Verslag AURORA JO19-1 - DE BILT JO19-1

Ruststand                                            0 - 3
88e Daen    2e helft
Eindstand 1 - 4

JO19 GEEFT WINST IN EERSTE 10 MINUTEN CADEAU!!

Onder een heerlijk najaarszonnetje, begon de JO19 tegen Fc de Bilt. Een tegenstander die niet onderschat mocht worden, omdat zij de laatste tijd de stijgende lijn hebben gevonden.
Zonder Mike, maar met Niels die weer terug is na zijn enkelblessure en aangevuld met spelers uit de JO17, begonnen wij aan deze klus. Na het missen van de vele kansen tegen Schalkwijk vorige week, wat feitelijk al het hele seizoen een probleem is, hadden wij besproken dat er veel meer beweging moest zijn tussen, vooral het middenveld en de aanval. Te vaak gaan Daen, Noud en Max voor eigen succes, volgens hun zeggen, dat ze de bal niet kwijt kunnen. Het gevolg is dat we meestal dominant spelen tot aan de 16-meter en dan stranden de meeste aanvallen tegen een overtal aan verdedigers bij de tegenstander. We missen de slimheid om de verdediging stuk te spelen om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Maar ook blijft de omschakeling een zorgenkindje omdat daar vaak veel te laat wordt ingegrepen, wat tot gevaar kan leiden. Veel doelpunten hebben we nog niet tegen gehad, maar je kan ook met 1-0 verliezen terwijl je 90 minuten het spel maakt, zoals een paar weken terug tegen Hercules. Nadat we dit goed besproken hadden en de teamafspraken duidelijk waren, floot de scheids voor het begin van de wedstrijd.
De wedstrijd was nauwelijks een paar seconden oud en er werd voorin al balverlies geleden. De Bilt counterde er razend snel uit en via hun rechterflank werd de nummer 10 ( linker middenvelder) aangespeeld die op volle snelheid richting ons doel ging. Paul kon niets ander meer doen dan aan de noodrem trekken, helaas ook net binnen de 16 meter en de terecht toegekende penalty werd in de eerste minuut binnengeschoten. Nog maar nauwelijks van de schrik bekomen, konden, enkele minuten later, de gasten weer geheel ongehinderd aan een aanval beginnen en de middenvelder, kon zonder enkele weerstand van een meter of 30 uithalen en zo de 0-2 binnen jagen. Nog net in de 10e minuut kreeg De Bilt een corner en ook deze werd binnengekopt net over de rand van de 16 meter door de geheel vrijstaande en opkomende laatste man van De Bilt. 0-3  na 10 minuten en er was totaal niets meer over van hetgeen was besproken tijdens de wedstrijd bespreking. Ondanks deze dreun, pakten wij de draad op en begonnen langzaam aan ons spel te spelen. Het probleem was echter de tegenstander, die uiteraard niet van plan was om aan de wederopstanding van onze mannuh wenste mee te werken. Na deze riante openingsfase beperkte De Bilt zich tot verdedigen en lichte hinderlijke overtredinkjes te maken die ons uit ons spel haalde en net te geniepig waren om te worden gezien door de goed fluitende scheids. Een keiharde charge van de nummer 10 van De Bilt vol op de benen van Daen daargelaten! Het leek erop alsof De Bilt wist wat ons grote probleem was, want na die openingsfase zijn ze de eerste helft niet meer op onze helft geweest en pompte wij de ene na de andere aanval eruit, maar alle aanvallen leiden tot niets net zoals de voorgaande weken. Tot aan de rust konden wij de gasten vast zetten, maar zegge en schrijven wisten wij misschien  net  tot 1 echt uitgespeelde kans te komen. De rest van onze aanvallen strandde in de rood-wit opgetrokken muur van De Bilt.

De rust werd gebruikt om elkaar eens diep in de ogen aan te kijken en te bespreken hoe we deze wedstrijd toch nog konden kantelen. Overtuigd van het feit dat wij het betere van het spel hadden, was het ook klip en klaar dat we meer moesten combineren in plaats van zelf solistisch te proberen door de verdedigingsmuur van De Bilt te spelen. Maar ook veel  effectiever te zijn in de afwerking, maar ook te schieten vanuit de tweede lijn. Met veel vertrouwen begonnen we dan ook aan de tweede helft, maar al heel snel was duidelijk dat De Bilt het wel geloofde en met 10 man de 16 meter inzakte om ons het voetballen onmogelijk te maken. Alleen de spits bleef hangen in de cirkel en de rest stond met de kont in de 16! En wij verzaakten om het slim uit te spelen, wat vooraf was besproken. De meesten probeerden toch zelf voor eigen succes te gaan, in plaats van slim en combinerend de tegenstander stuk te spelen. Verder dan een paar schoten op doel en een goed ingekopte bal van Zeb uit een corner kwamen wij niet en zo tikte de tijd, in ons nadeel,  weg in de tweede helft. In de laatste fase was de organisatie weg bij ons, ook vanwege het feit dat wij, op de eerste 10 minuten na, de gehele wedstrijd met dominant aanvalsvoetbal veel krachten hadden verspeeld, waardoor we in de  eindfase slordig werden. Daen moest helaas nog 5 minuten naar de kant omdat hij in de weg stond bij een vrije trap voor De Bilt, waarbij het gehele Biltse team om een kaart vroeg voor Daen. Dit onnodige onsportieve gedrag werd helaas niet gecorrigeerd door het 4-tallige begeleidingsteam van De Bilt, die het allemaal lachend vanaf de kant gade sloeg. Vlak voor tijd wist De Bilt nog een keer te counteren en de 0-4 te maken. De wedstrijd was natuurlijk al lang gespeeld. Gelukkig wist Daen in de voorlaatste minuut de stand wat dragelijker te maken door de eretreffer binnen te schieten. Wederom een geheel onnodige nederlaag, waarbij we vooral tegen ons zelf spelen en het ons daardoor erg moeilijk maken, zeker tegen een tegenstander die aan 3 kansen genoeg heeft om daarna het slot erop te gooien. Mannuh succes weer volgende week!

Opstelling: Tom, Thomas, Casper, Daan,( Niels)  Freek,( Niel) Paul, Zeb,( Martin) Noud, Lucas,( Steven) Max, Daen.

DeBilt 1

DeBilt 2

DeBilt 3

DeBilt 4

DeBilt 5

DeBilt 6

JO19 GEEFT WINST IN EERSTE 10 MINUTEN CADEAU!!

Opstelling: Tom, Thomas, Casper, Daan,( Niels)  Freek,( Niel) Paul, Zeb,( Martin) Noud, Lucas,( Steven) Max, Daen,