Afdrukken

Verslag Aurora JO9-2M - FC Driebergen JO9-4M

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

JongsteDriebergen 5 200 meidenteam van Aurora krijgt steeds meer vorm! 

Deze zaterdagochtend 8 september 2018 stond voor het jongste meidenteam van Aurora de tweede (beker)wedstrijd op het programma. Vorige week moesten we de punten in Zeist laten, scoorden we al wel 4 goals, en lieten de meiden zien een hecht team met potentie te zijn.

Deze ochtend mochten we om 08:30 uur aantreden voor 'nieuwe ronde, nieuwe kansen' tegen FC Driebergen JO9-4M. Fenne was deze ochtend helaas niet topfit en buiten de selectie gehouden. Vieve keerde na afwezigheid wel terug in de basis. 

Klokslag 08:30 uur floot beginnend scheidsrechter Tessa voor de wedstrijd en ging de bal rollen. Onze meiden vlogen uit de startblokken en al binnen twee minuten opende Danielle de score (1-0). Na de aftrap wist FC Driebergen direct de score weer in balans te brengen. Het was hopen dat er genoeg inkt in de pen zat om de scores deze ochtend bij te houden. Leider Leendert had de meiden het veld in gestuurd met 2 opdrachten: 1.) Bij balbezit de bal over grote afstand proberen naar voren te schieten en 2.) Bij balverlies het de tegenstander zo snel mogelijk moeilijk maken. De eerste helft kwam dit nog onvoldoende uit de verf. Ballen werden nog veel teruggespeeld en vervolgens verloren, waardoor FC Driebergen een aantal keer uit kon breken en met rappe speelsters uitliep naar 1-4. 

Onze JO9-2M heeft 70% nieuwe speelsters in de selectie en het is vroeg in het seizoen nog even zoeken naar de beste samenstellingen op het veld. Nieuweling Lise had de smaak deze ochtend goed te pakken en wist brutaal Aurora terug te brengen in de wedstrijd (2-4). De meiden gingen steeds beter spelen en knokten voor de bal. Een aantal kansen gingen er via de kluts helaas net niet in bij Aurora, waar FC Driebergen de kansen (veelal uit rappe counters) wel wist te benutten en verder wist uit te lopen naar 2-7. In de blessuretijd van de eerste helft bracht Vieve de marge terug naar 4 door de 3-7 tegen de touwen te schieten. 

In de rust genoten de meiden van de meegebrachte fruit-vitamine-boost en kregen de meiden de opdracht vooral vooruit te voetballen en steviger de duels aan te gaan. Saar verruilde haar keepersshirt met Norah en daarmee kwam er de tweede helft meer aanvallend vermogen in de ploeg. Twee minuten onderweg in het tweede bedrijf schoot Lise onze meidenploeg naar een 4-7. Was een inhaalrace ingezet? Wellicht was er deze ochtend toch nog een stuntje in de maak... 

FC Driebergen was deze ochtend echter niet naar Werkhoven gekomen om het spreekwoordelijke kaas van het brood te laten eten en zette de 4-8 en 4-9 op het scorebord. Onze meiden lieten het er niet bij zitten en gingen steeds beter spelen. Na een mooie aanval kwamen we op 5-9 en Isabella wist in haar officiĆ«le debuut bij de JO9-2M de score op 6-9 te brengen. Driebergen bracht in een leuke op-en-neer golvende wedstrijd de score met een hard schot in de bovenhoek op 6-10. Het ging moeilijk worden er nog een overwinning uit te slepen, maar de meiden streden tot de laatste minuut. Vieve tekende voor de 7-10, waarna de pijp leeg was bij Aurora en FC Driebergen nog uit kon lopen naar 7-14. Wat overheerste na het laatste fluitsignaal was echter de vele positieve punten die we deze ochtend terug hebben kunnen zien in het spel van de meiden. Met 7 goals zit het met het scorend vermogen ook wel goed. Het team gaat steeds meer vorm krijgen en dat belooft veel goeds voor de echte start van het seizoen aan het einde van deze maand. 

Tot slot werden de penalty's genomen ondersteund door de aanmoedigingen van de supporterende ouders achter het doel. De penalty's werden goed genomen en keepster Norah had een paar prima reddingen. Met opgeheven hoofden werden de bezoekende speelsters uit Driebergen bedankt voor de leuke pot voetbal en konden we de kleedkamers op gaan zoeken. Volgende week staat er wederom een thuis(beker)wedstrijd op het programma en ontvangen we Houten op onze velden. Ook dan hopen we veel enthousiaste supporters langs de lijn te mogen verwelkomen. Tot dan! 

Een trotse JO9-2M supporter. 

Driebergen 1

Driebergen 2

Driebergen 3

Driebergen 4

Driebergen 5