Verslag AURORA 1 - SCHALKWIJK 1

cc700 klein 1AURORA 1 - SCHALKWIJK 1 5-1
zondag 25 november 2018

Een echte Kromme Rijn Streekderby stond voor vanmiddag op het programma. SCHALKWIJK kwam op bezoek op het koude sportpark in Werkhoven. De laatste ontmoeting was de laatste competitie wedstrijdstrijd van het vorige seizoen geweest waarin AURORA nipt met 4-3 wist te winnen. Er stond toen niets meer op het spel.

Vandaag was dat anders. SCHALKWIJK dat tot nu toe twee wedstrijden wist te winnen wilde in Werkhoven wel voor een stunt zorgen. AURORA dat vorige week van de mat werd gespeeld door AMSVORDE hoopte ondanks het ontbreken van het centrale verdedigingsduo de aansluiting met de ploegen 1 t/m 3 van de ranglijst te behouden. Trainer Henne Florie had een basisplaats ingeruimd voor de 17 jarige jeugdspeler Daen van Dijk, die meer dan verdienstelijk speelde.
In de beginfase deelde SCHALKWIJK enkele speldenprikken uit op het doel van Aron van de Berg die zijn ploeg na 10 minuten spelen op de been hield nadat een speler van SCHALKWIJK een grote kans kreeg. AURORA kwam daarna beter in het spel en wist na ruim een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong te komen. De scheidsrechter besloot een strafschop te geven nadat een verdediger de bal via zijn voet en vervolgens tegen de hand en gezicht, had weggewerkt. Protesten van de gasten hielpen niet omdat de scheidsrechter, die dichtbij stond, het goed had gezien. Sander de Bruin schoot de strafschop feilloos in het doel. De Schalkwijkers waren boosheid en tegenslag nog aan het verwerken toen Jeffery Renzenbrink 1 minuut later de 2-0 liet aantekenen. AURORA ging door met aanvallen en zag een schot van Jeffery Renzenbrink gestopt worden door de Schalkwijkse keeper. Deze had enkele minuten later geen schijn van kans op de wonderlijke treffer van Glenn Molenaar die de bal vanuit een voorzet achter het standbeen in het doel knalde. Een prachtig doelpunt die je niet vaak ziet. Glenn Molenaar was daarna nog enkele keren zeer gevaarlijk voor het doel van SCHALKWIJK gekomen maar zijn schoten werden gestopt door de keeper. Kort voor de rust had Glenn wel succes nadat hij enkele verdedigers zijn hielen had laten zien verraste hij de keeper met een fraai schot in het doel.

Na rust probeerde SCHALKWIJK iets terug te doen maar zonder veel overtuiging. Een doelpunt van Daen van Dijk werd afgekeurd wegens hands en een fraaie aanvallende actie van Glenn Molenaar kon hij geen goed gevolg geven, de bal ging hoog over. De verdediging van AURORA bleef gemakkelijk overeind bij de spaarzame aanvallende acties van SCHALKWIJK. De spitsen hadden tevens hun vizier niet op scherp staan. SCHALKWIJK mocht blij zijn dat Dennis Nederhof verzuimde te scoren. Jeffery Renzenbrink schot de bal uit de draai op de paal en daarmee kwam SCHALKWIJK opnieuw goed weg. Invaller Joris Pronk had pech bij een aanval van SCHALKWIJK waarbij hij de bal in zijn eigendoel wist te werken. Bij een volgende aanvallende actie werd Milton van Dam in de 16 onderuit gelopen welke bestraft werd met een strafschop en een 2e gele kaart voor een verdediger. Sander de Bruin schoot de strafschop onhoudbaar tegen de touwen. Met 10 man kon SCHALKWIJK geen vuist meer maken en vond AURORA het wel best. Een grote kans was er nog voor Glenn Molenaar maar zijn inzet ging rakelings langs de paal. Na 90 minuten spelen vond de scheidsrechter het genoeg en floot voor het einde van deze wedstrijd.

Kijk hier voor wedstrijdfoto's.

Scoreverloop:
17) 1-0 Sander de Bruin (p)
18) 2-0 Jeffery Renzenbrink
31) 3-0 Glenn Molenaar
43) 4-0 Glenn Molenaar
67) 4-1 Joris Pronk (eigen doelpunt)
72) 5-1 Sander de Bruin (p)

Opstelling AURORA:
Aron van de Berg, Roel Oudshoorn, Bas de Bruin, Tobias van Wijk, Kevin Oskam (45. Joris Pronk), Dennis Nederhof, Sander de Bruin, Milton van Dam, Daen van Dijk, Jeffery Renzenbrink, Glenn Molenaar.