Verslag RIVIERWIJKERS 1 - AURORA 1

cc700 kleinRIVIERWIJKERS 1 - AURORA 1 4-5
zondag 7 oktober '18

Na het onnodige verlies van vorige week thuis tegen Sporting Almere moest AURORA vanmiddag zonder Aron van de Berg, Chris van der Lingen en Glenn Molenaar aantreden op het Utrechtse sportcomplex van RIVIERWIJKERS. Trainer Henne Florie had naast een aantal JO19-spelers als reserve, keeper Jan Verbree, Ferdi Vermeulen en Kevin Oskam een basisplaats gegeven.

Natuurlijk waren er weer flink wat Werkhovense supporters aanwezig die genoten van het mooie weer en de vele doelpunten die er tijdens de wedstrijd zouden gaan vallen.
Het was al snel 0-1 voor AURORA nadat Sander de Bruin in het strafschopgebied onder de keeper doorschoot en doel trof. Kort daarna was het Tobias van Wijk die met een krachtige kopbal AURORA op een 0-2 voorsprong bracht. Geen vuiltje aan lucht voor AURORA dat sterk opende in de beginfase. Jeffrey Renzenbrink kreeg een grote kans om een derde doelpunt voor AURORA binnen te schieten maar verzuimde te doen. De thuisploeg begon zich ook te roeren en na een scrimmage voor het doel van Jan Verbree lag de bal ineens in het doel en was deze aansluitingstreffer het moment voor RIVIERWIJKERS om nog meer gas te geven. AURORA raakte het overwicht kwijt en zag dat de thuisploeg grote kansen creƫerde maar gelukkig voor AURORA bleef de gelijkmaker voorlopig uit. Vanuit randje buitenspel mocht Jeffrey Renzenbrink doorgaan van de scheidsrechter maar de Utrechtse keeper voorkwam dat Jeffrey kon scoren. Een omstreden moment daarna nadat de scheidsrechter in een verdedigende actie van Bas van der Hoeven een handsbal geconstateerd had en de thuisploeg een strafschop mocht nemen. Ondanks protesten bleef de scheidsrechter bij zijn beslissing. RIVIERWIKERS verzilverde deze omstreden beslissing en de ploegen stonden weer gelijk. AURORA speler Tobias van Wijk ging daarna afschuwelijk in de fout door de bal achterwaarts naar de keeper te koppen. Dit ging totaal verkeerd waarna een Utrechtse spits 100% kon profiteerde van dit cadeautje. AURORA had na een goed begin onnodig de wedstrijd uit handen gegeven en moest gaan rusten met een 3-2 achterstand.
Direct na de aftrap van de tweede helft maakte Jeffrey Renzenbrink de gelijkmaker en wel met een wonderschoon doelpunt. Van ruim 30 meter afstand schoot hij de bal met een lob over de te ver uit zijn doel staande Utrechtse keeper die lijdzaam moest toezien dat de bal in zijn doel verdween. AURORA kreeg weer wat meer lef en begon RIVIERWIJKERS onder druk te zetten. Het was Dennis Nederhof die met een hard schot van ruim 25 meter afstand doel trof. De Utrechtse keeper was kansloos op dit schot. De Utrechtse ploeg probeerde de opgelopen achterstand weg te werken. Het kreeg een paar kansen maar de ballen werden te onzuiver op het doel van keeper Jan Verbree geschoten. AURORA scoorde daarna weer met een krachtige kopbal wist Tobias van Wijk de Utrechtse keeper te passeren. AURORA leek op rozen te zitten maar even later wist RIVIERWIJKERS weer de aansluitingstreffer te maken. Een hard ingeschoten bal werd door keeper Jan Verbree precies voor de voeten van de tegenstander geslagen die de bal vervolgens in het doel kon schieten. Het werd billenknijpen voor de spelers van AURORA die opnieuw leken te bezwijken zoals de situatie aan het einde van de eerste helft. Er viel echter geen goal meer voorde thuisploeg. Bij AURORA was Ferdi Vermeulen nog heel dichtbij een treffer maar zijn schot vanaf de middenlijn viel net naast het doel. Voor de scheidsrechter was het genoeg en besloot daarna voor het einde van de wedstrijd te fluiten.

Klik hier voor wedstrijdfoto's.

Scoreverloop:
6.) 0-1 Sander de Bruin
11.) 0-2 Tobias van Wijk
19.) 1-2
36.) 2-2
44.) 3-2
46.) 3-3 Jeffrey Renzenbrink
53.) 3-4 Dennis Nederhof
69.) 3-5 Tobias van Wijk
74.) 4-5

Opstelling AURORA:
Jan Verbree, Bas de Bruin, Bas van der Hoeven, Roel Oudshoorn, Kevin Oskam, Dennis Nederhof, Milton van Dam, Sander de Bruin, Tobias van Wijk, Jeffrey Renzenbrink, Ferdi Vermeulen.