Verslag AURORA JO19-1 - HOOGLAND JO19-4

Ruststand                                            0 - 0
   2e helft 77e, 86e
Eindstand 0 - 2

JO19  VERLIEST EN EINDIGT OP 4E PLAATS:

De laatste wedstrijd mochten onze mannuh thuis afwerken tegen Hoogland, onder de verzengde hitte op het 2e veld. Op het eerste veld stond namelijk een tobbedans baan, zodat de moegestreden spelers na afloop een verfrissende duik konden nemen. Maar eerst moest de 2e plaats nog veilig gesteld worden, zeker nadat afgelopen dinsdag avond ons tweede elftal onder uit de zak kreeg van de JO19.
Voor de eer moest vandaag dus de tweede plek geconsolideerd worden en dat deden we met een complete selectie, op Niels na, die al enige weken door een infectie aan zijn voet, aan de kant gehouden wordt. Als vervanger voor Niels kwam Brian ons versterken.
Het was tevens de laatste wedstrijd van Lennard, die er jammer genoeg mee stopt en ook leider Berry had al aangegeven niet verder te gaan na dit seizoen. Allemaal ingrediĆ«nten om er een mooi slotakkoord van te maken. Onder de bezielende leiding van scheids John trapte we af en probeerde onze tegenstander onder druk te zetten. Maar ook Hoogland was vandaag naar Werkhoven gekomen om nog een eervolle tweede plaats te halen en ging, ondanks de hitte, volle bak vooruit. Om die reden moesten wij ook in deze wedstrijd nog eens alles geven voor een mooie eindklassering.  De inzet was er zeker maar in deze eerste helft konden wij niet echt gevaarlijk worden voor het vijandelijke doel en creĆ«erden erg weinig kansen. De voortzetting was te vaak slordig en het hobbelige veld hielp ook niet mee om de ballen lekker aan te spelen, daar had de tegenstander natuurlijk ook last van. Hoogland kreeg wat kansjes en had het voordeel van de rugwind de eerste helft, maar met de paar schoten op ons doel miste ook zij de precisie om het Tom echt moeilijk te maken. Zo gingen we met een brilstand de rust in, 0-0.
Met de boodschap om, net zo scherp als afgelopen dinsdag tegen het tweede te gaan spelen, begonnen we aan de laatste 45 minuten van dit seizoen. Het spel golfde weer op en neer, waarin wij iets meer druk konden zetten omdat nu wij het voordeel van de rugwind hadden. Een aantal vrije trappen werden gevaarlijk door Tollie voor het doel gedraaid, maar er was helaas niemand die de beslissende tik kon uitdelen. Na bijna een half uur spelen kregen wij weer een vrije trap die nu wel goed ingekopt werd, in een scrimmage voor het doel van Hoogland. Via het hoofd ( of lichaam ) van een speler van Hoogland, die zijn eigen keeper omver liep belande de bal in het doel. Even vierde wij het feestje van een doelpunt, maar de scheids gaf een vrije trap aan Hoogland vanwege hinderen van de keeper.
Normaliter zouden we in alle heftigheid reageren, want een eigen speler liep zijn doelman omver, maar met deze hitte en nog 0-0 stand geloofden wij het wel. Jammer genoeg had Hoogland een ander scenario in petto vandaag. Want in de laatste minuten gaven zij nog wat gas en verraste ons met een counter waardoor zij de 0-1 konden maken. Vlak voor tijd gaven wij nog onnodig een vrije trap weg, waaruit zij weer konden toeslaan en geheel tegen de verhouding in met  een 0-2 overwinning aan het langste eind trokken. Trainer coach van Hoogland vond het ook geflatteerd maar wat heb je er aan. Uiteindelijk eindigeden wij nu als vierde op doelsaldo, maar konden we na afloop met een kleine seizoens afterparty de nare smaak wegspoelen en zwemmen op de tobbedans baan. De JO19 bedankt Lennard voor zijn inzet en uiteraard ook coach Berry die het team vele jaren heeft begeleid en positief gesteund!!  Nog een toermooi en afsluit weekend en een BBQ te gaan, maar toch iedereen alvast een goede vakantie gewenst!!

Hoogland 1

Hoogland 3