Verslag BUNNIK '73 JO19-2 - AURORA JO19-1

Zaterdag 8 september 2018
  0 - 6  Logo Aurora ander rood2 100
BUNIIK '73 JO19-2 vs AURORA JO19-1
  1e helft 17e Noud, 32e Max, 42e Daen.
Ruststand                                            0- 3
   2e helft  57e Daan Oskam, 68e Max en 83e Daen
Eindstand 0 - 6

Ruime beker overwinning voor onze JO19-1, bij buren uit Bunnik:

Eind augustus speelde onze mannuh een eerste oefenwedstrijd bij SVF. Daar wisten ze een fortuinlijke 2-3 zege mee naar huis te nemen, met aanvaardbaar spel, met de wetenschap dat ze enkel pas twee looptrainingen van een paar kilometer als bagage hadden. Na deze lekkere winstpartij, was iedereen weer aanwezig en konden zij de afgelopen weken met een vrijwel steeds complete selectie van 14 trainen. De mannuh keken dan ook uit naar de eerste bekerontmoeting vorige week thuis tegen Odijk. Helaas werd deze wedstrijd daags voor het weekend geschrapt uit het speelschema, omdat Odijk zich had terug getrokken. Dus geen voetbal voor onze mannuh vorige week, terwijl ze daar echt naar uit hadden gekeken na die intensieve trainingsvoorbereidingen. Gelukkig was het gisteren dan echt zover en kon de eerste bekerwedstrijd gespeeld worden in en tegen Bunnik. De scheidsrechter van Bunnik, Jan Bolthof, maakte het nog even spannend omdat hij niet zeker wist of alle spelers van Bunnik speelgerechtigd waren. Dat kwam omdat dit team op de valreep is samengesteld, met vooral spelers buiten Bunnik. De vraag was dus of alle spelerspassen correct waren. Na de controle hiervan kon de scheidsrechter akkoord geven en de wedstrijd ging dus door. Dit team speelt al enige jaren met de meeste spelers bij elkaar, nieuw is C-junior Daan Oskam, die het bij de hoogste junioren mag gaan proberen. Al de voorgaande jaren speelden wij vast met een 1-4-3-3 systeem. Met dit systeem kwamen bij enkele spelers de kwaliteiten minder uit de verf en daarom hebben we voor dit seizoen besloten, uiteraard als het goed loopt, om met een 1-4-4-2 systeem te spelen. Zo kunnen we Dean van Dijk kort achter de spitsen laten spelen en in de rugdekking van Daen, speelt dan afwisselend Daan Bos of een andere optie. Tegen SVF, pakte dit al aardig uit en ook vandaag liep het vanaf het begin vrij goed. Beide teams begonnen fel, maar bij ons zat er meer lijn in omdat de meeste spelers op hun vaste positie staan, weten ze elkaar snel te vinden. Dat resulteerde in de eerste 10, 12 minuten in een 4-tal 100% kansen, een bal werd van de doellijn gehaald, een één op één van Daen, werd goed gestopt door de keeper en een schot van Noud ging rakelings voor open doel naast. Daar tussendoor probeerde Bunnik eruit te counteren, maar de scherpte ontbrak bij hen ook in deze fase. Uiteindelijk was het Noud die de score opende na ruim een kwartier, na pass van Daen, en een mooie actie knalde hij de bal achter de keeper. De fase hierna was wat rommelig, Bunnik vocht voor iedere meter, maar het was duidelijk te zien dat het nog geen team is. Individueel zit is het wel ok, maar ze weten elkaar nog moeilijk te vinden. Daardoor was het ook rommelig en ontbrak het ons aan rust in het spel, om bij balbezit zuiver en snel de middenvelders of aanvallers aan te spelen en zodoende snel diepte te zoeken. Door die slordigheidjes waren wijzelf onze grootste tegenstander, gelukkig was het Niels die na een dik half uur, nu wel een voorzet goed zag aankomen die door Max, mooi werd afgerond en ons op een ruimere voorsprong zette. Vlak voor rust kon ook Daen zijn eerste doelpunt meepikken, die daarmee zijn goede spel beloond zag worden. Vanuit de centrale positie waaruit hij speelt, zorgt hij voor veel gevaar. De positiewisselingen van de aanvallers Max en Noud, zorgen voor constant anticiperen van de verdedigers bij de tegenpartij waardoor wij weer ruimte krijgen. Met een ruststand van 0-3 mochten we redelijk tevreden zijn, het hadden er zeker het dubbele moeten zijn maar voor Bunnik zou het een lastige opgave worden om in de tweede helft het beeld nog te doen kantelen. Dat gebeurde dan ook niet, in de tweede helft kwamen Zeb en Freek voor Mike en Lukas en Daan Oskam was al kort voor rust ingevallen voor Max. Omdat Daan last had van zijn hak, wilde we hem niet al te lang laten spelen. Maar Daan is op de training erg gretig en laat nu al aardige dingen zien, bovendien gaat hij de strijd in de spits aan met Max en na een dikke 10 minuten liet Ossie al zien dat hij een neusje voor de goal had. Na een mooie aanval over de linker flank, opgezet door Freek, via Zeb de op snelheid liggende Noud aangespeeld, leverde Noud een perfecte voorzet af op Ossie, die koel en zuiver in schoot en zo de 4e treffer op het bord zette.
Zo vroeg in de tweede heft, was het doel om de score verder uit te breiden en in ieder geval de 0-achterin te houden. Met een grote uitslag, zouden wij eerste in de ingekorte poule staan en een goede uitgangspositie hebben om door te bekeren.
Ondanks de score bleef het te rommelig aan onze kant en daardoor kreeg Bunnik zelfs kansjes op een tegentreffer. Halverwege de tweede helft kwam Max weer voor Ossie en ook Max liet zien dat hij scherp was, ondanks een bal van drie meter voor de goal hoog over en een kopbal op de lat, wist hij toch zijn tweede te scoren na een mooie assist van Daen. Vlak voor het einde van de wedstrijd was het weer Daen, die hoogstpersoonlijk zijn goede spel bekroonde met zijn tweede treffer en zo de eindstand bracht op een 0-6 overwinning. Mooi resultaat , de 0- gehouden en met een beter doelsaldo staan we nu bovenaan. Jonathan is de volgende hindernis. Mannuh GEFELICITEERD!!

Bunnik 1

Bunnik 2