Afdrukken

Verslag KAMPONG JO9-6M - AURORA JO9-2M

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Kampong 5 200De dag waarvan we wisten dat hij zou gaan komen!

Deze zonnige zaterdagochtend 6 oktober 2018 mochten onze meiden vroeg uit de veren. We speelden om 08:45 uur uit op het kunstgras van Kampong in Utrecht. Lise was deze week afwezig ivm een paardrijwedstrijd, maar de andere meiden waren fit en hadden er zin in. Met het FC Utrecht stadion op de achtergrond ging de bal om 08:45 uur rollen.

Voor de wedstrijd had leider Leendert aangegeven om de wat meer ervaren meiden (Danielle, Saar en Vieve) respectievelijk achterin, op het middenveld en in de pits te houden. We moesten proberen te voorkomen dat alle meiden van links naar rechts het veld over staken en onnodig energie verspilden. 

Mina startte de eerste helft op de goal en al snel werd er goed druk gezet naar voren. De meiden van Kampong deden vier weken geleden hun intrede op de voetbalvelden en als onze Aurora meiden resultaat wilden halen was vandaag een uitgelezen kans. Alle meiden hielpen goed mee om druk uit te blijven oefenen op de bal en bij verdedigend werk goed voor de neus van de tegenstander te gaan staan. Kampong had het hier zichtbaar moeilijk mee. Bij een aanval van Aurora dook uit het niets Danielle op in de tweede lijn en schoot de bal hard en hoog het Kampong doel in: 0-1. 

In de negende, tiende en twaalfde minuut wist Vieve de score uit te bouwen naar een comfortabele 0-4! Met die stand gingen we rusten en genoten we van de fruit-vitamine. Een aantal meiden zag ik tijdens de rust naar het FC Utrecht stadion kijken en langzaam wegdromen over grotere successen over een jaar of 10. Voor de leiding dus zaak om iedereen bij de les te houden. Mina verruilde het keepershirt met Isabella en de tweede helft trapten we af met ervaren meiden Danielle, Saar en Vieve aan de kant. De jongste Aurora meiden speelden uitstekend en bleven goed bij de les. Ingekomen in het veld wist Vieve de score verder op te voeren naar 0-5. Het overspelen van de bal werd steeds beter uitgevoerd en bracht ook andere meiden in stelling. Fenne, Norah, Mina en Marijn braken een aantal keer gevaarlijk uit en het was Siri die de 0-6 op het scorebord zette. In de zevenendertigste minuut bracht Saar met een hard geblokt schot de eindscore tot stand: 0-7!!  

We wisten dat de dag met een overwinning steeds dichterbij zou komen. En 6 oktober 2018 gaat de boeken in als een eclatante overwinning voor de Aurora JO9-2M. Met de overwinning als steun in de rug schoten de meiden nog mooie penalty's binnen en konden we vol trots afreizen naar Werkhoven. Op naar volgende week wanneer we aan mogen treden op ons eigen veld tegen de Meern JO9-7M. Hopelijk treffen we ook dan weer veel enthousiaste supporters langs de lijn. Tot dan! 

Een trotse JO9-2M supporter. 

Kampong 1

Kampong 2

Kampong 3

Kampong 4

Kampong 5