Afdrukken

Verslag AURORA JO9-2M - HOUTEN JO9-6M

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Houten 3 200Zaterdagochtend 15 september mochten onze jonge meiden van de JO9-2M aantreden voor een (beker)wedstrijd tegen Houten JO9-6M. Het was windstil op het sportpark, het zonnetje kwam langzaam door de wolken heen. Prima voetbalweertje deze ochtend. De pionnen werden uitgezet en de doeltjes klaargezet, zodat de bal klokslag 08:30 uur kon gaan rollen.

Met de afwezigheid van Danielle deze week was het wat improviseren met de opstelling. Door de brede selectie hadden we alsnog twee wisselspeelsters over en konden de andere meiden in de basis van start gaan. Op de woensdagtraining werd er door Freek vooral ingezet op het gebruikmaken van het lichaam in de duels. De meiden (en dat is ook niet verwonderlijk, want de meesten komen net kijken op het voetbalveld) zijn in de wedstrijden nog wat te lief en afwachtend en we hebben meer strijd in de duels nodig om wedstrijden te gaan winnen. 

Na de aftrap gingen onze meiden er vol voor. De regels 1. zo hard mogelijk de bal naar voren schieten en 2. bij balverlies zo snel mogelijk de tegenstander het moeilijk maken, waren nog steeds van kracht. Houten speelde met een prima voetballende meidenploeg en kwam snel op een 0-3 voorsprong. Mina's uitstekende keeperswerk ten spijt kon ze de bal drie keer uit het net vissen. Onze meiden bleven echter strijd leveren en kamen via Vieve op een 1-3. Nog voor rust wist Houten echter uit te lopen naar 1-7. Het was al duidelijk dat Houten deze ochtend een maatje te groot ging zijn voor onze Aurora meiden. 

Na het innemen van de fruit-vitamine-boost wees leider Leendert in de rust er nog een keer op dat de meiden best wat feller in de duels mogen zijn. Afschermen van de bal en snel grote stukken naar voren. Vol goede moet gingen we het tweede bedrijf in. Het spelbeeld in de tweede helft was gelijk aan dat van de eerste helft. De meiden bleven gaan voor elke bal, maar tegen deze tegenstander kwamen we te kort. Wat al wel beter ging was het moeilijk maken van de tegenstanders bij spelhervattingen. Het 'gewoon voor de neus gaan staan van de tegenstander' werd al vaker automatisch opgepakt, dus dat nemen we mee naar de volgende keer. Houten wist naar een 1-10 uit te lopen, toen daar plots een corner van Aurora door Vieve strak voor de goal ingespeeld werd. Debutante Fenne aarzelde geen moment en bracht met een hard geplaatst schot de tweede treffer van Aurora op het scorebord. Het doelpunt werd door de meiden gevierd als de winnende. Een opsteker voor het blijven strijden en niet opgeven van de meiden. Vervolgens bracht Houten met twee goals de 2-12 eindstand tot stand en konden we aanleggen voor de penalty's. 

Volgende week zaterdag spelen we wederom thuis. Dit maal tegen Zwaluwen Utrecht '11 JO9-8M. We hopen ook dan weer op veel support van ouders langs de lijn. Tot dan! 

Een trotse JO9-2M supporter. 

Houten 1

Houten 2

Houten 3