Verslag AURORA 1 - SCHALKWIJK 1

b200a

AURORA 1 – SCHALKWIJK 1 4-3
Zondag 27 mei 2018

De laatste wedstrijd van deze competitie tegen SCHALKWIJK stond vanmiddag op het programma. Voor zowel de bezoekers als voor AURORA stond er niets meer op het spel dan allen de eer om deze wedstrijd te winnen.

Dat was ook de wens van trainer Henne Florie die zijn ploeg al heel snel op voorsprong zag komen. Binnen één minuut had Milton van Dam, na een assist van Sander de Bruin, de bal al achter de keeper in het doel geschoten. SCHALKWIJK rechte de rug en kwam na balverlies van AURORA via een snelle counter weer op gelijke hoogte. Nadat SCHALKWIJK een prima mogelijkheid had laten liggen om op voorsprong te komen, inzet van dichtbij welke door keeper met een flitsende redding een doelpunt wist te voorkomen, nam AURORA kort daarna weer de leiding. Koen Huisman slalomde met enig geluk tussen 2 tot 3 verdedigers door en had daarna de hoek voor het uitkiezen. Lang kon AURORA niet genieten van deze voorsprong. Een corner van SCHALKWIJK kon daarna ongehinderd door de spits worden binnen gekopt. De 2-2 was een domper voor AURORA dat net als SCHALKWIJK met veel inzet de wedstrijd naar zich toe probeerde te trekken. Qua voetbal leverde dit niet echt een prachtig schouwspel op want er werd nogal veel balverlies geleden. Daarvan wist Sander de Bruin te profiteren. Een diepe bal werd door Sander onderschept waarna hij zijn verdediger afschudde en richting het doel kon gaan. Iets teveel naar links uitgeweken wist hij met een mooi stift en vanuit een onmogelijke hoek de bal over de uitgelopen keeper in het doel te krijgen. Een pracht doelpunt. Opnieuw ging het kort daarna fout bij AURORA waarvan SCHALKWIJK kon profiteren en de 3-3 maakte. AURORA kreeg kort voor rust nog een prima kans op de 4-3 maar Milton van Dam raakte de bal niet goed waarna de bal naast het doel ging.

SCHALKWIJK probeerde na rust met een afstandsschot keeper van de Berg te verrassen maar deze wist het schot met de vuisten over de lat te krijgen. Drie kansen kreeg AURORA daarna maar Roel Oudshoorn, Sander de Bruin en Jauke Cohen wisten deze kansen niet te verzilveren. Een stafschop werd AURORA onthouden nadat Jauke Cohen doorgebroken was onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter zag het niet of wilde het niet zien want hij liet gewoon doorspelen. Ook Roel Oudshoorn kreeg een beste kans maar ondanks de ruimte en de tijd die hij had om aan te leggen was hij te haastig en leverde zijn schot, of iets wat erop leek, niets op. In een alles of niets poging van AURORA waren er teveel spelers vóór de bal waardoor de verdedigende taak even uit het oog verloren werd. De ruimte die SCHALKWIJK ineens kreeg werd AURORA bijna fataal en mocht het keeper van de Berg bedanken dat deze met een formidabele redding zijn goal wist schoon te houden. In de slotfase wist AURORA dan toch nog de winst naar zich toe te trekken. Milton van Dam beloonde zichzelf na goed doorgaan en het geloof in een doelpunt. Ondanks zijn lengte wist hij in een uiterste poging iets eerder zijn voet tegen de bal te krijgen dan zijn verdediger. De SCHALKWIJKSE keeper werd verrast en kon niets meer doen zodat de eindstand op 4-3 werd bepaald.
Een mooi resultaat voor AURORA dat over het gehele seizoen te weinig heeft kunnen brengen om mee te doen om de prijzen. Misschien kan dat in het nieuwe seizoen gaan veranderen, we zullen het gaan zien.

Wedstrijdfoto's klik hier

Scoreverloop:
1.) 1-0 Milton van Dam
18.) 1-1
21.) 2-1 Koen Huisman
24.) 2-2
35.) 3-2 Sander de Bruin
37.) 3-3
88.) 4-3 Milton van Dam

Opstelling AURORA:
Aron van de Berg, Matthijs Pronk (79. Ronald van der Tol), Bas van der Hoeven, Chris van der Lingen, Joris Verkerk, Roel Oudshoorn, Milton van Dam, Jauke Cohen (69. Ferdi Vermeulen), Bas de Bruin, Sander de Bruin, Koen Huisman (58. Dennis Nederhof).