Verslag SPORTING '70 JO19-3 - AURORA JO19-1

Ruststand                                            0 - 2
85e   2e helft 52e Thomas, 59e Noud, 62e en 87e Daen, 65e Max
Eindstand 1 - 8

HOUDINI ACTS VAN DE BACKS, JO19 WINT RUIM VAN SPORTING:

Vandaag stond de 6e competitie wedstrijd op het programma, uit tegen Sporting’70.
Nog steeds hebben we een naar gevoel van de onterechte nederlaag bij Hercules uit, wat ons wel eens de titel kan kosten. Ook thuis tegen SVM zat het niet mee omdat we met 10 man verder moesten en ook daardoor verloren. Naast dit soort pech, weten we heel goed wat er mankeert aan ons spel en het was dan ook zaak om vandaag tegen Sporting te laten zien wat we prima kunnen. De tegenstander had 1 punt meer op de ranglijst dus moesten we winnen zodat we weer om de eerste plek mee kunnen doen. De nadruk lag dan weer op het rustig zijn in de afronding, te vaak missen we veel te veel opgelegde kansen, maar vooral ook voor iedere meter te knokken bij balverlies. In verdedigend opzicht zijn we nog vaak niet alert, te laat en dat kost ons vaak onnodige tegentreffers.
Zonder Niels, nog tot winterstop aan de kant en Daan Oskam, begonnen we met aanvulling van Joris en Brian aan de wedstrijd.
Vanaf het begin bleek al snel dat het niet al te lastig zou gaan worden, het spel speelde zich voornamelijk af op de helft  van de gastheren. We kregen dan ook aardig wat kansjes in de eerste minuten, maar dat leverde nog niets op. Met Daan Oskam, konden we prima in een 1-4-4-2 systeem spelen, omdat hij lekker balvast is, zodat de linies kunnen aansluiten, nu moesten we anders spelen, omdat we Luukie in de aanval posteerde. Luukie is van origine een aanvaller maar staat vaak ook in de verdediging. Omdat die weer fit was, begon hij dus op links in een 1-4-3-3 systeem met Max in de spits en Daen op rechts. Noud speelde op de rechts midden positie en de rest op hun vaste plek. Het was dan ook Daen, die zijn goede vorm liet zien en na een dik kwartier de 0-1 binnen schoot na een mooie actie van hem zelf. Wat daarna gebeurde is bijna niet te geloven, we creëerden heel, heel veel kansen, maar steeds weer in de eindfase faalden we hopeloos, met als toppunt twee keer een misser voor open goal, van een metertje of 5, die door de ongelukkige Luukie huizenhoog werd over geschoten. De ballen zijn ze nu nog op het Vredenburg aan het zoeken! Het was een fase waarin we echt ruim afstand hadden moeten nemen tegen een tegenstander die het vandaag gewoon niet had, anders sta je niet zo hoog op de ranglijst. Maar ondanks die kleine voorsprong bleef het dus uitkijken voor ons achterin. Want tussen ons aanvals geweld door, kwam Sporting er een paar keer aardig uit counteren, maar tot echt gevaar kwam het niet. Vanaf de kant was het niet meer om aan te zien, hoe we omgingen met al die kansen en hoe we compleet uit de organisatie liepen en waar ook de passing veel te slordig was. Het was dan ook dat vlak voor de rust Freek, middels een Houdini act ervoor zorgde, dat we met iets meer vertrouwen de rust in konden gaan, want Freek scoorde fraai zijn tweede van dit seizoen! Ondanks dat we geen penalty kregen, maar wel een gele kaart voor Paul in de eerste helft, moesten we het vooral bij ons zelf zoeken en in de rust orde op zaken stellen.

De tweede helft, ging Noud weer op links voor spelen en Brian en Joris kwamen , Mike en Zeb op het middenveld vervangen. Ook spraken we af, meer vanuit de organisatie te spelen zoals we ook prima kunnen en rustig van achteruit te gaan opbouwen. Dat ging direct al eens tuk beter en vlak na rust, wast het wederom een back Thomas, die middels een waanzinnige Houdini act, hakje voor het doel de 0-3 op het bord zette. Het waren tot nu toe de backs die ons op het goede spoor zetten en na dit doelpunt was het de beurt aan de voorhoede. De duimschroeven werden nu echt aangedraaid en Sporting kwam niet meer over de middenlijn.  Een prachtig genomen vrije trap van Joris, werd helaas voor hem en het team, op prachtige wijze uit de kruising gekeept. Vooral het positiespel liep weer als een trein de tweede helft. Via een snelle en mooie combinatie en een cross dieptepass van Joris, wist Noud de vierde te maken. Een paar minuten later, speelde Noud zijn directe tegenstander kleurenblind en vanuit zijn voorzet wist Daen zijn tweede te maken. Weer een paar minuten later was het nu Daen die zijn tegenstander op pure snelheid eruit liep en Max in stelling bracht die fraai wist te scoren. De koek was nog niet op en Sporting wist niet meer waar ze het zoeken moesten, ze liepen als dwaze door elkaar heen, maar gelukkig wisten wij steeds het gaatje te vinden om weer tot scoren te komen. Met weer een mooie combinatie en een mooie dieptebal van Daen was het nu de beurt weer aan Noud om de 7e erin te leggen. Direct daarna waren wij slordig in de omschakeling en wist Sporting, zowaar een doelpunt te maken. Dat was denk ik de eerste keer dat ze op onze helft waren, maar het was wel de eretreffer die bij ons in het netje lag. Het slotakkoord was voor de man van de wedstrijd, Daen. Die nu weer op zijn beurt een voorzet van Noud erin wist te schieten. Prachtig resultaat mannen, volgende week missen we helaas een speler van het koningskoppel Noud en Daen voorin, want Noud is op studiereis. Leuk voor Noud , jammer voor het team.
Mannuh gefeliciteerd!!

Sporting 70 1