scoren.
AURORA begon goed aan de wedstrijd en had al zeker na 2 minuten spelen al op voorsprong kunnen staan maar Koen Huisman kon zijn kans net niet verzilveren. Kort daarna wist de geheel vrijstaande Sander de Bruin een voorzet van Jauke Cohen in het doel te schieten wat AURORA vleugels gaf. AURORA bleef aanvallen en de combinaties waren van prima kwaliteit. VSC kwam niet onder de druk uit en moest na 20 minuten een 0-2 incasseren nadat Tom de Bruin een corner van Sander de Bruin snoeihard in het doel had gekopt. Koen Huisman was dichtbij weer een doelpunt voor AURORA maar zijn schoten werden tot twee keer toe geblokt door de Utrechtse keeper. De thuisploeg probeerde zo af en toe gevaarlijk te worden maar tot echte kansen kwam het niet in de eerste helft. Nadat Milton van Dam de bal kort naast de paal had geschoten kreeg AURORA opnieuw kansen. Tot drie keer toe werd erop het Utrechtse doel gevuurd tot dat Tom de Bruin met zijn schot het juiste gaatje vond in het Utrechtse doel. Met deze stand werd er gerust.

Na rust kwamen er mooie momenten voor AURORA qua doelpunten. Sander de Bruin nam een vrije trap in de buurt van de cornervlag nadat Bas de Bruin onderuit was gelopen. Waar iedereen in een voorzet geloofd, inclusief de keeper, schoot Sander de bal met veel effect bij de eerste paal in het doel. Het volgende doelpunt liet niet lang op zich wachten nadat Milton van Dam de bal kon onderscheppen om vervolgens Joris Verkerk in stelling te brengen. Joris bedacht zih geen moment en met een handige trap tegen de bal viel de bal met een boog over de keeper in het doel. Een prachtig doelpunt waarvan iedereen stond te genieten. Bij een tegen aanval van VSC verdween het schot in het zijnet. Opnieuw was er daarna weer een prachtig moment voor Joris Verkerk. Doelpunten maken doet hij niet vaak maar als hij ze maakt zijn ze van grote klasse. Zo ook de 0-6 die hij van ongeveer 25 meter binnen wist te schieten. De bal vloog als een granaat tegen de onderkant van de lat in het doel. En of dat nog niet genoeg was deed Sander de Bruin dat daarna even dunnetjes over. Hij nam een voorzet vanaf 20 meter van het doel direct op zijn schoen en deze verdween hard in het dak van het doel. Milton van Dam liet ook van zich spreken door met de bal aan de voet enkele verdedigers te passeren om vervolgens de keeper met een laag schot te verrassen. Waar was VSC dan, zo zou je denken. het bleef meevoetballen en dwong tot twee keer toe keeper Aron van Berg reddingen te verrichten om een tegen doelpunt te voorkomen.
In de 75 minuut bracht trainer Henne Florie naast Ronald van de Tol debutant Daen van Dijk binnen het veld hierdoor stond er ineens een erg jeugdig AURORA team binnen de lijnen. De 16 jarige Daen kreeg direct een mogelijkheid maar zag zijn inzet gestopt worden. Een doelpunt van Jauke Cohen werd wegens buitenspel afgekeurd. VSC kreeg in de eindfase nog een krije trap net buiten het strafschopgebied maar deze werd naast geschoten. Debutant Daen van Dijk bekroonde zijn debuut met een fraai doelpunt . Na eerst een verdediger te hebben afgeschut stuurde hij met een mooie beweging de keeper het bos in om vervolgens de bal in het doel te schieten.
Met deze overwinning is AURORA naar de 6 plaats op de ranglijst gekomen. Deze positie geeft geen recht op deelname aan de nacompetitie zodat volgende week de laatste thuiswedstrijd tegen SCHALKWIJK om "des keizers baard" gespeeld kan worden.

Wedstrijdfoto's klik hier

Scoreverloop:
7.) 0-1 Sander de Bruin
20.) 0-2 Tom de Bruin
42.) 0-3 Tom de Bruin
48.) 0-4 Sander de Bruin
57.) 0-5 Joris Verkerk
61.) 0-6 Joris Verkerk
63.) 0-7 Sander de Bruin
65.) 0-8 Milton van Dam
88.) 0-9 Daen van Dijk

Opstelling AURORA:
Aron van de Berg, Matthijs Pronk (75. Ronald van der Tol, Tom de Bruin, Chris van der Lingen, Joris Verkerk, Roel Oudshoorn, Milton van Dam, Jauke Cohen, Bas de Bruin, Sander de Bruin, Koen Huisman (75. Daen van Dijk).