Verslag AMSVORDE 1 - AURORA 1

cc700 klein 1AMSVORDE 1 - AURORA 1 6-1
Zondag 18 november 2018

Dat AURORA het niet makkelijk zou krijgen deze wedstrijd was al snel duidelijk. Binnen 10 minuten stond de thuisploeg al met 2-0 voor. AURORA dat het moest stellen zonder het geblesseerde centrale duo, Bas van der Hoeven en Chris van der Lingen, kwam er in het verdere verloop van de wedstrijd niet meer aan te pas.

Vervangers van het verdedigingsduo, Bas en Tom de Bruin, waren niet opgewassen tegen het sterk spellend AMSVORDE. De thuisploeg combineerde erop los en wist elkaar makkelijk te vinden. AURORA moest het hebben van individuele acties maar die waren spaarzaam. AMSVORDE creƫerde daarentegen veel kansen en kwamen vaak in kansrijke positie voor het doel van Aron van de Berg. Vanuit een snelle counter konden twee AMSVORDE spelers alleen op keeper van de Berg af waarna de 3-0 op het scorebord kwam te staan. Tien minuten later gaf Tom de bruin de bal op een presenteerblaadje waarna het voor de spits een koud kunstje was om de 4-0 binnen te tikken. Net voor rust probeerde Glenn Molenaar wat terug te doen maar zijn inzet werd gekeerd door de Amersfoortse keeper.

Direct vanaf de aftrap weer een kans voor AMSVORDE waar keeper van de Berg nog net met de voet een doelpunt kon voorkomen. Op aangeven van Jeffrey Renzenbrink kon Glenn Molenaar alleen op de keeper af en scoorde met een laag ingeschoten bal de 4-1. Enkele minuten later ging AURORA verdedigend weer in de fout en bracht AMSVORDE de stand op 5-1. Een dubbele wissel een kwartier voor tijd door trainer Henne Florie kon het tij ook niet meer keren. AMSVORDE vond het wel best en speelde de wedstrijd zonder in problemen te komen gemakkelijk uit. De 6-1 vijf minuten voor tijd was nog mooi meegenomen voor AMSVORDE dat kort tegen het eindsignaal AURORA verdediger Tom de Bruin met een tweede gele kaart het veld zag verlaten. Veel deed dat er niet meer toe want de scheidsrechter floot na nog een prima redding van Aron van de Berg voor het einde van de wedstrijd.

Kijk hier voor wedstijdfoto's.

Scoreverloop:
4) 1-0
9) 2-0
30) 3-0
40) 4-0
57) 4-1 Glenn Molenaar
61) 5-1
85) 6-1

Opstelling AURORA:
Aron van de Berg, Roel Oudshoorn (72. Pepijn van der Poel), Bas de Bruin, Tom de Bruin, Kevin Oskam, Dennis Nederhof, Sander de Bruin, Tobias van Wijk (72. Frank van Rossum), Milton van Dam, Jeffrey Renzenbrink, Glenn Molenaar.