Verslag AURORA 2 - AURORA JO19-1

Ruststand                                            0- 1
64e Jauke  2e helft  51e Max, 69e Lennard
Eindstand 01 - 3

AANSTORMENDE JEUGD TALENTEN WINNEN VAN TWEEDE VAN AURORA:

In plaats van een reguliere training op de dinsdag van het tweede en de JO19, was het idee van trainer-coach Egbert, om een wedstrijd tegen elkaar te spelen. Dit mede vanwege het feit dat de JO19 al bijna 4 weken geen competitiewedstrijd gespeeld had, omdat een aantal teams zich hebben teruggetrokken uit hun  competitie. Omdat zaterdag de laatste wedstrijd voor de mannuh van de JO19 op het programma staat tegen Hoogland, was dit het idee van Egbert om weer wat ritme te kunnen op doen. Bij winst en/of een gelijkspel is de JO19 dan toch nog tweede geworden wat een keurig resultaat mag zijn.
Dat de JO19 vanavond ritme op heeft gedaan hebben de mannen van het tweede geweten! Even na 20.00 uur floot Egbert voor het begin van de wedstrijd, de JO19 die aangevuld was met twee spelers van de JO17, Zeb en Niel, werden gelijk teruggedrongen op hun eigen helft. Het tweede kwam direct fel uit de startblokken en wilde direct afstand nemen en laten merken dat er vanavond geen kadootjes werden uitgedeeld. Onze mannuh waren vooral in die begin fase bezig met lijfsbehoud en waren aan het aftasten waar eventueel onze kansen lagen. Ook het veel hogere tempo zorgde ervoor dat we ons echt even moesten aanpassen. Gelukkig was goalie Tom al gewend aan de krachtpatsers van de senioren, want hij keept al regelmatig mee met hen en staat zelfs met het derde in de finale van de districtsbeker. De enkele schoten die hij dan ook te verwerken kreeg wist hij koelbloedig als een volleerde senior onschadelijk te maken. Gaande weg de eerste helft kreeg de JO19 wat meer grip op de tegenstander en af en toe wisten zij wat plaagstootjes uit te delen. Maar de solide defensie van het tweede gaf nog geen krimp en wist het gevaar te keren. Totdat ze na ruim een kwartier kennis maakte met de snelheid, van de gelukkig weer herstelde Noud. Noud werd gelanceerd op links en wist op snelheid de laatste linie van het tweede te passeren en zijn snoeiharde schot was onhoudbaar voor Jan en zo stonden wij plotseling ietwat tegen de verhouding in met 0-1 voor.
Dit was tegen het zere been van iedereen en alles van het tweede en zij voerde direct de druk op om de nare smaak van deze achterstand weg te spoelen. Maar wat ze ook probeerden, het team van onze mannuh stond vanavond als een huis en als er al een speler doorheen kwam stond Tom daar als een vorst in de goal en hield alles tegen. Tot aan de rust was het een enerverende strijd waarin de JO19 met een 0-1 stand aan de rust begon.

In de rust werden beide teams weer op scherp gezet, alleen was dat dit keer vanavond bij de JO19 niet nodig. Deze mannen wilde hun huid tegen de hoogste prijs verkopen en alles uit de kast halen om niet tegen hun oudere clubgenoten ten onder te gaan. Gesteund door de 0-1 voorsprong begon de JO19 dan ook brutaal aan de tweede helft en probeerde zowaar het tweede onder druk te zetten. Dit geweld hadden ze bij het tweede kennelijk niet verwacht, want geen moment kwamen zij echt in hun spel. De aanvallen smoorde vaak in de voorste linie, waardoor ze geen echt uitgespeelde kansen kregen. De JO19 had niets te verliezen en probeerde waar het kon druk te zetten en te hopen op een counter. Binnen een kwartier in de tweede helft, glipte max weg bij zijn bewaker en kon de 16 meter binnen gaan. Jan kwam uit en Max probeerde in een alles of niets poging de bal over jan heen te krullen. Dat lukte en via de binnenkant van de paal stond het plotseling 0-2 voor de JO19, wat een ongekende weelde!. Deze dreun zorgde voor nog meer energie bij het tweede, en weer werd een tandje bij geschroefd. De JO19 stond met de rug tegen de muur, maar de absolute scherpte ontbrak het vanavond bij het tweede en de spitsen, maar ook Tom wist met fabelachtige katachtige reflexen zijn doel schoon te houden. Halverwege de tweede helft kreeg het tweede een vrije trap een meter of 30 van ons doel. Deze goed ingestudeerde vrije trap werd schitterend ingeschoten door Jouke bij de tweede paal. Jouke was ontsnapt aan zijn directe bewaker en kon ongehinderd Tom passeren. Zo was de aansluitingstreffer een feit en was de wedstrijd weer geheel open, 1-2.
In de laatste fase kreeg het tweede kans op kans diverse corners en nog een aantal vrije trappen, steeds buiten onze 16 meter, maar tot scoren kwamen zij niet. Uit een corner in de eindfase wist Lennard uit een scrimmage voor het doel van Jan de 1-3 binnen te tikken om zo de marge weer op twee doelpunten te zetten. Na dit bevrijdende doelpunt was de geest wel uit de fles bij de moegestreden JO19-ers. De boys van het tweede perste er nog een laatste eindsprint uit maar tegen dit JO19 team was vanavond geen eer te behalen en zo floot scheids Egbert voor het einde en vierden onze mannuh een feest alsof ze zojuist kampioen waren geworden.
Dit was een geweldige ervaring en sportieve pot en wellicht zeker weer voor herhaling vatbaar, al was het maar om het tweede revanche te gunnen! Met deze instelling moet de tweede plaats zaterdag veilig gesteld worden.

Gefeliciteerd mannen!!