Afdrukken

Verslag KAMPONG JO9-5M -AURORA JO9-2M

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Kampong 1Meiden van de JO9-2M niet opgewassen tegen Kampong JO9-5M

Deze eerste decemberochtend van 2018 mochten onze meiden van de JO9-2M afreizen naar Kampong in Utrecht. De zussen Norah en Fenne waren er vandaag niet bij. En Lise en Danielle bleven achter in Werkhoven om later op de ochtend hun opwachting te maken in de JO11M.

Met zes meiden moesten we deze ochtend de klus gaan klaren op het kunstgras van Kampong. Terwijl we het veld opzochten en de meegereisde supporters de koffie verzorgden, werd alles op het veld door Kampong in orde gemaakt voor een mooie pot voetbal. Het weer was met een graad of 8 en nagenoeg geen wind uitstekend. Omdat we zes meiden in het team hadden mocht iedereen deze ochtend de volle 2 x 20 minuten spelen. We gingen kijken hoe het met de conditie gesteld was van ons jongste Aurora meidenteam. 

In aanloop naar de competitie hadden onze meiden ook al eens tegen Kampong gespeeld en toen een ruime overwinning behaald. Bij het warmlopen werd achter al duidelijk dat deze ochtend er een ander Kampong team tegenover ons zou staan. De meiden kregen deze ochtend eigenlijk maar 1 opdracht mee: proberen om fysiek niet de kaas van het brood te laten eten en er vol in te gaan. De meiden staken de handen bijeen voor de groepsyell en de wedstrijd kon beginnen. 

Klokslag 08:45 uur ging de bal rollen en met Mina op de goal en Isabella als centrale verdedigster gingen we de strijd aan. De eerste tien minuten werd duidelijk dat Kampong inderdaad een ploeg met goede meiden had. Voetballend konden de meiden met meer kracht wat grotere stukken overbruggen en onze meiden hadden het hier zichtbaar moeilijk mee. Desalniettemin werd er volop strijd geleverd, waardoor de wedstrijd leuk was om naar te kijken. Mina verrichtte goede reddingen en schoot de ballen goed ver naar voren uit, waarna we zelf konden bouwen aan enkele gevaarlijke uitbraken. Een harde hoge bal zorgde echter voor de openingsgoal van Kampong (1-0). Saar, Siri en Marijn streden voor iedere bal op het middenveld, maar de keren dat we Vieve in stelling konden brengen waren spaarzaam. Kampong liep uit naar 3-0 en we gingen zien of onze meiden karakter konden tonen deze ochtend. 

Na een verre uittrap van Mina wisten onze meiden niet veel later een mooie aanval op te zetten. Vieve schoot de bal in het Kampong doel, de vuist werd gebald en de schouders werden er nogmaals onder gezet. We moesten door een hard schot van Kampong voor rust nog 1 tegengoal incasseren, waardoor we niet met 3-1, maar met 4-1 gingen rusten. Het rust moment was fijn voor de meiden om even op adem te komen. De fruit-vitaminen werden ingenomen en de opdracht voor de 2e helft was om op eenzelfde manier te blijven strijden. Ondanks de ruime achterstand werd er prima gespeeld en niemand verzuimde. Mina verruilde het keepersshirt met Saar en de meiden stapten met opgeheven hoofd het veld in voor de tweede helft. 

Isabella vervulde haar verdedigingstaak uitstekend en ook Mina speelde een uitstekend tweede bedrijf. Alle strijd ten spijt moesten we nog 3 keer de bal uit ons eigen doel halen. Aurora had nog een aantal kansen uit gevaarlijke corners en schoten uit de tweede lijn, maar de bal ging er niet in. Bij een 7-1 stand klonk het eindsignaal. Alle meiden hadden gestreden voor elke bal en zonder wissels heel veel meters afgelegd, maar er was nog voldoende energie over om de penalty's te nemen. Met een aantal prachtige treffers stapten we het veld af. Kampong JO9-5M was een maatje te groot voor onze JO9-2M, maar we kunnen zeker concluderen dat het met de conditie van onze meiden wel goed zit. 

Met die wetenschap kijken we uit naar de laatste competitiewedstrijd van 2018. Volgende week zaterdag spelen onze meiden nog tegen OSM '75 en kunt u onze toppers op eigen veld komen aanmoedigen. We bedanken alle meegereisde supporters van vandaag en hopen jullie volgende week ook weer langs de lijn te mogen begroeten. Tot dan! 

Een trotse JO9-2M supporter   

Kampong 1a

Kampong 1

Kampong 3

Kampong 4