Afdrukken

Verslag AURORA JO9-2M - OSM '75 JO9-6M

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

OSM 1Aurora JO9-2M sluit 2018 in stijl af! 

Wie had gedacht deze week geen verslag van de Aurora JO9-2M te mogen ontvangen heeft het mis. Ik had me als trouwe JO9-2M supporter echter voorgenomen om dit verslag pas te schrijven zodra mijn jas, trui en schoenen inclusief sokken weer droog zouden zijn.

Ons jongste meidenteam mocht zaterdagochtend 08:30 uur namelijk op eigen veld aantreden tegen OSM '75 JO9-6M uit Maarssen. En ondanks dan het veel geregend had waren de meiden blij dat er gebald kon worden op deze zaterdagochtend. En tot 08:30 uur was het ook nog best te doen qua neerslag. Het was eerder de vraag of het om 08:30 uur wel op tijd licht zou zijn, zodat we ook de bal zouden kunnen zien tijdens het voetballen. Om 08:15 uur werden de contouren van het veld dan toch zichtbaar en betraden onze jongste meiden van de club het veld voor de warming-up. Het regende al wel, maar de bal rolde prima. Game on dus! 

Danielle zou deze ochtend met de MO11 meereizen en dus hadden we deze ochtend 9 meiden tot onze beschikking. De tactiek werd doorgesproken. Handen van scheidsrechter Jara geschut en na de Yell konden we aan de bak. De eerste minuten is het altijd even aftasten en moesten we gaan zien hoe de meiden voetballend voor de dag zouden komen. Met eigenlijk dezelfde opdrachten als altijd waren de meiden het veld ingestuurd. 1. Bij het verdedigen snel voor de neus gaan staan van de tegenstander (hiermee komt er ook altijd direct spreiding in de opstelling), 2. Bij balbezit proberen om krachtig over grotere afstanden naar voren te schieten (het ontbreekt sommige meiden nog aan kracht of de juiste techniek om dat te doen) en 3. Wanneer de bal voor ons over de lijn gaat hem snel pakken en indribbelen richting het vijandelijke doel. Met name dat laatste gaat de meiden iedere week steeds beter af. De verrassingsaanvallen die hieruit ontstonden waren ook deze ochtend weer uitstekend. Terwijl de regen bleef aanhouden, bleef ook de strijdlust van onze Aurora JO9-2M aanhouden. Halfverwege de eerste helft was het Vieve die met twee uitstekende goals de 2-0 voorsprong noteerde. We wisselden lekker door om iedereen in beweging te houden en er volgende kansen voor iedereen. Fenne en Mina braken gevaarlijk door en in de verdediging werd iedere aanval van OSM '75 in de kiem gesmoord. 

Alle meiden speelden uitstekend en nog voor rust wisten ook Lise en Saar hun doelpunt mee te pikken, waardoor we met een comfortabele 4-0 gingen rusten. Onze meegebrachte fruit-vitamineboost veranderde door de aanhoudende regen zo ongeveer in lekkere kopjes vruchtenbowl, maar het mocht de pret niet drukken. De energie deed de meiden goed om nog een laatste twintig minuten in 2018 te knallen. Norah verruilde haar keepershirt met Vieve en zo gingen we de tweede helft in. Daarin waren de ploegen wederom leuk aan elkaar gewaagd. Er waren uitbraken aan beide zijde, maar nog geen treffers. Terwijl de regen inmiddels door kleding van mij als supporter langs de zijlijn heen begon te sijpelen, werd er gefloten voor een laatste time-out. De laatste tien minuten braken aan en we wisselden nog 1 keer van keeper. Fenne nam het keepershirt van Vieve over en we besloten om de laatste tien minuten ook de winterjas maar aan te laten bij onze goalie. De laatste tien minuten bleven de meiden gaan voor iedere bal, moesten we toezien dat OSM '75 nog twee keer een aanval wist te verzilveren, maar onze 4-2 overwinning kwam deze ochtend geen moment meer in gevaar. 

Bij het laatste fluitsignaal konden de handen van onze meiden in de lucht en maakten we ons voor een laatste keer op voor een afsluitende penalty-reeks. Fenne had daarbij nog een aantal mooie reddingen en onze meiden gaven nog 1 keer hun beste schot. Na het handenschudden met OSM '75 konden de speelsters en supporters langs de lijn eindelijk de warmte van de kleedkamer opzoeken. In barre weersomstandigheden sloot onze JO9-2M deze competitiehelft dus helemaal in stijl af. Wederom een prima wedstrijd, waarbij je ook deze keer kon zien dat er steeds meer voetbal in ons jongste meidenteam komt te zitten. Dat belooft heel veel goeds voor het nieuwe jaar! Als trotse supporter van de JO9-2M wil ik jullie bedanken voor jullie support. Ondanks het slechte weer konden de meiden rekenen op veel aanmoedigingen van langs de lijn. We wensen jullie hele fijne feestdagen en hopen jullie ook volgend jaar weer enthousiast langs de lijn te mogen begroeten. Tot dan!

Een trotse JO9-2M supporter. 

OSM 1