Afdrukken

Verslag AURORA JO9-2M - SPORTING '70 JO9-4M

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Sporting 3aPuike wedstrijd van de JO9-2M

Deze zaterdagochtend 3 november 2018 stond de thuiswedstrijd tegen Sporting '70 op het programma. 
Om 08.00 uur arriveerden onze bezoeksters uit Utrecht op ons sportcomplex. De dauw lag nog op het veld, de gevoelstemperatuur was laag, maar de motivatie bij onze meiden hoog. De warming-up werd onder leiding van Fenne afgewerkt en onze meiden stonden klokslag 08:30 uur klaar voor een heerlijke pot voetbal. 

 

Dat onze meiden er zin in hadden werd de eerste vijf minuten snel duidelijk. Vieve opende met een bekeken schuiver de score. Danielle stoomde van achter op naar voren en joeg de bal tussen de palen en ook Mina wist een vloeiende aanval strak af te ronden. Binnen een mum van tijd stonden we op een comfortabele 3-0 voorsprong. Op het moment dat we dachten achterover te kunnen gaan leunen, om te genieten van de eerste zonnestralen die door de sluierbewolking heen prikten, bracht Sporting '70 hun superspits in. We knipperden twee keer met onze ogen en met eenzelfde snelheid waarmee we op voorsprong kwamen, stond het weer gelijk (3-3). Zaak voor onze meiden om de koppies erbij te houden. Mina wist voor rust nog een keer uitstekend te scoren en met 4-3 gingen we rusten. 

Het was een leuke eerste helft met veel goals en twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Tijdens de fruit-vitaminen werd nog een keer aangegeven dat we ons uitstekend aan de afspraken hielden. Bij balverlies werd er goed verdedigd (voor de neus gaan staan van de tegenstanders), er werd al over grotere stukken naar elkaar over gespeeld en bij een ingooi (die bij de JO9-2M ingedribbeld mag worden) werd er niet gewacht, maar direct diepte gezocht om gevaar te stichten voor het doel van Sporting '70. De enige verbetering voor de tweede helft was om het eigen tempo hoog te houden en niet te afwachtend te zijn. 

In de tweede helft werden de opdrachten wederom goed uitgevoerd en ontspon zich een voetbalgevecht van twee ploegen die niet wilden verliezen. Sporting '70 wist aan het begin van de tweede helft langszij te komen en zelfs op voorsprong te komen. Konden onze meiden veerkracht tonen op deze koude herfstochtend? Met goals van Siri en Vieve kwamen we terug in de wedstrijd. Tot 6-6 bleef het spannend. Onze JO9-2M zette nog een keer aan voor een slotoffensief dat resulteerde in nog drie Aurora goals (Vieve, Saar met een  knal van een meter of 10! en wederom Vieve). Bij 9-6 floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en konden de koude handen de lucht ingestoken worden om te juichen. Met een penalty-reeks voor het eigen supportersvak sloten we deze doelpuntrijke voetbalochtend af en konden onze meiden gaan genieten van hun vrije zaterdag. We bedanken alle ouders en supporters langs de lijn. Volgende week reizen we af naar Zeist voor een uitwedstrijd tegen Saestum en hopelijk zien we ook dan weer veel JO9-2M supporters en ouders langs de lijn. Tot dan! 

Een trotse JO9-2M supporter

Sporting 1

Sporting 2

Sporting 3a