Verslag AURORA 1 -'sGRAVELAND 1

cc700 klein 1AURORA1 - 's GRAVELAND 1 3-2
Zondag 4 november 2018

Voor aanvang van deze wedstrijd ontving Sander de Bruin uit handen van Voorzitter Wijbe Douma een jubileumshirt uitgereikt. Uitkomend in het 1e Eltal scoorde Sander twee weken geleden zijn 125e doelpunt. Een unieke prestatie die AURORA niet zomaar voorbij liet gaan.

Vorige week was AURORA vrij maar de tegenstander van vandaag speelde wel en wist uit bij Sporting Almere de wedstrijd met 0-7 te winnen. AURORA was dus gewaarschuwd waar deze ploeg toe in staat was. De gasten kregen dan ook de eerste kans die gelukkig voor AURORA niet voor een snelle achterstand zorgde. Daarna was het AURORA dat de aanval koos. 's Gravenland mocht de keeper dankbaar zijn want binnen 10 minuten creĆ«erde AURORA 3 tot 4 grote kansen. De eerste kans was voor Jeffrey Renzenbrink die zijn schot tot corner verwerkt zag worden waarna een inzet vanuit de corner door een verdediger van de doellijn werd weggewerkt. Een schot van Milton van Dam kon worden gekeerd door de keepen en vervolgens werd de keeper bijna verrast door een eigen verdediger die een voorzet van Jeffrey Renzenbrink bijna in eigen doel kopte.

Doelpunten konden niet uitblijven en daar maakte Glenn Molenaar gebruik van. Het eerst doelpunt schoot Glenn met een halve draai van dichtbij tegen de touwen en nog geen minuut later lag de bal opnieuw in het doel. Vanaf rechts schoot Glenn Molenaar met een diagonaal schot in de verre hoek raak. De tegenstander, waker geworden na deze achterstand, probeerde weer terug te komen in de wedstrijd. Een kans van een aanvaller van 's Graveland werd hoog over het doel geschoten. Vanuit een vrije trap langs de muur geschoten kon keeper Aron van de Berg de bal uit zijn doel houden waarna aanvoerder Bas van der Hoeven de bal tot corner kon verwerken. Nadat Sander de Bruin de vuisten van de keeper beproefde schoot de tegenstander de bal vanuit een kansrijke positie hoog over het doel van Aron van de Berg. Bij een vrije trap van Sander de Bruin kopte Dennis Nederhof tot opluchting van de keeper van 's Gravenland centimeters naar de paal. Daarna kregen de gasten kansen om de aansluitingstreffer te maken maar de schoten waren te onzuiver om het keeper Aron van de Berg moeilijk te maken en brak de rust aan.

Opnieuw was de eerste aanvallende actie van 's Graveland maar ook deze actie leverde geen doelpunt op. Kort daarna zat keeper van de Berg naast een voorzet, de bal ging onder zijn arm door maar bleef zonder gevolgen. 's Graveland combineerde erop los maar aangekomen bij het strafschopgebied gaf het niet thuis. Schoten op het doel gingen vaak hoog of ver naast het doel van AURORA. Na ruim een uur spelen leek AURORA voor de derde keer te kunnen scoren. Bij een snelle aanval van AURORA schoot Glenn Molenaar de bal hard op het doel welke door de keeper gestopt kon worden de rebound was voor Jeffrey Renzenbrink die zijn inzet opnieuw gestopt zag worden de keeper waarna de bal voor de voeten viel voor Sander de Bruin die zijn inzet voor de doellijn zag weggetrapt worden door een verdediger. In de tegenaanval was het Aron van de Berg die met de voet redding kon brengen na een gevaarlijke aanval van 's Graveland. De gasten bleven AURORA onder druk zetten. Nadat Bas van der Hoeven een schot nog van richting kon veranderen was het kort daarna dat 's Graveland de 2-1 liet aantekenen. Extra gemotiveerd na deze goal trok het te aanval om de gelijkmaker te produceren maar kreeg het de deksel op de neus. Jeffery Renzenbrink bracht met een mooie pass Glenn Molenaar in stelling die daarna verwoestend uithaalde en de stand op 3-1 bracht en daarmee zijn 3e doelpunt van de wedstrijd liet aantekenen.
's Graveland probeerde daarna alles op alles en kreeg ook de nodige kansen. In de allerlaatste minuut lag de bal na een scrimmage voor het doel van Aron van de Berg ineens in het doel. AURORA zorgde ervoor dat in de extra tijd geen doelpunten meer vielen waarna het eindsignaal van de scheidsrechter klonk.

Kijk hier voor de wedstrijdfoto's.

Scoreverloop:
16. 1-0 Glenn Molenaar
17. 2-0 Glenn Molenaar
78. 2-1
81. 3-1 Glenn Molenaar
90. 3-2

Opstelling AURORA:
Aron van de Berg, Bas de Bruin, Bas van der Hoeven, Chris van der Lingen, Kevin Oskam, Dennis Nederhof, Tobias van Wijk, Sander de Bruin, Milton van Dam, Jeffrey Renzenbrink, Glenn Molenaar.