Afdrukken

Verslag AURORA JO9-3M - IJSSELMEERVOGELS JO9-6M

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

IJvogels 2 200Verslag Aurora JO9-3M - IJsselmeervogels JO9-6M

Deze zaterdag 26 mei 2018 stond het slotakkoord tegen IJsselmeervogels JO9-6M op het programma. 
Gezien de grootte van de clubs in de regio een soort FC Utrecht tegen Manchester City. Drie weken terug speelde onze meiden van de JO9-3M ook al tegen Ijsselmeervogels, en kregen toen een 8-1 nederlaag te verwerken. Het was de vraag of onze meiden zich in deze slotwedstrijd van het seizoen nog 1 keer op konden laden om 40 minuten alles te geven en met een goed resultaat het seizoen af te sluiten. In vergelijking tot drie weken terug speelden er nog maar 3 meiden uit datzelfde team in hun huidige basisopstelling. Dat bood deze ochtend in ieder geval perspectief voor Aurora.  

 

De zon scheen al fel toen onze meiden om 08:45 uur klaar stonden voor de aftrap. Scheidsrechter Britt blies voor de aanvang van de wedstrijd en de bal ging rollen. Deze week was de volledige selectie van de JO9-3M aanwezig en speelden we met 4 wissels. Gezien het warme weer geen overbodige luxe. De meiden hadden vooraf de opdracht gekregen om 1: goed over te spelen, 2: het de tegenstander snel moeilijk te maken en 3: er de hele wedstrijd voor te blijven gaan. De meiden van de JO9-3M hadden er duidelijk zin in en speelden sterk. Met goals van Resa en twee keer Tessa gingen we met 3-0 naar de eerste time-out om even te drinken. Na de drinkpauze volgden mooie aanvallen, goede voorzetten en Fien pikte ook haar goaltje mee. Goalie Fenne had weinig te doen de eerste helft. Zo stoomde de Aurora meiden door naar een 6-0 ruststand.   

Na het innemen van de vertrouwde fruit-vitamine in de rust was er maar een opdracht voor de tweede helft. Op eenzelfde manier blijven doorstomen. En dat was niet aan dovemansoren gericht. Ijsselmeervogels zette nog wel een keer aan na rust en wist op een 6-1 te komen, maar de JO9-3M wankelde deze ochtend geen moment. Met goals van Fenne, Alicia en Tessa liepen we verder uit naar 11-1!! Met nog vijf minuten te spelen gooide de leider van IJsselmeervogels de handdoek in de ring. Met nog vijf minuten op de klok een beetje een abrupt einde aan deze wedstrijd. Hoewel het overwicht van Aurora deze ochtend groot was, kwam er helaas voortijdig een einde aan deze laatste wedstrijd van dit seizoen. Gelukkig wilden de bezoekers nog wel de penalty reeks nemen en konden de meiden enkele fraaie schoten het net in laten krullen.  

Aan het einde van de wedstrijd waren er helaas nog maar 3 spelertjes van IJsselmeervogels over op het veld om de handen mee te schudden voor het spelen van deze wedstrijd. Laten we hopen dat tijdens de lange terugreis naar Bunschoten-Spakenburg het besef ook bij IJsselmeervogels nog is doorgedrongen dat er deze ochtend geen FC Utrecht tegen Manchester City werd gespeeld. Geen Champions League. Gewoon gezellig meidenvoetbal op de zaterdagochtend op (over het algemeen inderdaad veel te) vroege aanvangstijden. Enfin, wat de boeken in zal gaan deze ochtend is de uitstekende 11-1 overwinning van onze JO9-3M op IJsselmeervogels. Vol trots konden onze meiden nog een keer de overwinnings-slinger doen naar de enthousiaste supporters langs de lijn. Omdat het de laatste wedstrijd van het seizoen was werd er getrakteerd op aardbeientaart en genoten de meiden van ranja en taart na afloop in de kantine.  

Trainer Freek en leider Leendert kijken terug op een fantastisch seizoen met deze JO9-3M meiden. Altijd vol voor de overwinning, of de tenen er nu afvroren in Utrecht of het 30 graden was zoals vandaag in Werkhoven. Altijd werd er goed over gespeeld. In de ploeg zit veel scorend vermogen. De meiden bleven ook bij tegendoelpunten of verliespartijen altijd positief naar elkaar. Een hecht team zoals een team behoort te zijn! Kijkend naar de vooruitgang die de meiden voetballend hebben gemaakt belooft dat veel goeds voor volgend seizoen. Er zullen vast wat meiden doorschuiven naar hogere teams, maar als je kijkt naar hoe de mindere goden van eerder in het seizoen inmiddels staan te ballen, zal dat na de zomer helemaal goed gaan komen. Wat rest zijn nog de komende Auroradag en het Aurorakamp waarmee wij als team dit seizoen gezellig gaan afsluiten. Alle enthousiaste supporters bedanken we ook vandaag weer voor hun aanwezigheid en we hopen op jullie blijvende steun in het volgend seizoen! Geniet van de zomer en tot op de Auroradag! 

Een trotse JO9-3M supporter. 

 

IJvogels 1

IJvogels 2