Verslag JONATHAN JO19-4 - AURORA JO19-1

Ruststand                                            0- 0
    2e helft  48e Dean, 54e, 75e en 80e Niels en 88e Noud, Niel 82e
Eindstand 0 - 7

JO19 BEKERT DOOR NA WINST BIJ JONATHAN:

Na de winst op Bunnik vorige week was het zaak om die lijn door te trekken tegen Jonathan, zodat we verder zouden komen in de bekercompetitie, wat weer extra wedstrijden gaat opleveren. Vorige week waren we dominant, maar lieten we veel te veel scoringskansen onbenut en was het spel van uit de opbouw erg slordig. Vandaag wilden wij juist deze zaken beter gaan beheersen en daarop was ook getraind  afgelopen week. Jonathan had ook ruim van Bunnik gewonnen, dus gingen wij er van uit met een pittige tegenstander te maken te krijgen. Beide teams starten dan ook fel aan de wedstrijd met direct een kleine kans voor de gastheren in de eerste minuut. We moesten dus ook direct van meet af aan alert zijn, op tijd omschakelen is een belangrijk aspect daarin. Gelukkig was dit de eerste plaagstoot van jonathan, want direct daarna namen wij het heft in handen. Dat resulteerde in het eerste kwartier in zeker weer 5 a 6 100% kansen die er wederom, net als tegen Bunnik niet in gingen. Een opgelegde kans van Daen in een direct duel met de keeper werd knap gehouden en niet lang daarna schoot Daen en bal huizenhoog over, geheel vrijstaand voor de keeper. Daardoor bleef het oppassen voor de tegenstoot omdat wij de kansen maar niet maakten. Ook werden veel aanvallen van ons afgevlagd voor buitenspel, wat op zijn minst een paar keer discutabel was. Maar uiteindelijk moeten we het zelf afdwingen en niet afhankelijk zijn van ene grens of scheids. De scheids floot overigens voortreffelijk, maar we moesten het wel zelf gaan doen. Halverwege de eerste helft ging Daen weer alleen op de keeper af en passeerde hem nu fraai, zodat wij het zekere doelpunt al noteerde. Op onnavolge wijze wist een speler van Jonathan de bal toch nog op de doellijn tegen te houden, zodat het nog steeds 0-0 bleef. Later zou blijken dat de laatste man met zijn handen van de doellijn af sloeg, maar wij en de scheids konden dat niet goed waarnemen helaas. Na dik een half uur was het dan Ossie die eindelijk de score opende met een mooi en glaszuiver doelpunt, maar deze werd onterecht afgekeurd in verband met buitenspel. Ieder vlagsignaal van de grens werd door de scheids aan beide kanten opgevolgd en daar maakte de grens van Jonathan handig gebruik van. Tot aan de rust gebeurde er niet veel meer en zo gingen we met een brilstand aan de thee.

Uiteraard werd in de rust het missen van de vele kansen besproken en het gevaar van een plotselinge tegengoal, dus het moest echt een stuk scherper en effectiever in de tweede helft. Dit was dan ook niet tegen dovemans oren gezegd, want de mannen pakte de draad uiterst effectief op en na enkele minuten was het de weer goed spelende Daen die nu wel doeltreffend af wist te ronden na weer een mooie actie van hem. Weer even daarna was het Niels die zijn specialiteit mocht laten zien, vanuit een toegekende vrije trap net buiten de 16 meter wist hij de bal, via een speler van Jonathan in het doel te werken en stonden we op een marge van twee doelpunten. Het  ging vanaf dat moment soepel en met goed voetbal werd Jonathan verder onder druk gezet en stuk gespeeld. Er was nadat Noud vlak na het doelpunt van Niels de derde treffer voor zijn rekening nam, geen houden meer aan voor de gastheren. Vrijwel iedere doelpoging ging er nu in. Jonathan besefte dat ze een verloren party speelde en helaas werd dat duidelijk aan hun spelbeeld. Waren ze de eerste helft soms al aan het trekken en schoppen. In de tweede helft werd het allemaal een tandje erger, waardoor na een klein kwartier Martin de Lange van het veld moest na een schoppartij en later moest ook Joris eraf, omdat hij flink geraakt werd door een speler van Jonathan. Helaas trad niemand van de begeleiding op, waardoor het spel wat grimmiger werd. Gelukkig bleven wij gedisciplineerd spelen en kregen wij, na weer een charge, weer een vrije trap net buiten de 16 meter. Weer mocht Niels aanleggen en nu krulde hij de bal direct in de kruising en was de wedstrijd definitief gespeeld. In de laatste 10 minuten werd Niels nog een keer diep gespeeld en kon zodoende zijn derde treffer en hattrick van de wedstrijd maken. gastspeler Niel, haalde nog een kunststukje uit door de bal van bijna 40 meter afstand in de kruising te jagen en het slotakkoord was weer voor Noud die na een mooie actie van Zeb, uit zijn voorzet de 7e mocht binnen tikken.
Uiteindelijk toch nog een eenvoudige zege, waardoor we verder kunnen in het bekertoernooi. Mannuh Gefeliciteerd!!

Jonathan 1

Jonathan 2