Afdrukken

Verslag HOUTEN JO19-5 - AURORA JO19-1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Zaterdag 24 november 2018 
Logo Houten  5 - 0  Logo Aurora ander rood2 100
HOUTEN JO19-5 vs AURORA JO19-1
 3 1e helft  
Ruststand                                            1 - 0                                           
 55e, 80e, 85e en 89e, (Houtens kwartierje!)  2e helft  
Eindstand 5 - 0  

AL WEKEN WEIGERT JO19 VELE KANSEN AF TE MAKEN EN WERDEN VANDAAG IN EN TEGEN HOUTEN VERNEDERD: 5-0!

Vandaag hadden wij de kans om de onnodige nederlaag vorige week thuis tegen De Bilt goed te maken. Zonder Mike (werk) en Noud (ziek) en 2 half fitte spelers, Niels en Freek, ging de reis naar Houten. Dat betekende dat we met 11 man konden starten waarvan er twee niet okselfris waren, om toch te kunnen wisselen waren Mike en Joris erbij ( JO17).
In de wedstrijd bespreking werd vooral besproken waarom we het hele seizoen vaak het betere van het spel hebben en veel kansen creëren, maar ze meestal niet af maken? Daarnaast hapert de omschakeling en krijgen we de meeste doelpunten tegen uit standaard situaties. Het gaat te ver om hierop in te gaan. We besloten te starten in een 1-4-3-3 formatie, omdat Lucas en Mike het best renderen op de flanken, Daen zou dan centraal op het middenveld in de rug van Max gaan spelen.
Vorige week was de wedstrijd na 10 minuten gespeeld, dus was het zaak vanuit de organisatie en de gemaakte afspraken de wedstrijd naar onze hand te zetten. Vanaf de eerste minuut werden we vastgezet en kwamen we niet onder de felle druk van Houten uit. Verder dan de middenlijn op eigen helft konden we niet komen en ent toen we in de derde minuut aan een aanval wilde beginnen, werd deze door Houten onderschept en in de daarop volgende counter werden we achterin zoek gespeeld. Het eerste schot werd nog gekeerd, maar in de rebound kon een tweede meegekomen speler van Houten geheel vrij beheerst binnen schieten en zo stonden wij na 3 minuten weer tegen een achterstand aan te kijken. Weer een fout in de omschakeling, juist een punt wat voor de zoveelste keer besproken is en niet goed gaat. Na deze vroege dreun, herpakte het team zich goed. Niet dat het spel goed was, maar men wilde zich niet naar de slachtbank laten afvoeren. Er ontstond een mooie strijd, waarbij Houten steeds net wat beter was in de onderlinge duels en af en toe wat kleine kansjes kreeg. Tom stond echter als een vorst te keepen in de eerste helft en kon de kleine kansjes die Houten kreeg onschadelijk maken. De opbouw aan onze kant was rommelig en daardoor zat er weinig lijn in het spel, op het middenveld liep het totaal niet, waardoor er geen enkele aansluiting was tussen de verdediging, het middenveld naar de aanval toe. Iedereen stond vandaag op een soort van eiland en wederom probeerden we te veel voor eigen succes te gaan, hetgeen meestal op niets uit liep.
Omdat Houten, liet zien duidelijk geen wonderploeg te hebben bleef het een open wedstrijd en halverwege de eerste helft konden we dan eindelijk wat meer druk gaan zetten op de helft van Houten wat zowaar enkele grote kansen voor ons opleverde. Een aardige combinatie via Mike en Max, bracht Max in stelling om vanaf de rand 16 meter uit te halen, maar zijn schot miste scherpte en ging net naast. Kort daarna was het weer Max, die na zijn eigen actie alleen op de keeper afging, maar ook dit schot miste precisie en ging over. Weer direct daarna stuurde Daen met een dieptebal Lucas weg en Lucas kon op snelheid de back van Houten eruit spelen, maar ook zijn schot miste kracht en overtuiging om de gelijkmaker binnen te schieten. In het tweede deel van de eerste helft werd Houten niet meer gevaarlijk en vrije trap voor ons , vanaf 30 meter van het doel, werd een kwartier voor de rust, fraai door Mike in de kruising geramd, maar de keeper van Houten dook de bal uit de winkelhaak. Deze keeper zou later de held van de dag worden.  Een gelijk ruststand zou terecht zijn geweest gebaseerd op de 100% kansen, maar de werkelijkheid was dat we met een 1-0 achterstand aan de thee gingen.
In de rust zetten we de boel om, Freek, eraf met lichte enkelklachten en Zeb, werden vervangen door Niels en Joris. Daarnaast gingen we verder in een 1-4-4-2 opstelling. Met een ruit waarin Daen dieper naar voren achter Max ging spelen en Paul in de punt naar achteren. Daan Bos ging samen Met Casper centraal achterin spelen en zo moesten we Houten gaan bestrijden.
Het ging dan ook direct een stuk beter, het team stond beter, het spel nog niet, maar we konden Houten onder druk zetten. We kregen direct al wat aardige kansen maar de keeper pakte alles in die beginfase. Een slordigheidje van ons in de 55e minuut zorgde ervoor dat we het Houten wel erg makkelijk maakte en zo keken we geheel onnodig tegen een 2-0 achterstand aan. Het meest positieve vandaag was, dat we ook na deze tweede dreun, probeerden te blijven voetballen.  Er ontstond een ware omsingeling van het Houtense doel, waar zelfs in het team van Houten wat lichte paniek ontstond. Ze moesten dan ook alle zeilen bijzetten om hun doel schoon te houden. Schoten van Niels, Max, Daen en Mike werden allemaal op wonderlijke wijze gehouden door de keeper. Paul kon na de 2-0 alleen doorgaan en we telde de aansluitingstreffer al, maar met een uiterste krachtsinspanning wist een speler van Houten, tot afgrijzen van Paul en het hele team, op de doellijn tot corner te verwerken. Enkele minuten daarna kon Paul zijn tweede maken en ook nu had hij de keeper al uitgespeeld maar belande zijn schot op de paal. Hoe bizar kon het zijn vanmiddag, om gek van te worden. Tot een kwartier voor het einde van de wedstrijd dicteerden wij nu de wedstrijd, maar steeds weer was het uiteindelijk de keeper die op grandioze wijze zijn doel schoon hield en ons tot wanhoop bracht. Ondanks dit overwicht was het wel duidelijk, dat Houten veel georganiseerder bleef spelen en wij meer vanuit een opportunistische speelwijze Houten onder druk wilden zetten en houden wat dus goed ging gedurende een half uur in de tweede helft. Een klein kwartier voor tijd vond Houten het welletjes en kon het gestuntel van ons als team niet meer aanzien en haalde genadeloos de trekker over in het laatste, laten we het in dit geval maar het Houtens kwartiertje noemen. Houten deed even voor hoe je wel uit een corner moet scoren! De laatste twee doelpunten ontstonden uit totale chaos en wanorganisatie in ons team die keihard en meedogenloos door Houten werden afgestraft. En zo dropen onze mannuh met het schaamrood op de kaken af en vierden Houten een feestje. Conclusie: vandaag weer voldoende kansen, maar na tweede nederlaag op rij kansloos voor restant competitie! Mannuh……..goed wekend dan maar.

Opstelling: Tom, Thomas, Paul, Casper, Freek, ( Joris) zeb , (Niels ) Daen, Mike, Lucas, Max en Daan.

Houten 1

Houten 2

Houten 3

Houten 4

Houten 5