Verslag AURORA JO19-1 - VRIENDENSCHAAR JO19-2

81e Noud, 85e Casper, 88e Paul

2e helft
Eindstand 7 - 1

GOED HERSTEL JO19 TEGEN VRIENDENSCHAAR:

Na de verloren wedstrijd van vorige week was het zaak om vandaag de draad weer op te pakken, om de aansluiting bovenin niet te missen. Helaas loopt de ziekenboeg alweer vol, Niels is tot de winterstop uitgeschakeld met gescheurde enkelbanden, Lucas heeft rug/heup klachten en verder kampen diverse spelers met lichte pijntjes. Kortom het is weer puzzelen geblazen.
Vandaag konden Paul en Brian met ons mee doen zodat we toch twee wissels hadden. Vriendenschaar had met 5-3 gewonnen van SVM, de tegenstander die ons vorige week onder uit de zak gaf op eigen veld. We waren dus gewaarschuwd en gingen er van uit dat Vriendenschaar een voetballend betere ploeg zou moeten zijn dan SVM. Het nieuwe systeem begint bij de meeste spelers te wennen, waardoor de taakverdeling duidelijker wordt. Om die reden hadden we Noud deze wedstrijd links op het midden gezet en Max weer in de voorste linie, Brian speelde op de positie van Niels. Verder waren er geen wijzigingen ten opzichte van vorige week. In de beginfase werd duidelijk dat het een pittige wedstrijd zou gaan worden, Vriendenschaar speelde compact en fel bij balverlies en waren in de omschakeling vaak snel op onze helft te vinden waardoor er voor hun kansjes kwamen. Wij hadden moeite om onder hun druk uit te spelen en het gevolg was dat de organisatie niet goed stond en het allemaal rommelig oogde vanaf de zijkant. Ook door de diverse spelerswisselingen van de gasten, wisten, vooral onze laatste linie, niet vaak wie ze moesten dekken. De spits liet zich vaak inzakken of hun rechtsback stoomde op waardoor wij op het middenveld en achterin, vaak tegen een overtal stonden. Ook waren we, net als vorige week steeds een stap te laat in de omschakeling en bij uitrappen, waardoor de tweede bal vaak voor de gasten waren. Net als vorige week, sloeg de eerste tegentreffer in als een bom. Uit het niets verspeelden wij achterin op zeer knullige wijze, waarin zich fout op fout stapelde, de bal. Tom speelde een breedte bal van Thomas, direct door op Freek. Maar omdat de bal slordig was kwam die circa 15 meter achter Freek terecht. De terug sprintende Freek gleed juist onderuit op het moment dat hij de bal aan de zijlijn wilde controleren, zodat een speler van Vriendenschaar er mee van door kon gaan. Casper kon nog net ingrijpen, maar zijn roekeloze terugspeelbal op Tom hoog door de lucht, plofte net onder de lat en onhoudbaar voor Tom in ons eigen doel. Het hele voorval was lachwekkend en deed pijn aan de ogen, maar de tegenstander hadden wij weer eenvoudig op het juiste spoor gezet. In deze fase hadden beide teams nog geen echte uitgespeelde kansen gehad, omdat de strijd zich meer op het middenveld afspeelde. Na deze domper, probeerden we eindelijk de rust te vinden, om zo zorgvuldig op te bouwen van achteruit wat de laatste weken best aardig loopt. Gaande de eerste helft kwamen wij dan ook beter in de wedstrijd en creƫerden we diverse kansen die helaas niet benut werden. De gelijkmaker hing in de lucht maar het leek erop dat we met een kleine achterstand aan de thee zouden gaan. Zeker toen Tom, een minuut of 10 weer slordig uittrapte en de bal precies in de schoenen van een tegenspeler speelde. Gelukkig kon een doelpunt voorkomen worden, maar het was duidelijk dat niet alleen Tom maar velen in de eerste helft niet scherp genoeg waren om het de tegenstander lastig te maken. Ook Max was moeilijk op gang te krijgen en nadat we er wat van gezegd hadden, nam hij deze kritiek zeer serieus en kon net in de laatste minuut de terechte gelijkmaker binnen schieten, na eindelijk weer eens een ouderwetse actie te hebben gezien van Max.
In de rust werden de zaken op een rijtje gezet, waarbij het accent echt lag op het feller omschakelen, meer duels winnen en met zijn allen scherp zijn, anders zou het nog een lastige tweede helft worden. Onze mannuh snapte deze boodschap, en vanaf de aftrap vlogen de vonken er vanaf en werd Vriendenschaar vast gezet. Het was Brian die na een mooie actie met Daen, fraai kon afronden en op ons voorsprong zette. Max was intussen op stoom gekomen en draaide op de linkerflank bij tijd en wijlen zijn tegenstander dol en schoot vlak na de treffer van Brian ons op een riantere voorsprong van 3-1. Vanaf dat moment zag je bij Vriendenschaar, die zeker tot die 2-1 nog aardig mee deed, dat de organisatie uit een viel en dat er onderling wat lichte irritaties waren. Terwijl bij ons door het hogere baltempo en betere veldbezetting alles weer beter begon te lopen. De ballen werden nu weer goed ingespeeld, combinaties liepen ook weer beter en we konden met veel meer druk naar voren spelen. Een paar counters van Vriendenschaar in deze fase werden goed door Tom verwerkt en voorkwam hiermee de aansluitingstreffer. In de 70e minuut kwam Zeb erin voor Freek en kort na deze wissel schoot Daen de wedstrijd in het slot e zette na een mooie actie de 4-1 op het bord. In het laatste kwartier was het een schiettent geworden en was het verzet bij de gasten geknakt en konden wij, ietwat geflatteerd, uitlopen naar een 7-1 winst, na doelpunten van Noud, Casper uit een kopbal vanuit een corner en Paul in de laatste 10 minuten. De lijn naar boven is weer ingezet!
Mannuh gefeliciteerd!

Opstelling: Tom, Thomas , Paul Verkerk, Casper, Freek (70e Zeb) Brian,Daan Bos, Daan Oskam, (75e Paul Schreurs) , Daen

Vriendensch 1

Vriendensch 2