Afdrukken

Verslag AURORA JO9-2M - DVSU JO9-5

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

DVSU 2 200Meiden van Aurora en DVSU maken het spannend.

Deze zaterdagochtend 24 november 2018 mochten onze meiden aantreden op eigen veld tegen DVSU uit Utrecht. Vroeg in de ochtend werden de lijnen uitgezet en de doeltjes op hun positie geplaatst.

Door Vriendschap Sterk Utrecht arriveerde op ons sportpark en de warming-ups werden gehouden. Geen overbodige luxe op deze frisse november ochtend. Toen om 08:30 uur de spieren warm genoeg waren klonk het fluitsignaal voor de aftrap. Omdat de ploeg uit Lunetten ook in rode tenues speelt hulden onze meiden zich vanochtend in het kanarie-geel. 

Direct na de aftrap gingen beide ploegen er vol voor. We beschikten deze ochtend over 3 wisselspeelsters, omdat we vandaag 7 tegen 7 speelden. Daarmee was het veld een stuk voller en omdat de meidenploegen goed aan elkaar gewaagd waren speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. De eerste 10 minuten waren er wat uitbraken aan beide kanten, maar bleef de stand nog in evenwicht. Keepster Mina verrichte een aantal prima reddingen waardoor DVSU net niet het laatste zetje kon geven aan de bal. Als DVSU er gevaarlijk doorheen dreigde te komen stond Lise verdedigend goed opgesteld om de aanval te neutraliseren. 

Nog voor rust wist onze topscorer Vieve het juiste doel te vinden. Met een geplaatst schot bracht ze Aurora op 1-0. Met die stand gingen we rusten en genoten de meiden van de fruit-vitamine-boost. De opdracht voor de tweede helft was eigenlijk simpel. Blijven spelen zoals we deden. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, want ook DVSU was niet zo vroeg het bed uit gekomen om de punten af te leveren in Werkhoven. Vrij snel in de tweede helft was er een scrimmage voor het goal van DVSU en wist Vieve haar voet succesvol tegen de bal te zetten. De 2-0 voorsprong was een feit er er leek geen vuiltje aan de lucht. De ploegen waren prima aan elkaar gewaagd en de taken werden door eenieder binnen onze JO9-2M uitstekend uitgevoerd. Langs de lange zijde van het veld gingen de meegereisde uitsupporters echter nog eens goed achter hun meiden staan. En niet zonder resultaat, want nadat we de 2-1 moesten incasseren volgde niet snel daarna ook de gelijkmaker van DVSU (2-2). Met nog vijf minuten op de klok was er nog genoeg tijd om de overwinning voor Aurora binnen te slepen, maar met de opmars van DVSU kon het deze ochtend ook zomaar verkeerd uit gaan pakken voor onze meiden. 

We besloten om toch vol voor de overwinning te gaan. Als thuisspelende ploeg wilden we onze eigen enthousiaste ouders en supporters deze ochtend niet in de kou laten staan. We besloten om met Danielle als vertrouwde centrale verdedigster de achterdeur op slot te houden. De meiden op het middenveld waren een uitstekend verlengstuk en streden voor elke bal, maar spits Vieve werd nog niet gevonden. De minuten verstreken en het zag er naar uit dat we deze ochtend de punten moesten delen met onze bezoeksters uit Utrecht. In de laatste minuut bracht Danielle nog een keer met een hard schot de bal naar het middenveld. Lise pikte de bal op en maakte een paar meter in de richting van het DVSU doel. Daar hield Vieve zich nog steeds op en Lise leverde de bal af bij onze doelpuntenmachine. DVSU leek de aanval nog te pareren, maar Vieve vond toch een gaatje in de verdediging waardoor haar schot het doel van DVSU in vloog: 3-2! 

Met nog 10 seconden op de klok de nekslag voor onze bezoekers. De aftrap mocht nog genomen worden, maar tot een gevaarlijke aanval kwam het niet meer. Door collectief goed te voetballen en goede strijd te leveren trokken onze meiden van de JO9-2M de overwinning over de streep. Vol passie werden de penalty's genomen en konden we in de kleedkamer onder het genot van een heerlijk bekertje ranja proosten op deze overwinning. Volgende week reizen we vol vertrouwen af naar Kampong in Utrecht. Ook dan hopen we weer veel enthousiaste supporters langs de lijn te mogen begroeten. Tot dan! 

Een trotse JO9-2M supporter. 

DVSU 1

DVSU 2

DVSU 3

DVSU 4

DVSU 5