Verslag AURORA JO19-1 - DELTA SPORTS JO19-4

Ruststand                                            2 - 0
67e en 78e Paul, 74e en 89e Niel, 88e Tom    2e helft
Eindstand 7 - 0

WINST TEGEN DELTA , ONDANKS VELE BLESSURES:

Begonnen we deze competitie nog met 14 man in de selectie, na enkele weken stopte er een speler en bleven er 13 over. Na de goede seizoen start, zijn we daarna weg gezakt door de vele blessures die ons team teisterde. Vandaag begonnen we met 12 man, waarvan nog steeds 2 niet geheel fit waren en Noud net weer terug was en op de bank begon. We begonnen goed, speelden bewust de eerste helft tegen de wind in. De tweede helft hebben we de wind dan in de rug en dat is prettig als de krachten in beide teams wat weg ebben. De laatste weken spelen we ondanks de vele blessures toch dominant, maar weten de vele kansen te vaak niet om te zetten in doelpunten. De oorzaak ligt vooral in het bewegen tussen de voorste linie en het middenveld. Vandaag wilden we daar vooral winst boeken door combinerend de verdediging stuk te spelen bij de tegenstander. Makkelijk gezegd natuurlijk in de bespreking, op het veld moet het gebeuren. De spelbedoeling werd echter vanaf het begin van de wedstrijd goed uitgevoerd. De opbouw van achteruit liep prima en zodra we op de helft van de tegenstander kwamen konden we goed combinerend voor gevaar zorgen. Dat zorgde al vroeg in de wedstrijd, na een mooie combinatie met Zeb, Daen en Niels tot een snelle goal. De laatste weken liepen we steeds achter de feiten aan, maar nu werd de eerste de beste kans eindelijk eens benut. Na dit doelpunt beet Delta fel van zich af en probeerde ons onder druk te zetten. Veel verder dan net over de middenlijn kwamen ze echter niet, zodat we daar het spel weer konden overnemen. Toch konden wij in deze fase niet echt het verschil maken, de kansen die we kregen werden goed gestopt door de keeper of ballen vlogen net over of naast. De snelle rechtsbuiten van Delta counterde een enkele keer over de rechterflank, maar zijn voorzetten werden niet afgemaakt. Halverwege de eerste helft verstapte Daen zich en moest het veld verlaten, met een verzwikte enkel. Hij zou ook niet meer terugkeren zodat we ineens met 11 man verder moesten. Noud die stond te vlaggen kon het veld in en een ouder was zo aardig om te gaan vlaggen tot de rust. Na deze tegenvaller, was het even zoeken in het team, omdat Noud op een voor hem niet ideale positie stond.  Delta kon hier niet van profiteren en langzaam kwamen wij weer in ons ritme. Dat resulteerde in een mooie goal van Max, die een goede combinatie met Paul wist te bekronen met de 2-0 vlak voor de rust.

We besloten een speler van de JO17, Niel te vragen of hij de tweede helft stand by wilde staan, voor het geval er weer een speler zou uitvallen. Zeb, had al aangegeven te willen wisselen, vandaar dat het geen overbodige luxe was om Niel paraat te hebben. De tweede helft begonnen we weer fel en we wilden dan ook gelijk doordrukken om de voorsprong verder uit te bouwen. Na 10 minuten werd Zeb gewisseld voor Niel.  Na deze wissel werd de druk verder opgevoerd en het was Paul die op de voor hem karakteristieke wijze, recht door het midden op het doel af ging en hoogstpersoonlijk de 3-0 binnen schoot. Wat hen vorige week een paar keer niet lukte, ging vandaag dus wel goed. Tot overmaat van ramp, klapte ook Freek na een klein kwartier door zijn enkel en zo mocht de moegestreden Zeb weer het veld in.  Ondanks deze tegenspoed was onze overmacht voor  Delta duidelijk teveel, want niet veel later kon de kersverse invaller Niel de 4-0 binnen schieten. Na een mooie combinatie met Thomas, Noud en Niel die tot slot de trekker over haalde. Vlak na deze treffer was het weer Paul, die de smaak te pakken had en de 5e in de touwen joeg. Delta was het nu kwijt en het werd ook donkerder en donkerder, de regen kletste inmiddels ook lekker naar beneden waardoor het zicht er allemaal niet beter op werd. In de laatste paar minuten mochten we een penalty nemen en keeper Tom, die nog nooit gescoord had, mocht hem nemen. Hij faalde niet en schoot hem strak binnen en zorgde voor een 6-0 stand. Invaller Niel gaf zijn fraaie invalbeurt nog meer glans door de 7e van de dag binnen te schieten in de laatste minuut.  Het was nu vrijwel donker en tijd om te stoppen, de scheids vond dat ook en floot voor het einde. Met nog 1 wedstrijd in de najaarscompetitie zit het er voor ons op. We zullen ergens in het midden eindigen wat toch enigszins teleurstellend is, maar vooral te wijten is aan de smalle selectie in combinatie met de blessures. Mannuh gefeliciteerd!

Opstelling: Tom, Thomas, Casper, Daan, Freek, ( Niel), Paul, Zeb, Daen ( Noud), Lucas, Niels en Max.

Delta 1

Delta 2