Afdrukken

KAMPIOENSWEDSTRIJD AURORA 4!

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

33063467 1743105899098688 4514404124409724928 oIn de luwte van de mooie prestaties van het derde elftal zijn ook de mannen van Aurora 4 aan een opvallend seizoen bezig. Het vierde bivakkeert al geruime tijd in de 7e klasse reserve, oftewel de kelderklasse der kelderklassen.

Door een gedeeltelijke samensmelting met het derde van vorig seizoen kon coach Jan Willem over een brede selectie van liefst 30 spelers beschikken, dit is inclusief uber veteraan (69) Gerard Veldhuizen die jaarlijks 5 maanden overwinterd (ja in Spanje duren winters kennelijk geen 3 maanden…), hij staat ook nog steeds op de Excel sheet. Dit betekent voor Jan Willem zowel een luxe als een probleem elke week weer. Regelmatig worden dit seizoen spelers gevraagd wel te komen naar de wedstrijd maar de tas maar thuis te laten. Overigens bestaat de WhatsApp groep uit 49 man/vrouw, dus we hebben een aantal trouwe volgers van het wel en wee van het vierde.
De laatste jaren eindigden de 35plussers van onze vereniging steevast in het overdreven belangrijk gemaakte linker rijtje. Na de eerste twee wedstrijden leek een soortgelijke prestatie al erg ambitieus, slechts één punt kon er worden bijgeschreven. Tegen ’t Goy, de nummer drie van de huidige stand werd met 4-0 verloren en naar nu blijkt onze grootste concurrent MSV ’19 uit Montfoort nam een punt mee uit Werkhoven.
De eerste overwinning werd behaald in de derde wedstrijd bij FC De Bilt (nu stijf nummer laatst), we wonnen met klinkende cijfers, 2-3. Deze winst op 6 oktober was het begin van een lange reeks van overwinningen, liefst 15 in totaal. Een periode die werd gekenmerkt door stabiliteit, niet best voetballen maar wel alles winnen. We werden ook vrienden met de grootste vrienden van MSV, de jongens van PVCV. Alles liep gewoon lekker onze spitsen pakten hun doelpuntjes, de verdediging gaf maar weinig weg en de middenvelders bleven lekker heen en weer rennen. Eind maart stonden we dan ook op een mooie eerste plaats, met drie punten voorsprong op onze grootste concurrent MSV. Vanaf dat moment begint het toch bij een aantal echt te kriebelen en er over het maximaal haalbare gefluisterd, er wordt minder vaak omwille van drogredenen afgezegd, leeskringen op school krijgen een andere invulling, trainingen worden intensiever dan wedstrijden en in de kantine komen we na de training regelmatig tafels, stoelen en kannen te kort.
Zoals al gememoreerd ligt de gemiddelde leeftijd van het team ruim boven de 35, de veteranennorm van de KNVB. Een aantal van onze tegenstanders zitten ongeveer op de helft van deze norm waardoor er vaak interessante tegenstellingen ontstaan. Zo hebben wij bijvoorbeeld een spits die steeds minder sprintjes per wedstrijd trekt (als daar een norm voor is wordt het echt confronterend), de spitsen van de tegenstanders blijven de hele wedstrijd door sprinten, echter vaak zeer ineffectief. Bij MSV, onze tegenstander van 8 april is het wel anders. Jongen gasten die een aardig balletje kunnen trappen. We verloren kansloos met 2-0, waardoor we qua punten gelijkkwamen. Ons doelsaldo was nog wel met een verschil van +6 in ons voordeel.
Bij MSV gingen na deze overwinning op het vierde alle remmen los, de volgende wedstrijden wonnen ze met 3-0 en liefst 9-0 om 14-2. Het vierde viel weer terug in de bekende stabiliteit met overwinningen van 4-1 (tegen ’t Goy!), 3-2 en nog eens 4-1. Eigenlijk keurig natuurlijk, maar de eerste plaats was aardig uit zicht. Realiteitszin en berusting op de app, de aanvoerder plande dan toch maar zijn vakantie…. Met enige tegenzin, er zijn een aantal onder ons nog nooit kampioen geworden, begonnen we ons neer te leggen met een status als ‘best of rest’, lang niet gek ook niet op ons niveau.
Tot zondag 13 mei, de dag dat er eigenlijk om 16.45 uur (wie verzint dit, gelukkig uitgesteld) gevoetbald moest worden in Utrecht tegen Voorwaarts, de dag dat we hulp kregen uit een even onverwachte als mythische hoek. De Griekse God Hercules, de mythe is dat hij bij geboorte direct twee slangen wist te verslaan, bood ons de helpende hand. Het zevende elftal van Hercules hield MSV op 1-1. De WhatsApp groep ontplofte, de kansen waren gekeerd, 3 keer winnen en het feest kon beginnen.
De jonge honden van Voorwaarts waren ons eerste ‘slachtoffer’. Op een warme avond profiteerde we optimaal van een gewonnen tos. De keeper greep met de zon in zijn gezicht in de eerste tien minuten twee keer mis, eerst op een verdwaalde voorzet van Sebastiaan ‘Dinov’ Koster en later op prima kopbal van Stephan ‘El Butre’ de Gier die de kruising invloog. Na een hoop gezwoeg en gedoe werd het uit het uiteindelijk 1-4, we stonden weer eerste! Het gerucht gaat dat die dag erna er een poging is gewaagd een verzekeraar op te lichten om een reeds geboekte reis uit te stellen.
Afgelopen zondag betraden we samen met onze nieuwe vrienden van Hercules de Werkhovense toendra. Voor een aantal MSV spelers reden om voor de derde keer een wedstrijd van ons vierde te aanschouwen, ze waren er tegen PVCV en Voorwaarts ook al, hondstrouwe supporters zijn het eigenlijk. Groot was hun hoop dat wij dit keer de slang waren en zij niet voor niets een zanger, een schaal en kampioensbadjassen voor hun al geplande kampioensfeest hadden geregeld. Het werd uiteraard een moeilijke wedstrijd, het stond lange tijd maar 2-0. Na een paar goede wissels van Jan Willem liepen de bijna helden van 4 snel uit naar 5-0 en waren de punten weer in de tas.
Zondag is het slotakkoord! Nu maar hopen dat MSV vrijdag gewoon wint en dat Aurora 4 zondag een echte kampioenswedstrijd mag spelen. Plaats van handelen is Houten, waar we waarschijnlijk op veld 15 (zoals dat hoort in de kelderklasse der kelderklassen) om half 11 tegen het plaatselijke zevende elftal om te punten wordt gestreden. Na zes jaren in de middenmoot van het linkerrijtje kan het weer gaan gebeuren. We regelen geen zanger, er kan in ons team vast wel iemand een liedje zingen, een schaal noemen wij een ‘blet vet’ en voor badjassen wordt het komend weekend toch veel te warm.

Tot zondag!

33063467 1743105899098688 4514404124409724928 o